ΕΠΟ: Ο απολογισμός του Γραμμένου - Τι είπε για VAR, διαιτησία και η βόμβα για Τζήλο (video)

ΕΠΟ: Ο απολογισμός του Γραμμένου - Τι είπε για VAR, διαιτησία και η βόμβα για Τζήλο (video)

Ο Βαγγέλης Γραμμένος έκανε την αποτίμηση της προεδρίας του στην ΕΠΟ.

Για την προεδρία του στην ΕΠΟ, όσα πέτυχε και όσα δεν κατάφερε μίλησε ο Βαγγέλης Γραμμένος.

Αναλυτικά, μίλησε στην ΕΡΤ για:

-τον απολογισμό της παρουσίας του στην προεδρία της ΕΠΟ: «Θεωρώ ότι στη θητεία των 3,5 ετών το πρόσημο είναι θετικό. Μπήκαν οι βάσεις για να γίνουν ακόμα περισσότερα πράγματα στο ποδόσφαιρο. Κάναμε αυτό που έπρεπε και έχουμε τη συνείδησή μας ήσυχη. Το γεγονός ότι αναδείχθηκαν διαφορετικοί πρωταθλητές και δεν είχαμε μια μονοτονία, όπως τα προηγούμενα χρόνια, ναι, είναι ένα βήμα προόδου. Κατά τη δική μου εκτίμηση, η μεγαλύτερη κατάκτηση της διοίκησης ήταν η έλευση του VAR. Όλα αυτά τα χρόνια αυτό που ταλαιπωρούσε το ποδόσφαιρο κατά κύριο λόγο ήταν η διαιτησία».

-τη συνεργασία του με Περέιρα και Κλάτενμπεργκ: «Συνεργάστηκα αρμονικά με τον κύριο Περέιρα και τον κύριο Κλάτενμπεργκ. Θεωρώ ότι η διαιτησία είναι διαρκώς βελτιούμενη και αυτό σε ένα πολύ μικρό βάθος χρόνου θα έρθει να επιβεβαιώσει όλα αυτά που λέω».

-τον Τζον Φαν'τ Σχιπ και το μέλλον της Εθνικής: «Πιστεύω ότι η Εθνική βρίσκει πλέον τον δρόμο της. Δεν είναι το γεγονός αν φέρνει ή δεν φέρνει αποτελέσματα. Ξέρω πως δουλεύει το τεχνικό επιτελείο, το σχέδιο και το όραμα. Δειλά δειλά κερδίζει την εμπιστοσύνη του κόσμου».

-τη συνάντηση που είχε γίνει με το Big-4: «Δύο πράγματα συνέβησαν στην περίφημη συνάντηση με το Big-4. Το ένα ήταν ότι συμφώνησαν πως διαφωνούν. Το δεύτερο ότι θα έπρεπε οι εκλογές στην ΕΠΟ να γίνουν τον Ιούλιο, αλλά αυτό δεν έγινε».

-τη σχέση του με τον Ζαγοράκη: «Είναι γνωστή η σχέση μου με τον Ζαγοράκη. Τον συμβούλεψα κάποια πράγματα. Κυρίως για τη θεσμική λειτουργία της Ομοσπονδίας. Ολοκλήρωσα μια θητεία κάτω από δύσκολες συνθήκες, μέσα σε μια τοξικότητα. Αυτό είναι κάτι που με στεναχωρεί. Υποθέτω ότι θα στεναχωρούσε τον καθένα, όχι μόνο εμένα».

-τη μη εκλογή των παιδιών του Euro 2004: «Όταν κάποιος επιθυμεί να εκλεγεί και να συμβάλλει, φροντίζει να κάνει μια προεργασία. Να επικοινωνήσει με τον κόσμο, να δει ποιος είναι, να πει το όραμα του. Δεν είδα κάτι τέτοιο. Φυσικό επακόλουθο αυτής της μη εκλογής των παιδιών αυτών των οποίων τις ποδοσφαιρικές ικανότητες σέβομαι απεριόριστα, αλλά το διοικητικό πεδίο είναι κάτι πολύ διαφορετικό».

«Μπορούσε να προχωρήσει η υπόθεση Τζήλου»

Παράλληλα, μίλησε και στον Libero 107,4 και μεταξύ άλλων υποστήριξε πως η υπόθεση του ξυλοδαρμού του διαιτητή Τζήλου θα μπορούσε να διαλευκανθεί. «Υπήρχαν οι δυνατότητες να προχωρήσει αυτή η υπόθεση αλλά δεν ξέρω για ποιο λόγο έγινε αυτό. Μόνο εικασίες μπορώ να κάνω…».

Για το ρόλο της πολιτείας: «Διαχρονικά επιχειρούσε να επιβάλει δικές της θέσεις. Και μιλάω για το αυτοδιοίκητο για το οποίο έχω πλήρη εικόνα. Τα τελευταία χρόνια, αυτό παραβιάζεται ωμά. Δεν μπορώ να καταλάβω τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν και πηγαίνουν να βγάλουν το Ελληνικό ποδόσφαιρο εκτός Ευρώπης. Είμαι απόλυτος σε αυτό και συντάσσονται σε αυτή και η ΦΙΦΑ και η ΟΥΕΦΑ».

Αν θα έκανε κάτι διαφορετικό στη θητεία του: «Θα ξεκαθάρισα το τοπίο που αφορά το αυτοδιοίκητο. Θα πάλευα όσο μπορούσα για να μειωθεί η τοξικότητα. Και θα έκανα κάποιες παρεμβάσεις για την εθνική όσον αφορά ένα προπονητικό κέντρο. Θα μου έδινε μεγάλη ικανοποίηση αν τα είχα πετύχει».

Για την οικονομική κατάσταση που παρέλαβε, και αυτή που αφήνει: «Κάναμε αυτό που έπρεπε. Μειώσαμε το χρέος όμως η κατάσταση δεν είναι η καλύτερη. Είχαν μπλοκαριστεί κάποια προγράμματα των δυο ομοσπονδιών (ΟΥΕΦΑ και ΦΙΦΑ) και δώσαμε μεγάλη μάχη για να απελευθερωθούν αυτά τα κονδύλια. Η πανδημία μας δυσκόλεψε και οι χορηγίες μειώθηκαν».



Συνεχίζεται η άνοδος της τιμής του ελαιόλαδου
Συνεχίζεται η άνοδος της τιμής του ελαιόλαδου
ATP: Ο Τζόκοβιτς στην κορυφή για 417η εβδομάδα, στο Νο11 ο Τσιτσιπάς
ATP: Ο Τζόκοβιτς στην κορυφή για 417η εβδομάδα, στο Νο11 ο Τσιτσιπάς
Λάτσιο: Εποχή Τούντορ στην ομάδα της Ρώμης
Λάτσιο: Εποχή Τούντορ στην ομάδα της Ρώμης
Σαρακοστή: Τα οφέλη της νηστείας για τον οργανισμό και τα δημοφιλέστερα τρόφιμα
Σαρακοστή: Τα οφέλη της νηστείας για τον οργανισμό και τα δημοφιλέστερα τρόφιμα
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved