Μίλαν-Γιουβέντους: Τη «γηραιά κυρία» δεν την ξεγράφεις ποτέ! (videos+photos)

Μίλαν-Γιουβέντους: Τη «γηραιά κυρία» δεν την ξεγράφεις ποτέ! (videos+photos)

Μίλαν-Γιουβέντους: Με την… πλάτη στον τοίχο πήγαν στο Μιλάνο οι «μπιανκονέρι» και… έσπασαν το αήττητο της Μίλαν με επιβλητικό και απόλυτα δίκαιο τρόπο, βάζοντας «φωτιά» στο Καμπιονάτο (1-3)!

Η 16η αγωνιστική του Ιταλικού Πρωταθλήματος, ήταν η ευκαιρία που περίμενε εδώ και χρόνια η Μίλαν! Με νίκη της επί της Γιουβέντους ουσιαστικά την άφηνε εκτός διεκδίκησης και θα έπαιρνε ξανά… αέρα από Ίντερ και Νάπολι που ηττήθηκαν! Όμως, τη «γηραιά κυρία», την 9 σερί φορές Πρωταθλήτρια, δεν την ξεγράφει ποτέ και κανείς!

Η ομάδα του Αντρέα Πίρλο πήγε αποφασισμένη στο «Σαν Σίρο»! Δείχνοντας ποιοτική ανωτερότητα, δείχνοντας πως το θέλει περισσότερο το ματς, η Γιουβέντους επικράτησε με ευκολία με δεδομένη τη σημασία του αγώνα! «Σπάζοντας» το αήττητο της Μίλαν, που 15 ματς δεν είχε γνωρίσει την ήττα. Αυτό έγινε, όμως, με σκορ 3-1 υπέρ της Γιουβέντους, η οποία μείωσε τη διαφορά απ’ την κορυφή στους 7 βαθμούς, έχοντας και ματς λιγότερο! Με τη Serie A να… παίρνει φωτιά!

Οι φιλοξενούμενοι άρχισαν πιεστικά το ματς. Η Γιουβέντους έδειξε πως θέλει να σκοράρει και να κάνει το ματς… δικό της. Είχε ευκαιρίες μέσα στο πρώτο δεκάλεπτο, ενώ με τη συμπλήρωση ενός τετάρτου, ο Κιέζα έστειλε την μπάλα στο δοκάρι!

Τελικά η πίεση των «μπιανκονέρι» επιβραβεύτηκε στο 18’. Ο Ντιμπάλα με εξαιρετικό τακουνάκι έκανε την ασίστ στον Κιέζα, ο οποίος μπήκε στην περιοχή και πλάσαρε εξαιρετικά τον Ντοναρούμα για το 1-0 της «γηραιάς κυρίας».

 
Η Μίλαν παρ’ όλα αυτά, κατάφερε να αντιδράσει και λίγο πριν το τέλος του πρώτου μέρους, έφερε το ντέρμπι στα ίσα! Η Γιουβέντους είχε την μπάλα με τον Ραμπιό. Ο Τσαλχάνογλου έπεσε πάνω του, ο διαιτητής δεν υπέδειξε φάουλ και η «ροσονέρι» βγήκαν στην αντεπίθεση. Ο Ράφαελ Λεάο άνοιξε στον Καλάμπρια ο οποίος σχεδόν απ’ το ύψος της μεγάλης περιοχής έστειλε με εκπληκτικό τρόπο την μπάλα στο «παραθυράκι» της εστίας του Σέζνι για το 1-1! Όλα αυτά στο 41’, με το πρώτο μέρος τελικά να ολοκληρώνεται ισόπαλο.
 
 
Στο δεύτερο μέρος τα πράγματα άρχισαν κάπως πιο ισορροπημένα, με τη Γιουβέντους να εκμεταλλεύεται ξανά την ποιότητά της! «Δράστες» και πάλι οι ίδιοι. Στο 62’ ο Ντιμπάλα βρήκε δεξιά τον Κιέζα, αυτός έκανε ωραία κίνηση στα όρια της περιοχής και μόλις βρήκε χώρο σούταρε με το αριστερό στη γωνία του Ντοναρούμα για το 1-2!
 
 
Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να βγουν μπροστά, όμως η Γιουβέντους είχε τον απόλυτο έλεγχο και τη διαχείριση του αποτελέσματος υπέρ της. Στο 76’ ο Ραμπιό άρχισε την αντεπίθεση, ο Κουλουσέφσκι έγινε κάτοχος από δεξιά, γύρισε στον ΜακΚένι ο οποίος από κοντά δε δυσκολεύτηκε να «καθαρίσει» το ματς κάνοντας το 3-1!
 
 

Αυτό ήταν και το τελικό σκορ που χάρισε μια σπουδαία νίκη στη Γιουβέντους. Η οποία έμεινε… ζωντανή στο κυνήγι του τίτλου, «πληγώνοντας» παράλληλα τη Μίλαν που ηττήθηκε για πρώτη φορά στο φετινό Πρωτάθλημα. Συν τοις άλλοις, η «γηραιά κυρία» εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο τις ήττες Ίντερ και Νάπολι, όντας η μοναδική (μαζί με τη Ρόμα) που βγήκε κερδισμένη αυτή την αγωνιστική!

ΜΙΛΑΝ (Στέφανο Πιόλι): Ντοναρούμα, Νταλότ (81’ Μαλντίνι), Κάερ (81’ Κόντι), Ρομανιόλι, Ερναντέζ, Καλάμπρια (81’ Καλούλου), Κεσί, Καστιγέχο (87’ Κολόμπο), Τσαλχάνογλου, Χάουγκε (67’ Ντίαζ), Ράφαελ Λεάο

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ (Αντρέα Πίρλο): Σέζνι, Ντανίλο, Μπονούτσι, Ντε Λιχτ, Φραμπότα (87’ Ντεμιράλ), Μπεντανκούρ (74’ Αρτούρ), Ραμπιό, Ράμσεϊ (74’ Μπερναρντέσκι), Κιέζα (63’ Κουλουσέφσκι), Ρονάλντο, Ντιμπάλα (64’ ΜακΚένι)

Τα αποτελέσματα και η βαθμολογία της Serie A μετά την 16η αγωνιστική:

Κάλιαρι-Μπενεβέντο 1-2
Αταλάντα-Πάρμα 3-0
Μπολόνια-Ουντινέζε 2-2
Κροτόνε-Ρόμα 1-3
Λάτσιο-Φιορεντίνα 2-1
Σαμπντόρια-Ίντερ 2-1
Σασουόλο-Τζένοα 2-1
Τορίνο-Βερόνα 1-1
Νάπολι-Σπέτσια 1-2
Μίλαν-Γιουβέντους 1-3

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Μίλαν 37
Ίντερ 36
Ρόμα 33
Γιουβέντους 30 -15αγ.
Σασουόλο 29
Νάπολι 28 -15αγ.
Αταλάντα 28 -15αγ.
Λάτσιο 25
Βερόνα 23 -15αγ.
Μπενεβέντο 21
Σαμπντόρια 20
Μπολόνια 17
Ουντινέζε 16 -15αγ.
Φιορεντίνα 15
Κάλιαρι 14
Σπέτσια 14
Πάρμα 12
Τορίνο 12
Τζένοα 11
Κροτόνε 9



Ρέντη: Στη φυλακή 3 από τους 10 κατηγορούμενους που απολογήθηκαν
Ρέντη: Στη φυλακή 3 από τους 10 κατηγορούμενους που απολογήθηκαν
Η ΔΕΑΒ κάλεσε σε ακρόαση τον ΠΑΟΚ
Η ΔΕΑΒ κάλεσε σε ακρόαση τον ΠΑΟΚ
Παναθηναϊκός AKTOR: Στήριξη Ερντογάν σε Αταμάν για τις απειλές από Μακάμπι Τελ Αβίβ (video)
Παναθηναϊκός AKTOR: Στήριξη Ερντογάν σε Αταμάν για τις απειλές από Μακάμπι Τελ Αβίβ (video)
Super League: Δύο αγωνιστικές απαγόρευση στον Αλέξη Κούγια
Super League: Δύο αγωνιστικές απαγόρευση στον Αλέξη Κούγια
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved