Τα πιο διδακτικά ντέρμπι για την αλλοίωση της ιστορίας σε ποδόσφαιρο και βόλεϊ (videos)

Τα πιο διδακτικά ντέρμπι για την αλλοίωση της ιστορίας σε ποδόσφαιρο και βόλεϊ (videos)

Ο Μαρτυριάρης ξαναχτυπά και αναλύει το μεγάλο μάθημα που μας προσέφεραν τα ντέρμπι Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός σε ποδόσφαιρο και βόλεϊ, το περασμένο διήμερο.

* Πρωταθλητής Ελλάδας και μαθηματικά για 46η φορά στην ιστορία του αναδείχθηκε ο Ολυμπιακός. Και τι καλύτερο για τους φιλάθλους του να το πετύχει σε ένα ντέρμπι με τον «αιώνιο» αντίπαλό του, τον Παναθηναϊκό. Και με το κοντέρ να γράφει «τριάρα» στο τέλος... Το μόνο που έλειπε ήταν ο κόσμος από το γήπεδο!

* Το τελευταίο βέβαια δεν είναι και εντελώς ακριβές... Άσχετα αν στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων τη Δευτέρα δεν το διαβάσατε πουθενά, ο αστυνομικός δεν τραυματίστηκε μόνος του στο μάτι... Ούτε το καπνογόνο στα επίσημα άναψε μόνο του. Οπαδοί υπήρχαν, αλλά μόνο αυτοί που «πρέπει» για τέτοια παιχνίδια.

* Μάλλον θα ήταν οι ίδιοι που έβριζαν τον Λάζλο Μπόλονι και τον Πάμπλο Γκαρσία, στα αντίστοιχα ντέρμπι της κανονικής διάρκειας, που επίσης ήταν «κεκλεισμένων των θυρών», λόγω του Covid. Εκτός κι αν οι λοιμωξιολόγοι μας το κρύβουν και οι «κάφροι» έχουν ανοσία στον κορονοϊό και μπορούν να μπαίνουν στα γήπεδα...

* Ξεφύγαμε όμως... Αλλού ήθελα να καταλήξω. Ο Ολυμπιακός ήταν φέτος με τεράστια διαφορά από τους υπόλοιπους η καλύτερη ομάδα μέσα στο γήπεδο. Και πανηγύρισε το Πρωτάθλημα ΠΑΝΑΞΙΑ και ΔΙΚΑΙΟΤΑΤΑ. Εικόνα πριν από τη δεκαετία του 80 δεν έχω για να μη λέω ψέματα, αλλά τα τελευταία 30 χρόνια μπορώ να πω με σιγουριά πως το φετινό ήταν το ΠΙΟ ΔΙΚΑΙΟ πρωτάθλημα που έχει πάρει ο Ολυμπιακός. Και μετά ίσως να έρχεται το περσινό. Και δεν το λένε οι Ολυμπιακοί, όπως το έλεγαν και σε όλα τα προηγούμενα. Το λένε οι αντίπαλοί τους!

* Σύμπτωση; Συγκυρία; Μπα... Ειδικά στο ελληνικό ποδόσφαιρο οι συμπτώσεις είναι δύσκολες. Τίποτα δεν είναι τυχαίο. Και ποιο είναι το κοινό στοιχείο των δύο τελευταίων Πρωταθλημάτων του Ολυμπιακού; Ο κορονοϊός μπορεί να πει κάποιος, αλλά στην περίπτωσή μας δεν νομίζω πως έκανε τη διαφορά ως προς την κοινή παραδοχή της ποδοσφαιρικής δικαιοσύνης. Ναι, σωστά μαντέψατε αυτή τη φορά... Το VAR!

* Και το ντέρμπι της Κυριακής παρότι δεν είχε τη λάμψη και το ενδιαφέρον παλιότερων ετών, ήταν το πιο διδακτικό για όλο το ποδοσφαιρικό κοινό. Ακόμα και γι' αυτούς που δεν θέλουν να το παραδεχθούν δημόσια. Το ντέρμπι της Κυριακής (απ)έδειξε την αλλοίωση που έχει υποστεί κατά το παρελθόν η ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου.

* Γιατί χωρίς VAR ο Ολυμπιακός θα είχε κάνει το 1-0 από το 15' με τον Φορτούνη να είναι πάνω από μισό μέτρο οφσάιντ. Χωρίς VAR ο Μακέντα θα είχε μια κίτρινη για θέατρο στο 33', αντί για πέναλτι και γκολ. Χωρίς VAR θα είχαμε ένα ακόμα γκολ του Ολυμπιακού στο δεύτερο ημίχρονο με τη βοήθεια του... χεριού (σαν αυτό του Μανιάτη στον τελικό του Κυπέλλου με τον Αστέρα Τρίπολης, ανάμεσα σε αρκετά ακόμα). Νομίζω το πιάσατε το νόημα...

* Πολλά τέτοια παιχνίδια ο Ολυμπιακός (κατά κύριο λόγο) τα κέρδισε με αυτόν τον τρόπο τα προηγούμενα χρόνια, χωρίς να τα αξίζει. Κέρδισε και αρκετά πρωταθλήματα από τέτοια παιχνίδια, που με το VAR δυσκολεύομαι να πιστέψω πως θα τα είχε κερδίσει. Με το VAR, για παράδειγμα, η ιστορία θα είχε ανταμείψει τον αείμνηστο Γιάννη Κυράστα με έναν τίτλο.

* Και η διαφορά φάνηκε την περασμένη Κυριακή... Που ακόμα και με VAR, ακόμα κι αν του ακυρώθηκε σωστά το γκολ, ακόμα κι αν του καταλογίστηκε σωστά πέναλτι εις βάρος του, ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΟΛΩΝ φέτος Ολυμπιακός γύρισε το ματς και πήρε τη νίκη και το Πρωτάθλημα που άξιζε.

* Διδακτικό όμως ήταν και το ντέρμπι Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός στο βόλεϊ μια μέρα μετά... Ίσως πολλοί από εσάς να μην το έχετε πάρει χαμπάρι γιατί τα φώτα έπεσαν αρχικά στην τεράστια ανατροπή του Παναθηναϊκού από 0-2 σε 3-2 και λίγο αργότερα στο συγκινητικό «αντίο» της σημαίας του Τριφυλλιού, Σωτήρη Πανταλέοντα από την ενεργό δράση.

* Το ματσάκι, λοιπόν, χωρίς VAR, θα είχε τελειώσει 0-3 χωρίς να καταλάβει κανείς τίποτα. Ίσως κάποιοι που το είδαν από την τηλεόραση να διαμαρτύρονταν, με τους φίλους τους Ολυμπιακούς να τους απαντάνε: «Σιγά, μωρέ, πως κάνεις έτσι για μια φάση βρε γραφικέ... Χαλαρά σε πήρα 3-0 χωρίς να κάνεις τίποτα. Μήπως θα το γύρναγες με τέτοια χάλια;». Πόσες φορές έχετε ακούσει ανάλογες ατάκες;

* Ναι, φίλε Ολυμπιακέ θα το γύρναγε, όπως και έγινε χάρη στο VAR. Γιατί στο 30-31 του τρίτου σετ με τον Ολυμπιακό να προηγείται 0-2, ο διαιτητής και ο επόπτης δείχνουν άουτ σε επίθεση του νεαρού Ανδρεόπουλου. Δηλαδή, 30-32 και τέλος του αγώνα... Το VAR όμως έδειξε ότι η μπάλα ήταν ξεκάθαρα μέσα, το ματς συνεχίστηκε και ο Παναθηναϊκός έκανε την ανατροπή και πήρε τη νίκη με 3-2!

Δείτε και το video για να καταλάβετε...


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΑΟΚ: Ανατροπή και όλα στον «αέρα» με Δουβίκα! (photos+video)

ΠΑΟΚ: Ανατροπή και όλα στον «αέρα» με Δουβίκα! (photos+video)

Ολυμπιακός: Σε απολογία για τα επεισόδια στο ντέρμπι (photos)

Ολυμπιακός: Σε απολογία για τα επεισόδια στο ντέρμπι (photos)

OnBet: Τι ποντάρουμε στις αναμετρήσεις του Champions League και του Europa League

OnBet: Τι ποντάρουμε στις αναμετρήσεις του Champions League και του Europa League

Παναθηναϊκός AKTOR: Ο σχολιαστής της EuroLeague αποθεώνει το ΟΑΚΑ - «Έτρεμα από αδρεναλίνη»
Παναθηναϊκός AKTOR: Ο σχολιαστής της EuroLeague αποθεώνει το ΟΑΚΑ - «Έτρεμα από αδρεναλίνη»
ΠΑΟΚ - ΑΕΚ: Δείπνο συσπείρωσης από τον Λουτσέσκου πριν το μεγάλο ντέρμπι τίτλου
ΠΑΟΚ - ΑΕΚ: Δείπνο συσπείρωσης από τον Λουτσέσκου πριν το μεγάλο ντέρμπι τίτλου
NBA: Πάσχει από παράλυση Bell ο Τζοέλ Εμπίντ
NBA: Πάσχει από παράλυση Bell ο Τζοέλ Εμπίντ
Αποχαιρετιστήριο Eurojackpot πάρτι στη Μαρίνα Σάττι
Αποχαιρετιστήριο Eurojackpot πάρτι στη Μαρίνα Σάττι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved