Μαραντόνα: Ζήτησαν τις συλλήψεις τριών ατόμων, ακολουθούν κι άλλες! (photos)

Μαραντόνα: Ζήτησαν τις συλλήψεις τριών ατόμων, ακολουθούν κι άλλες! (photos)

Μαραντόνα: Τις συλλήψεις τριών ατόμων ζήτησε ο δικηγόρος του γιου του Ντιεγκίτο.

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της διερεύνησης για τα αίτια του θανάτου του Ντιέγκο Μαραντόνα.

Όπως αναφέρεται στην «Ole», σήμερα θα εξεταστεί εκ νέου ο γιατρός Λεοπόλντο Λούκε, ο οποίος χειρούργησε τον αείμνηστο Αργεντινό άσο και είναι από τους κύριους κατηγορουμένους της υπόθεσης.

Ο δικηγόρος Μάριο Μπάουντρι, όμως, ο οποίος εκπροσωπεί τον Ντιεγκίτο, τον γιο που είχε ο Μαραντόνα με τη Βερόνικα Ογιέδα, ζήτησε από το γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα του Σαν Ισίδρο, την άμεση σύλληψη του Λούκε, εκτός από την ψυχίατρο Αγκουστίνα Κοσάκοφ, και τον ψυχίατρο Νανσί Φορλίνι, «για τα εγκλήματα απλής ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενη πρόθεση», όπως αναφέρεται στη σύντομη παρουσίαση στον δικαστή.

Για να δικαιολογήσει ένα τέτοιο αίτημα, ο Μπάουντρι δήλωσε τα εξής: «Ο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα έχασε τη ζωή του στις 25 Νοεμβρίου 2020 λόγω σκόπιμης εγκατάλειψης εκ μέρους του κατηγορουμένου και διάφορων ανθρώπων από τον εσωτερικό του κύκλο που δεν αναφέρονται εμφανώς.

Τεκμαίρεται στην παρούσα υπόθεση, ότι γνωρίζοντας την παθολογία που υπέστη ο Μαραντόνα, η συνέχιση της θεραπείας που είχε συνταγογραφηθεί γι’ αυτόν, θα μπορούσε να οδηγήσει στον θάνατο και όχι μόνο συνεχίστηκε και δεν έκαναν τίποτα για να αλλάξουν αυτό το αποτέλεσμα, αλλά εμπόδισαν άλλους επαγγελματίες ή την οικογένειά του να παρεμβαίνουν για να προσπαθήσουν να φροντίσουν τη Μαραντόνα και έτσι να σώσουν τη ζωή του».

Ο δικηγόρος, παράλληλα, ζητάει να διερευνηθεί ο δικηγόρος του Μαραντόνα, ο Ματίας Μόρλα και ο αδερφός του Μαξιμιλιάνο Πομάγκρο, αλλά και να γίνει έρευνα για την Βανέσα Μόρλα.

«Η εκποίηση των περιουσιακών του στοιχείων έφτασε σε τόσο ακραίο βαθμό, ώστε ο κ. Μαραντόνα μετέφερε τα εμπορικά σήματα και το όνομά του, στις 17 Σεπτεμβρίου 2020 στην εταιρεία Sattvica SA, μια συμφωνία που επισυνάπτεται ως Παράρτημα Ι, που ενσωματώθηκε εμφανώς από τον δικηγόρο του.

Ο Ματίας Μόρλα και ο αδελφός του Μαξιμιλιάνο Πομάγκρο ήταν ο υπεύθυνος για την παρακολούθηση της φροντίδας του στο σπίτι κάθε μέρα, εκτός από τη σύζυγό του Βανέσα Μόρλα, που ήταν εκείνη που έκανε τα ψώνια για το σπίτι του Μαραντόνα και μεταξύ άλλων του παρείχε αλκοόλ».

«Είναι προφανές σε όλους εκείνους που έχουν πρόσβαση στην παρούσα υπόθεση ότι ο Μαραντόνα στερήθηκε για πρώτη φορά όλα τα περιουσιακά του στοιχεία, τις μάρκες του και ακόμη και το δικό του όνομα.

Αφέθηκε σε ανθρώπους που δεν είχαν την εμπειρία κι επαρκή γνώση για να τον θεραπεύσουν, πραγματοποιώντας ελιγμούς που εμπόδισαν την οικογένειά του να έχει πρόσβαση σε αυτόν. Του έδωσαν νόμιμα και παράνομα ναρκωτικά για να επιδεινώσουν την κατάσταση της υγείας του, προσπαθώντας να προκαλέσουν θάνατο που φαινόταν φυσικός.

 Με τον Μαραντόνα νεκρό, το μόνο πράγμα που είχε αξία ήταν η εικόνα και τα εμπορικά του δικαιώματα, και ότι δεν τα είχε πλέον ούτε θα μπορούσαν να μεταβιβαστούν στους κληρονόμους του, καθώς σύμφωνα με τα αρχεία των εγγράφων, αυτά τα δικαιώματα ήταν στο όνομα μιας εταιρίας που σύμφωνα με τα δημόσια αρχεία αποτελείται από εκείνους τους ανθρώπους που θα έπρεπε να το φροντίσουν».

Ο Μπάουντρι κατέληξε στο συμπέρασμα ότι «ο Μαραντόνα τους εξυπηρετούσε πιο πολύ νεκρός από ζωντανός, αφού όλα τα δικαιώματά του στην εικόνα και στα εμπορικά σήματα εισήλθαν στα ταμεία μιας μεμονωμένης εταιρείας , από την άλλη πλευρά, ο Μαραντόνα ζωντανός θα ήταν ένα μεγάλο πρόβλημα, αφού θα διεκδικούσε τα περιουσιακά του στοιχεία».



Στην κορυφή της Ευρώπης για 7η φορά ο Λευτέρης Πετρούνιας - Ιστορικό χρυσό στο Ρίμινι
Στην κορυφή της Ευρώπης για 7η φορά ο Λευτέρης Πετρούνιας - Ιστορικό χρυσό στο Ρίμινι
Euroleague, Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός: Με Πετρούσεφ στην 12άδα για το Game 2 οι «ερυθρόλευκοι»
Euroleague, Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός: Με Πετρούσεφ στην 12άδα για το Game 2 οι «ερυθρόλευκοι»
Άνοιξε πειθαρχική διαδικασία η Euroleague για Μπολτάουζερ
Άνοιξε πειθαρχική διαδικασία η Euroleague για Μπολτάουζερ
Ρέντη: Στη φυλακή 3 από τους 10 κατηγορούμενους που απολογήθηκαν
Ρέντη: Στη φυλακή 3 από τους 10 κατηγορούμενους που απολογήθηκαν
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved