Ολυμπιακός-ΠΑΣ Γιάννινα 3-1: Ο Ελ Αραμπί τον έστειλε στον τελικό (photos+videos)

Ολυμπιακός-ΠΑΣ Γιάννινα 3-1: Ο Ελ Αραμπί τον έστειλε στον τελικό (photos+videos)

Ολυμπιακός-ΠΑΣ Γιάννινα: Θέση στον τελικό έκλεισαν οι «ερυθρόλευκοι» μετά τη νίκη τους 3-1 επί των Ηπειρωτών. Οι Πειραιώτες κυνηγούν το δεύτερο συνεχόμενο νταμπλ.

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Γιουσέφ Ελ Αραμπί, ο οποίος σκόραρε δύο φορές και μοίρασε μία ασίστ, ο Ολυμπιακός πήρε την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας. Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς μετά την επίτευξη του πρώτου στόχου, την κατάκτηση του πρωταθλήματος, είναι μία… ανάσα και από τον δεύτερο και περιμένει πλέον να μάθει τον αντίπαλο, ο οποίος θα προκύψει από τον επαναληπτικό της Μεγάλης Πέμπτης (29/04) μεταξύ του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ στην Τούμπα.

Από την άλλη, το «συγκρότημα» του Αργύρη Γιαννίκη προκάλεσε, για μία ακόμα φορά, αρκετά προβλήματα στους Πρωταθλητές Ελλάδας, όμως, δεν μπόρεσε να κάνει το… θαύμα και να βρεθεί για πρώτη φορά στην ιστορία του στον τελικό του Κυπέλλου και να διεκδικήσει το τρόπαιο, που θα έδινε και την έξοδο στα κύπελλα Ευρώπης της επόμενης σεζόν.

Η εξέλιξη του αγώνα

Ανοικτός ήταν ο επαναληπτικός στο «Γ. Καραϊσκάκης» στα πρώτα λεπτά, καθώς και οι δύο ομάδες έδειξαν διάθεση να αναζητήσουν τους διαδρόμους προς την αντίπαλη εστία. Μάλιστα, λίγα δευτερόλεπτα μετά την σέντρα, ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που βρέθηκε με αξιώσεις στην επίθεση, έπειτα από την συνεργασία των Ανδρούτσου και Μπρούμα, αλλά ο πρώτος έχασε την ισορροπία του μόλις μπήκε στην περιοχή, με αποτέλεσμα να χάσει και την ευκαιρία να απειλήσει τον Γιούρι Λοντίγκιν.

Η… απάντηση των φιλοξενούμενων ήρθε στο 6’ αλλά το σουτ του Ελευθεριάδη βρήκε σε ετοιμότητα τον Σα, ενώ επτά λεπτά αργότερα, ο Μπρούμα δοκίμασε τα αντανακλαστικά του Λοντίγκιν που ενήργησε σωστά. Στο επόμενο λεπτό, ο ΠΑΣ προσπάθησε να σκοράρει με τον Παντελάκη, αλλά λίγο πριν… οπλίσει ο άσος των Ηπειρωτών, ο Σεμέδο έδιωξε σωτήρια σε κόρνερ.

Το παιχνίδι είχε καλό ρυθμό, με τις δύο ομάδες να μην… ρίχνουν στροφές. Στο 18’ ο Λοντίγκιν μπλόκαρε το σουτ του Ελ Αραμπί, κάτι που έκανε και στο 21’ στην απειλή του Μασούρα. Όμως, τέσσερα λεπτά αργότερα, τα δεδομένα του ματς άλλαξαν. Ο Μπρούμα έκανε την κίνηση στην περιοχή του ΠΑΣ Γιάννινα, θέλησε να πιάσει το σουτ, η μπάλα χτύπησε στο χέρι του Πίρσμαν και ο διαιτητής έδειξε το σημείο του πέναλτι. Από την άσπρη… βούλα, ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί εκτέλεσε σωστά και άνοιξε το σκορ για τον Ολυμπιακό (1-0).

Στα επόμενα λεπτά του αγώνα, ο ΠΑΣ Γιάννινα θέλησε να αναλάβει την πρωτοβουλία των κινήσεων και να προκαλέσει προβλήματα στην άμυνα των γηπεδούχων. Όμως, οι Πειραιώτες έκαναν ακόμα πιο εύκολο το έργο τους, λίγο πριν την συμπλήρωση του πρώτου μέρους, με… δράστη και πάλι τον Γιουσέφ Ελ Αραμπί. Συγκεκριμένα, στο 41’ ο Καμαρά έκανε το σουτ έξω από την περιοχή, η μπάλα κόντραρε, έφτασε στον Μαροκινό, αυτός με ωραία ενέργεια «άδειασε» τον προσωπικό του… φρουρό και με σουτ στην κίνηση νίκησε τον Λοντίγκιν για το 2-0.

Απειλή για Ελ Αραμπί, ξαναμπήκε στο ματς ο ΠΑΣ Γιάννινα

Με την έναρξη του δεύτερου μέρους ο Αργύρης Γιαννίκης θέλησε να αλλάξει την εικόνα της ομάδας του, με τους Κρίζμαν και Μπρένερ να μπαίνουν αντί των Παμλίδη και Ελευθεριάδη, αντίστοιχα. Όμως, η πρώτη απειλή ήταν και πάλι για τον Ολυμπιακό και πάλι με τον Γιουσέφ Ελ Αραμπί. Στο 47’ ο Μαροκινός πήγε να εκμεταλλευτεί την λανθασμένη συνεννόηση των Λοντίγκιν και Εραμούσπε, έκανε το σουτ σε κενή εστία, αλλά ο τελευταίος έβαλε σωτήρια την κόντρα λίγο πριν την γραμμή και έδιωξε σε κόρνερ.

Ωστόσο, τέσσερα λεπτά αργότερα, ο ΠΑΣ Γιάννινα μπήκε και πάλι στην διεκδίκηση της πρόκρισης. Ήταν το 51ο λεπτό όταν ο Καρτάλης βρέθηκε στο ύψος της περιοχής του Ολυμπιακού, έκανε το σουτ, ο Σα είχε μπροστά του πολλά σώματα και είδε την μπάλα να καταλήξει στα δίχτυα του, με τους φιλοξενούμενους να μειώνουν 2-1.

Μάλιστα, δύο λεπτά αργότερα το «συγκρότημα» του Αργύρη Γιαννίκη έφτασε και πάλι κοντά στο γκολ, όταν ο Παντελάκης πήρε την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι, έπειτα από κόρνερ, όμως, η μπάλα δεν του έκανε το… χατίρι καθώς κατέληξε άουτ, λίγα εκατοστά δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Σα.

Τον… τιμώρησε ο Μπρούμα

Τελικά, ο Ολυμπιακός «σφράγισε» την παρουσία του στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, όταν στο 56’ ο Αρμίντο Μπρούμα διαμόρφωσε το 3-1 και ουσιαστικά έκοψε τις ελπίδες των Ηπειρωτών. Η φάση ξεκίνησε από τον Ελ Αραμπί που έκανε την μπαλιά στον Ρέαμπτσιουκ, αυτός από πλάγια θέση σούταρε, η μπάλα κόντραρε, έφτασε στον Μαροκινό που την «έστρωσε» στον Πορτογάλο και αυτός από το ύψος του πέναλτι έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Λοντίγκιν.

Πάντως, ο ΠΑΣ Γιάννινα δεν σταμάτησε να πιέζει για το δεύτερο γκολ. Στο 63’ ο Κριζμάν έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή, αλλά η μπάλα κόντραρε στον Χολέμπας και κατέληξε κόρνερ, ενώ στο επόμενο λεπτό, ο Μπρούμα έκανε το σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Στο 65’ ο Πορτογάλος σπατάλησε μία ακόμα ευκαιρία για το δεύτερο τέρμα του, καθώς πήρε εξαιρετική κάθετη μπαλιά από τον Ελ Αραμπί, βρέθηκε απέναντι στον Λοντίγκιν αλλά αυτή τη φορά ο πορτιέρο των Ηπειρωτών βγήκε νικητής και στο επόμενο λεπτό, νέο σουτ του Μπρούμα πέρασε άουτ, πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Ο ρυθμός του αγώνα συνέχισε να είναι υψηλός, με τους φιλοξενούμενους να αναζητούν τον δρόμο για την αντίπαλη εστία. Στο 75’ το σουτ του Καρτάλη, έξω από την περιοχή βρήκε σε ετοιμότητα τον Σα που μπλόκαρε και δύο λεπτά αργότερα, ο Λοντίγκιν αντέδρασε σωστά στο σουτ του Μασούρα.

Πάντως, το ματς πήγε να… χαλάσει στο τέλος, όταν ο Χοσέ Χολέμπας αντίκρισε την δεύτερη κίτρινη κάρτα από τον διαιτητή για μαρκάρισμα στον Κάστρο. Μάλιστα στα τελευταία λεπτά τα σκληρά μαρκαρίσματα και από τις δύο πλευρές ήταν περισσότερα από τις… συνεργασίες μεταξύ των ποδοσφαιριστών.


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ολυμπιακός-ΠΑΣ Γιάννινα: Από την άσπρη βούλα ο Ελ Αραμπί - Με πέναλτι το 1-0 (video)

Ολυμπιακός-ΠΑΣ Γιάννινα: Από την άσπρη βούλα ο Ελ Αραμπί - Με πέναλτι το 1-0 (video)

Ολυμπιακός-ΠΑΣ Γιάννινα: Μαγική ενέργεια του Ελ Αραμπί και... τελικός (video)

Ολυμπιακός-ΠΑΣ Γιάννινα: Μαγική ενέργεια του Ελ Αραμπί και... τελικός (video)

Ολυμπιακός-ΠΑΣ Γιάννινα: Μείωσε ο Καρτάλης, απάντηση... τελικού ο Μπρούμα (videos)

Ολυμπιακός-ΠΑΣ Γιάννινα: Μείωσε ο Καρτάλης, απάντηση... τελικού ο Μπρούμα (videos)

Super League: Δύο αγωνιστικές απαγόρευση στον Αλέξη Κούγια
Super League: Δύο αγωνιστικές απαγόρευση στον Αλέξη Κούγια
Έπιασαν στα πράσα τον Μπολτάουζερ να κλέβει!
Έπιασαν στα πράσα τον Μπολτάουζερ να κλέβει!
Αριστεία Φαρμακευτικής Αγοράς: Στη ΒΙΑΝΕΞ και την καθηγήτρια Ελένη Σκαλτσά τα δύο ειδικά βραβεία
Αριστεία Φαρμακευτικής Αγοράς: Στη ΒΙΑΝΕΞ και την καθηγήτρια Ελένη Σκαλτσά τα δύο ειδικά βραβεία
Τουρκική Ομοσπονδία μπάσκετ υπέρ Αταμάν για τις απειλές απ' τη Μακάμπι
Τουρκική Ομοσπονδία μπάσκετ υπέρ Αταμάν για τις απειλές απ' τη Μακάμπι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved