Το Διαιτητικό της ΕΠΟ «ακυρώνει» το Μητρώο

Το Διαιτητικό της ΕΠΟ «ακυρώνει» το Μητρώο

Το Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ δικαίωσε 4 σωματεία της ΕΠΣ Δωδεκανήσου που δεν ήταν στο Μητρώο της ΓΓΑ και τους αναγνώρισε το δικαίωμα να πάρουν μέρος στην Γενική Συνέλευση της Ένωσης.

Απόφαση που αλλάζει τα δεδομένα σε ό,τι αφορά το περιβόητο Αθλητικό Μητρώο και θα αποτελέσει πρόκριμα για το δικαίωμα ψήφου στις εκλογές πήρε το Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ.

Τέσσερις ομάδες της Ρόδου που δεν ήταν εγγεγραμμένες στο Μητρώο της ΓΓΑ, το οποίο μεθόδευσε ο Λευτέρης Αυγενάκης και προκάλεσε πολλές αντιδράσεις με αποκορύφωμα όσα έγιναν στις εκλογές της ΕΟΚ, προσέφυγαν στο αρμόδιο όργανο της Ομοσπονδίας και δικαιώθηκαν.

Το Διαιτητικό δέχθηκε την προσφυγή τους και τους παραχώρησε το δικαιώμα να πάρουν κανονικά μέρος στην απολογιστική Γενική Συνέλευση της Ένωσης που θα γίνει εντός του μήνα, κρίνοντας προφανώς την αντισυνταγματικότητα του πράγματος.

Με την απόφαση αυτή δημιουργείται ισχυρό δεδικασμένο καθώς προκύπτει το αυτονόητο. Ουδείς μπορεί να αφαιρέσει το δικαίωμα ψήφου, κάτι θα αποτελέσει οδηγό για τις εκλογές της ΕΟΚ.

Το στόρι της ανατροπής

Τα τέσσερα σωματεία της ΕΠΣ Δωδεκανήσου είχαν προσφύγει κατά της απόφασης της Ένωσής τους να αποκλείσει τη συμμετοχή τους στη Γενική Συνέλευση του Ιουλίου, η οποία δεν είναι εκλογική.

Πριν απ΄ αυτό η ΕΠΣ Δωδεκανήσου είχε ρωτήσει τη γενική γραμματεία Αθλητισμού και η απάντηση που πήρε ήταν ότι από τα 71 σωματεία της Ένωσης μόνο τα 17 έχουν δικαίωμα συμμετοχής και ψήφου στη Γ.Σ. επειδή είναι εγγεγραμμένα στο μητρώο της ΓΓΑ, ενώ τα υπόλοιπα όχι.

Τα σωματεία προσέφυγαν στο Διαιτητικό Δικαστήριο, ενώ πρόσθετη παρέμβαση υπέρ τους είχε κάνει και η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία.

Η απόφαση:

Δικάζει με απόν το καθ’ ού σωματείο με την επωνυμία ΕΠΣ Δωδεκανήσου, που εδρεύει στη Ρόδο, την από 22.06.2021 και με αριθμ. κατάθ. Ε.Π.Ο. 13872/24.06.2021 προσφυγή-αίτηση των σωματείων με τις επωνυμίες 1) Κλεόβουλος Λίνδου, 2) Όμιλος Φιλάθλων Ιστρίου, 3) Δόξα Ψίνθου, και 4) ΑΣ Τήλου.

Δέχεται την προσφυγή-αίτηση.

Ακυρώνει την υπ’ αριθμ. 33/18.06.2021 απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του καθού δευτεροβάθμιου σωματείου με την επωνυμία ΕΠΣ Δωδεκανήσου.

 

 

 



Γυναικεία βογγητά «πάγωσαν» τον Λούκα Ντόνσιτς (vid)
Γυναικεία βογγητά «πάγωσαν» τον Λούκα Ντόνσιτς (vid)
Απολαμβάνει την πίεση ο Μίλτος Τεντόγλου
Απολαμβάνει την πίεση ο Μίλτος Τεντόγλου
Αταμάν: «100% στο Final Four Σλούκας και Χουάντσο»!
Αταμάν: «100% στο Final Four Σλούκας και Χουάντσο»!
Άρσεναλ: Ανανέωσε για ένα χρόνο ο Ζορζίνιο
Άρσεναλ: Ανανέωσε για ένα χρόνο ο Ζορζίνιο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved