ΠΑΟΚ-ΑΕΛ 3-1: Ο Άκπομ τον γλίτωσε από μέγα κάζο! (videos+photos)

ΠΑΟΚ-ΑΕΛ 3-1: Ο Άκπομ τον γλίτωσε από μέγα κάζο! (videos+photos)

ΠΑΟΚ-ΑΕΛ: Ο «Δικέφαλος» έφτασε  μία ανάσα από τον αποκλεισμό, αλλά ο Άκπομ μπήκε στο 77' και με δύο γκολ έδωσε τη νίκη με 3-1 στην ομάδα του και την πρόκριση.

Αυτός ο ΠΑΟΚ έχει πολλά θέματα. 

Έκλεισε τη χρονιά καλά, πήρε την πρόκριση στα προημιτελικά του Κυπέλλου, μετά και τις συνεχόμενες νίκες στο πρωτάθλημα με Λαμία, ΠΑΣ Γιάννινα, Αστέρα Τρίπολης, αλλά χρωστάει πολλά στον Τσούμπα Άκπομ, που δεν υπέστη μεγά κάζο από την σπουδαία ΑΕΛ.

Στο Αλκαζάρ ο ΠΑΟΚ χρειάστηκε ένα buzzer beater του Κούρτιτς στο 94' για να ισοφαρίσει σε 1-1. Στη σημερινή ρεβάνς στην Τούμπα, η ΑΕΛ ισοφάρισε σε 1-1, είχε δοκάρι για το 1-2 και μπήκε ο Άκπομ στο 77' για να καθαρίσει το ματς. Αυτός ο ΠΑΟΚ έχει πολλές αδυναμίες και χρειάζεται αρκετές ενέσεις ποιότητας. Και κυρίως παίκτες με ταχύτητα.

Για να αποκλείσεις μία ομάδα δεύτερης κατηγορίας, έστω κι αν πρόκειται για την ΑΕΛ που έχει δυναμική, δεν θες χρήμα. Θες διάθεση και παίκτες που να τρέχουν. Ο ΠΑΟΚ έχει γίνει η χαρά κάθε ομάδας και δέχεται γκολ και πολλές φάσεις. Απόψε τον ξελάσπωσε ο Άκπομ, διαφορετικά η γκρίνια θα ήταν τρομερή.

Προβάδισμα με αυτογκόλ

Ο ΠΑΟΚ μπήκε δυνατά από το ξεκίνημα για να τελειώσει την πρόκριση. Στο 6' δυνατό σουτ του Βιεϊρίνια κόντραρε σε κόρνερ

Στο 11’ ο ΠΑΟΚ άγγιξε το γκολ. Ο Σφιντέρσκι έστρωσε στον Αουγκούστο, ο οποίος ακόμα καλή θέση σούταρε άουτ. Στο 14' ο Βιεϊρίνια από καλή σούταρε, όμως, η μπάλα κόντρα στον Όγκμποε.

Στο 23’ έγινε το 1-0. Ο Ζίβκοβιτς έκανε την σέντρα από δεξιά και ο Γκοτζαμανίδης στην προσπάθεια να διώξει προ του Σφιντέρσκι, έστειλε την μπάλα με κεφαλιά στα δίχτυα της ομάδας του.

Στο επόμενο λεπτό 24' ο Σβαμπ από εξαιρετικό σημείο αστόχησε για το 2-0. Στο 35’ μαγική ενέργεια του Ζίβκοβιτς, ο οποίος πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του, αλλά απέναντι στον Σουλούκο καθυστέρησε κι έχασε την ευκαιρία. Στο 39’ νέο άστοχο σουτ του Σβαμπ.

Η ΑΕΛ είχε την πρώτη καλή στιγμή στο 41’. Ο Γλυνός έκανε το σουτ η μπάλα κόντραρε στον Ίνγκασον και ο Ζίβκοβιτς απέκρουσε με δυσκολία.

Ισοφάριση με Όγκμποε!

Ο ΠΑΟΚ θέλησε να πετύχει ένα γρήγορο γκολ στο δεύτερο μέρος, αλλά ήταν άστοχος και επιπόλαιος. Στο 48’ ο Σουλούκος έκανε σπουδαία επέμβαση σε κεφαλιά του Ίνγκασον, ενώ στο 51’ μπλόκαρε το σουτ του Μουργκ.

Σ’ εκείνο το σημείο η ΑΕΛ άρχισε να πιέζει και στο 56’ έχασε μεγάλη ευκαιρία. Ο Όγκμποε έφυγε στην κόντρα και εκτέλεσε με τον Ζίβκοβιτς να πραγματοποιεί σπουδαία απόκρουση.

Στο 58’ φάουλ του Βιεϊρίνια, ο Σουλούκος δεν αιφνιδιάστηκε και στο 62’ έγινε το 1-1! Σε γέμισμα στην περιοχή, ο Όγκμποε έφυγε στην πλάτη της άμυνας, ο Ζίβκοβιτς πήγε χαλαρά στην εναέρια μονομαχία και ο παίκτης της ΑΕΛ ισοφάρισε με κεφαλιά. Το γκολ αρχικά ακυρώθηκε για επιθετικό φάουλ από τον Ευαγγέλου, αλλά ελέγχθηκε στο VAR και μέτρησε κανονικά.   

Στο 64' ο Ζίβκοβιτς σούταρε από το ύψος της περιοχής με τον Σουλούκο να μπλοκάρει και στο 68' η ΑΕΛ άγγιξε το 1-2. Ο Όγκμποε έφυγε στην κόντρα, αλλά το ψηλοκρεμαστό πλασέ που επιχείρησε βρήκε το οριζόντιο δοκάρι κι έφυγε άουτ! Στο 70' νέα καλή ευκαιρία για την ΑΕΛ, ωστόσο, ο Ακούνια καθστέρησε κι έστειλε τη μπάλα άουτ. Στο 74' μακρινό σουτ από τον Βιεϊρίνια, απέκρπουσε ο Σουλούκος.

Εκτελεστής Άκπομ!

Ο Λουτσέσκου έριξε στο 77' τον Άκπομ στη μάχη και ο Άγγλος φορ τον δικαίωσε με δύο γκολ κι έδωσε τη νίκη-πρόκριση με 3-1!

Ο Άκπομ είχε σημειώσει και το 1-1 στο πρόσφατο ματς με τον Αστέρα Τρίπολης και έσωσε και πάλι την ομάδα του. Στο 82' σέντρα του Κούρτιτς, ο Ζίβκοβιτς έκανε το γύρισμα και ο Άκπομ με κεφαλιά ψαράκι σημείωσε το 2-1.

Στο 91' κι ενώ η ΑΕΛ πίεζε για το 2-2, ο Άκπομ εξαπέλυσε ένα τρομερό σουτ εκτός περιοχής κι έκανε το 3-1. Ο 26χρονος φορ, μάλιστα, πανηγύρισε έξαλλα βγάζοντας τη φανέλα του κι αντίκρισε δεύτερη κίτρινη και κόκκινη! Δύο γκολ, δύο κάρτες σε 15 λεπτά!!! 

Το ματς έκλεισε με ευκαιρία για την ΑΕΛ. Ο Κούστα μετά την σέντρα του Ακούνια έκανε το σουτ κι έστειλε τη μπάλα λίγο άουτ.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Ζ. Ζίβκοβιτς, Λύρατζης, Ίνγκασον, Μιχαηλίδης, Βιεϊρίνια (84’ Σίντκλεϊ), Σβαμπ (67’ Κούρτιτς), Τσιγγάρας (77’ Άκπομ), Μουργκ (67’ Μπίσεσβαρ), Α. Ζίβκοβιτς, Αουγκούστο, Σφιντέρσκι.

ΑΕΛ (Ηλίας Φυντάνης): Σουλούκος, Παπαγεωργίου, Γκοτζαμανίδης (86’ Ταχάρ), Θεολόγου, Ομάρ, Ηλιάδης, Κολομπίνο, Γαρουφαλιάς (46’ Ακούνια), Μπαντιμπαγκά (89' Κούστα), Γλυνός (86’ Μαυριάς), Όγκμποε.


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΑΟΚ-ΑΕΛ: Οι γκολάρες του Άκπομ που έσωσαν τον «Δικέφαλο» (video+photos)

ΠΑΟΚ-ΑΕΛ: Οι γκολάρες του Άκπομ που έσωσαν τον «Δικέφαλο» (video+photos)

ΠΑΟΚ: «Χτύπημα» Σαββίδη για ποντικούς, φίδια και τη νεανική Σαχτάρ (photos)

ΠΑΟΚ: «Χτύπημα» Σαββίδη για ποντικούς, φίδια και τη νεανική Σαχτάρ (photos)

ΠΑΟΚ: Κίνηση έκπληξη από Μπότο - Αυτόν φέρνει στην Τούμπα

ΠΑΟΚ: Κίνηση έκπληξη από Μπότο - Αυτόν φέρνει στην Τούμπα

Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Σερέλης: "Θέλουμε να κρατήσουμε την έδρα μας και να πάμε στο Βερολίνο"
Σερέλης: "Θέλουμε να κρατήσουμε την έδρα μας και να πάμε στο Βερολίνο"
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved