ΠΑΟΚ-ΑΕΚ: Τη δέκατη πρόκριση επί της Ένωσης αναζητούν οι Θεσσαλονικείς (video+photos)

ΠΑΟΚ-ΑΕΚ: Τη δέκατη πρόκριση επί της Ένωσης αναζητούν οι Θεσσαλονικείς (video+photos)

ΠΑΟΚ-ΑΕΚ: Η ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία αναζητεί την δέκατη πρόκριση στο Κύπελλο εις βάρος της Ένωσης.

Ο ΠΑΟΚ υποδέχεται την ΑΕΚ στη ρεβάνς του 0-1 στο ΟΑΚΑ και οι Θεσσαλονικείς μέσω της επίσημης ιστοσελίδας κάνουν μία αναφορά στην προϊστορία των αναμετρήσεων των δύο «Δικεφάλων».

Στο θέμα του ΠΑΟΚ αναφέρεται: «Το paokfc.gr σας βάζει από νωρίς στο κλίμα της αναμέτρησης για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας κόντρα στην ΑΕΚ στο γήπεδο της Τούμπας. Διαβάστε ενδιαφέρουσες πληροφορίες σχετικά με το background του αγώνα και την προϊστορία του Δικεφάλου κόντρα στην Ένωση στο θεσμό, λίγες ώρες πριν την σέντρα του αγώνα.

*Ο ΠΑΟΚ έχει πάρει την πρόκριση στις εννέα από τις 11 τελευταίες φορές που έχει βρεθεί αντιμέτωπος με την ΑΕΚ πριν από τον τελικό. Συνολικά σε αυτό το διάστημα έχουν δώσει 22 αγώνες και ο ΠΑΟΚ έχει επικρατήσει στους 10, ενώ υπάρχουν πέντε ισοπαλίες και επτά νίκες της ΑΕΚ.

*Με τη νίκη του στο ΟΑΚΑ στο πρώτο ματς, ο ΠΑΟΚ έκανε το 11-5-7 και αναζητά την 10η πρόκριση του επί της ΑΕΚ σε αναμετρήσεις τους πριν από τον τελικό.

 *Συνολικά έχουν κληρωθεί 15 φορές μεταξύ τους πριν τον τελικό και ο ΠΑΟΚ είναι ο απόλυτος κυρίαρχος, αφού έχει προκριθεί στις εννέα και η ομάδα της Αθήνας τις έξι. Μάλιστα αν υπολογίσει κανείς πως οι τέσσερις πρώτες προκρίσεις ήταν για την ΑΕΚ, ο ΠΑΟΚ την έχει αφήσει έξω εννέα στις τελευταίες 11 φορές που βρέθηκαν πριν από τον τελικό της διοργάνωσης.

 *Οι τρεις τελευταίες συναντήσεις του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ για το Κύπελλο Ελλάδος ήταν σε τελικούς, με τον Δικέφαλο να κατακτά και τα τρία τρόπαια, το 2017, το 2018 και το 2019.

 *Η τελευταία φορά που τέθηκαν αντιμέτωποι πριν από τον τελικό ήταν το 2011-12 σε μονό παιχνίδι για την φάση των «16», με τον ΠΑΟΚ να παίρνει την πρόκριση στηνΤούμπα με 2-0 (33’ Λίνο, 54’ Αθανασιάδης).

 *Η τελευταία πρόκριση της ΑΕΚ επί του ΠΑΟΚ είναι στην σεζόν 2001-02 για την προημιτελική φάση , όπου επικράτησε με 2-1 στον αγώνα της Αθήνας (36’Τσάρτας, 61’ Μαλαδένης – 49’ Φρούσος). Στην ρεβάνς της Τούμπας υπήρξε και μια από τις βαρύτερες ήττες του Δικεφάλου από την ΑΕΚ και το τελικό 4-0 (28’ Τσάρτας, 39’ Λάκης, 47’ Νικολαΐδης, 89’ Ίβιτς) ήρθε με αριθμητικό μειονέκτημα,αφού αποβλήθηκε ο Κουλακιώτης στο 27ο λεπτό.

 *Ο ΠΑΟΚ έχει φτάσει 32 φορές στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας και τις 20 κατάφερε να προκριθεί. Η τελευταία που έμεινε εκτός ήταν η περσινή (2019-20) από τον Ολυμπιακό, ενώ η ΑΕΚ τον έχει σταματήσει δύο φορές, στην πρώτη διοργάνωση του 1931-32 και το 2010-11».



Euroleague: Ισοφάρισε η Μονακό τη Φενέρμπαχτσε μετά από ντέρμπι
Euroleague: Ισοφάρισε η Μονακό τη Φενέρμπαχτσε μετά από ντέρμπι
Η απονομή του χρυσού στον Λευτέρη Πετρούνια
Η απονομή του χρυσού στον Λευτέρη Πετρούνια
Basketball Champions League: "Έπεσε" μαχόμενο το Περιστέρι
Basketball Champions League: "Έπεσε" μαχόμενο το Περιστέρι
Ολυμπιακοί Αγώνες: Παραδόθηκε η Ολυμπιακή Φλόγα στη Γαλλία
Ολυμπιακοί Αγώνες: Παραδόθηκε η Ολυμπιακή Φλόγα στη Γαλλία
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved