Ιμπραΐμοβιτς: «Είμαι επαγγελματίας, το Σανρέμο δεν θα αποσπάσει την προσοχή μου»

Ιμπραΐμοβιτς: «Είμαι επαγγελματίας, το Σανρέμο δεν θα αποσπάσει την προσοχή μου»

Ο επιθετικός της Μίλαν, Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, υπερασπίστηκε την απόφασή του να εμφανιστεί στο φεστιβάλ μουσικής του Σανρέμο της Ιταλίας και επανέλαβε την πεποίθησή του ότι αθλητές όπως ο αστέρας των Λος Άντζελες Λέικερς, Λεμπρόν Τζέιμς, πρέπει να μείνουν εκτός πολιτικής.

Ο 39χρονος Σουηδός δέχθηκε κριτική επειδή συμφώνησε να συμμετάσχει σε τέσσερις βραδιές του ετήσιου διαγωνισμού τραγουδιού στη Λιγουρία αυτήν την εβδομάδα, καθώς ο σύλλογός του έχει αγώνες στη Serie A ,την Τετάρτη και την Κυριακή.

Ο διεθνής επιθετικός, ο οποίος είναι ο κορυφαίος σκόρερ της Μίλαν αυτή τη σεζόν με 14 γκολ σε 14 αγώνες πρωταθλήματος, τραυματίστηκε στη νίκη της Κυριακής με 2-1 επί της Ρόμα, με αποτέλεσμα να έχει τεθεί εκτός αγώνων αυτή την εβδομάδα, αλλά επέμεινε σε δηλώσεις του ότι το φεστιβάλ τραγουδιού δεν θα αποσπάσει την προσοχή του από τις υποχρεώσεις του στην ομάδα του.

«Είμαι επαγγελματίας και όποιος με ξέρει, το γνωρίζει αυτό. Όταν παίζω ποδόσφαιρο, επικεντρώνομαι μόνο σε αυτό. Θέλω να βοηθήσω τη Μίλαν και να δώσω πολλά στην Ιταλία για ό,τι μου έχει προσφέρει όλα αυτά τα χρόνια, όχι μόνο στο ποδόσφαιρο. Είχα την ευκαιρία να με προσκαλέσουν στο Φεστιβάλ, ένα από τα πιο σημαντικά στην Ιταλία, και αποφάσισα να συμμετάσχω» είπε σε συνέντευξη Τύπου.

Σχετικά με τον τραυματισμό του, ο Ιμπραϊμοβιτς πρόσθεσε: «Αποκόμισα έναν μικρό τραυματισμό, αλλά μπορώ να κάνω τα πάντα. Το πρόγραμμά μου στο Φεστιβάλ δεν θα αλλάξει».

Ο πρώην επιθετικός των Λος Άντζελες Γκάλαξι είπε σε συνέντευξή του την περασμένη εβδομάδα ότι οι αθλητές όπως ο τέσσερις φορές πρωταθλητής του ΝΒΑ, Λεμπρόν Τζέιμς, δεν πρέπει να εμπλακούν σε πολιτικά θέματα και να επικεντρωθούν στον αθλητισμό.

Ο Τζέιμς, ο οποίος υπήρξε μια από τις κορυφαίες φωνές του ΝΒΑ κατά της φυλετικής αδικίας και της αστυνομικής βαρβαρότητας, είπες ότι παραμένει δεσμευμένος να «μην σταματήσει ποτέ να καταγγέλλει πράγματα που είναι λάθος», αλλά ο Ιμπραϊμοβιτς επέμεινε στα σχόλιά του: «Ο ρατσισμός και η πολιτική είναι δύο διαφορετικά πράγματα. Οι αθλητές ενώνουν τον κόσμο, η πολιτική τον χωρίζει. Όλοι είναι ευπρόσδεκτοι στο περιβάλλον μας, δεν έχει σημασία από πού προέρχεστε και κάνουμε τα πάντα για να ενώσουμε τους ανθρώπους. Το μήνυμά μου; Οι αθλητές πρέπει να είναι αθλητές, οι πολιτικοί πρέπει να είναι πολιτικοί».

Ο Ιμπραϊμοβιτς είχε ένα επεισόδιο στο γήπεδο με τον επιθετικό της Ίντερ, Ρομέλου Λουκάκου, πρόσφατα, αλλά επέμεινε ότι «δεν υπάρχει προσωπικό πρόβλημα μεταξύ μας».

Μία από τις δεσμεύσεις του στο Σανρέμο θα είναι να ανέβει στη σκηνή με τον 52χρονο προπονητή της Μπολόνια, Σίνισα Μιχάιλοβιτς, την Πέμπτη για να κάνουν ένα ντουέτο ερμηνεύοντας την επιτυχία του 1972 «Io Vagabondo» του ιταλικού συγκροτήματος Nomadi.

«Ελπίζω ότι ο Μιχαϊλοβιτς δεν θα ξέρει πώς να τραγουδήσει, τουλάχιστον τότε θα είμαστε στο ίδιο επίπεδο» είπε. «Δεν ξέρω τι να περιμένω, αλλά είμαι χαλαρός. Εάν κάνω λάθος, κανείς δεν θα μπορεί να με κρίνει. Θα ήταν ακόμα καλύτερο αν τα πάω καλά, αυτό θα σήμαινε ότι θα έχω άλλη δουλειά για να κάνω όταν σταματήσω το ποδόσφαιρο».



Άρης-Ολυμπιακός 1-1: Γκέλαρε στη Θεσσαλονίκη
Άρης-Ολυμπιακός 1-1: Γκέλαρε στη Θεσσαλονίκη
ΔΕΑΒ: Μία αγωνιστική «κεκλεισμένων των θυρών» στην ΑΕΛ
ΔΕΑΒ: Μία αγωνιστική «κεκλεισμένων των θυρών» στην ΑΕΛ
Βόλεϊ Γυναικών: Ψυχωμένος Παναθηναϊκός έκανε το 2-2
Βόλεϊ Γυναικών: Ψυχωμένος Παναθηναϊκός έκανε το 2-2
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Οι ενδεκάδες του ντέρμπι της Super League - Βασικός ο Αραούχο, εκτός o Μπερνάρ
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Οι ενδεκάδες του ντέρμπι της Super League - Βασικός ο Αραούχο, εκτός o Μπερνάρ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved