ΑΕΚ-Κηφισιά 4-0: Καρέ… πρόκρισης με δημιουργό Γέβτιτς (photos+videos)

ΑΕΚ-Κηφισιά 4-0: Καρέ… πρόκρισης με δημιουργό Γέβτιτς (photos+videos)

ΑΕΚ-Κηφισιά: Αγκάλιασαν την πρόκριση στους «8» του Κυπέλλου οι «κιτρινόμαυροι».

Με ξέσπασμα στο δεύτερο ημίχρονο, η ΑΕΚ «καθάρισε» σε μεγάλο βαθμό την πρόκριση στα προημιτελικά του Κυπέλλου, καθώς επιβλήθηκε 4-0 της Κηφισιάς. Στο πρώτο ημίχρονο η Ένωση ήταν καλύτερη, αλλά φλύαρη, έχοντας στο 13’ ένα δοκάρι με τον Ρότα.

Στο δεύτερο μέρος, όμως, η ομάδα του Αργύρη Γιαννίκη βρήκε… ουσία, έχοντας σε μεγάλη μέρα τον Γέβτιτς, ο οποίος δημιούργησε τα τρία από τα τέσσερα τέρματα. Ο Ελβετός μέσος σέρβιρε το γκολ στον Ανσαριφάρντ στο 52’ , αλλά και αυτά των Τάνκοβιτς (69’) και Χατζισαφί (73’), ενώ στο 57’ ο Σβάρνας με επίμονη προσπάθεια βρήκε δίχτυα.

Πώς παρατάχθηκαν

Με αρκετές αλλαγές παρέταξε την ΑΕΚ στο παιχνίδι Κυπέλλου ο Αργύρης Γιαννίκης. Θέση στην ενδεκάδα πήραν μετά από καιρό οι Τσιντώτας, Σβάρνας, Λε Ταλέκ, Σάκχοφ και Τάνκοβιτς, ενώ εκτός αποστολής για ανάσες έμειναν οι Βράνιες, Μάνταλος, Τσούμπερ και Σιμόες. Ωστόσο, το σύστημα παρέμεινε το ίδιο, με τον Ανσαριφάρντ να παίζει στην κορυφή της επίθεσης.

Αλλαγές στην ενδεκάδα έκανε και ο Νίκος Κούστας στην Κηφισιά, μιας και τα παιχνίδια στη Super League 2 είναι συνεχή. Ο Μιχελής πήρε θέση κάτω από τα δοκάρια, ενώ βασικοί ξεκίνησαν οι Σμπώκος, Πρίτσας.

Ξεκίνημα με πίεση και δοκάρι

Η ΑΕΚ μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και στρατοπέδευσε έξω από τα καρέ του Μιχελή, με τον Ανσαριφάρντ να κάνει το σουτ στο 7’, αλλά ο γκολκίπερ της Κηφισιάς απέκρουσε. Στο 13’ ο Ρότα έκανε μια σέντρα-σουτ από τα δεξιά, με τη μπάλα να βρίσκει στο δοκάρι.

Στο 19’ ο Ανσαριφάρντ πλάσαρε, αλλά ο Αρτυματάς έβαλε τη κόντρα με την πλάτη. Ο Ιρανός έκανε νέο σουτ στο 20’, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Στο 22’ σουτ του Σάκχοφ, απέκρουσε δύσκολα σε κόρνερ ο Μιχελής.

Κατοχή χωρίς απειλή

Η πρώτη ευκαιρία γα την Κηφισιά σημειώθηκε στο 29’, με τον Τσιντώτα να μπλοκάρει την κεφαλιά του Τετέι. Η Ένωση είχε τον έλεγχο του αγώνα και στο 41’ ο Γέβτιτς έκανε ένα καλό σουτ που όμως δεν βρήκε στόχο. Η κατοχή της ΑΕΚ ήταν φλύαρη, καθώς ταλαιπωρούσε πολύ τη μπάλα μέχρι να αποφασίσει να κάνει τελική και γι’ αυτό δεν κατάφερε να σκοράρει στο πρώτο ημίχρονο.

Ξέσπασμα με δύο γκολ

Το σκηνικό του αγώνα δεν άλλαξε στο δεύτερο ημίχρονο, με τους γηπεδούχους να έχουν την επιθετική πρωτοβουλία και να ψάχνουν το γκολ. Αυτό ήρθε τελικά στο 52’, όταν από εκτέλεση φάουλ του Γέβτιτς, ο Ανσαριφάρντ πήρε την ψηλοκρεμαστή κεφαλιά και παρά την προσπάθεια του Μιχελή, κατέληξε στα δίχτυα για το 1-0.

Η ΑΕΚ πήρε… φωτιά στη συνέχεια και στο 57’ ο Σβάρνας, μετά από συνεργασία με Γέβτιτς, Ανσαριφάρντ και κόντρες, πέτυχε το 2-0, σε μια ωραία ατομική προσπάθεια.

Ακόμα δυο γκολ με δημιουργό Γέβτιτς

Στο 61’ όμως ο Λιβάι Γκαρσία δέχτηκε ένα σκληρό μαρκάρισμα και έγινε αλλαγή, με την κατάστασή του να προκαλεί ανησυχία.

Στο 69’ ο Γέβτιτς εκτέλεσε το φάουλ για τον Τάνκοβιτς, ο οποίος με το δεξί εκτέλεσε για το 3-0.

Το επιθετικό κρεσέντο της ΑΕΚ συνεχίστηκε και στο 73’ πάλι από μπαλιά του Γέβτιτς, ο Χατζισαφί έπιασε το διαγώνιο σουτ, γράφοντας το 4-0.

Στα τελευταία λεπτά η ΑΕΚ έχασε κι άλλες ευκαιρίες, αλλά δεν βρήκε άλλο γκολ.

ΑΕΚ (Αργύρης Γιαννίκης): Τσιντώτας, Χατζισαφί, Ρότα, Τζαβέλλας, Σβάρνας, Λε Ταλέκ (70’ Σιμάνσκι), Σάκχοφ, Γέβτιτς (80’ Μοχαμαντί), Τάνκοβιτς (70’ Αραούχο), Λιβάι Γκαρσία (64’ Άμραμπατ), Ανσαριφάρντ (80’ Κοσίδης).

Κηφισιά (Νίκος Κούστας): Μιχελής, Σμπώκος, Σωτηράκος, Αρτυματάς, Παυλάκης, Οικονομίδης (61’ Τζελής), Πρίτσας (46’ Ντοριβάλ), Καλλέργης (61’ Κρητικός), Παπασάββας (82’ Παπαγγελής), Τετέι (73’ Αγγελόπουλος), Γιαννιτσάνης.



Γιάννης Αντετοκούνμπο: «Ακόμα δεν μπορώ να τρέξω! Θα μου πάρει καιρό στο επίπεδο που θέλω»
Γιάννης Αντετοκούνμπο: «Ακόμα δεν μπορώ να τρέξω! Θα μου πάρει καιρό στο επίπεδο που θέλω»
Ολυμπιακός - Άστον Βίλα: Τα δεδομένα για Μαρτίνες και Τίλεμανς ενόψει της ρεβάνς
Ολυμπιακός - Άστον Βίλα: Τα δεδομένα για Μαρτίνες και Τίλεμανς ενόψει της ρεβάνς
Η τραγωδία της Superga που διέλυσε τη μεγάλη Τορίνο (videos+photos)
Η τραγωδία της Superga που διέλυσε τη μεγάλη Τορίνο (videos+photos)
Euroleague: Το κάρφωμα του Λεσόρ και η ασίστ του Ουίλιαμς Γκος στο Top 10 των Game 4 (video)
Euroleague: Το κάρφωμα του Λεσόρ και η ασίστ του Ουίλιαμς Γκος στο Top 10 των Game 4 (video)
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved