Αυτό είναι το UEFA Europa Conference League που θα παίζουν οι ελληνικές ομάδες (photos)

Αυτό είναι το UEFA Europa Conference League που θα παίζουν οι ελληνικές ομάδες (photos)

Η UEFA παρουσίασε λεπτομερώς το Europa Conference League στο οποίο και θα συμμετέχουν οι ελληνικές ομάδες - Από 48 σε 32 οι ομάδες στο Europa League

Μια νέα διοργάνωση μετά το Champions League και το Europa League μπαίνει στη ζωή μας με την UEFA να ανακοινώνει το format του Europa Conference League μέσα από μια λεπτομερή ανάλυση που ενδιαφέρει και τις ελληνικές ομάδες που θα δώσουν το παρών σε αυτή τη νέα διοργάνωση.

Οι χώρες που θα βρεθούν στην 16η και 17η θέση στο τέλος της τρέχουσας σεζόν, θα εκπροσωπηθούν το 2022-23 από τέσσερις ομάδες, μία στο Champions League (2ο προκριματικό), καμία στο Europa League και τρεις στο Europa Conference League (δεύτερο προκριματικό).

Aπό την 18η έως την 28η θέση, ο πρωταθλητής παίζει στην 1η προκριματική φάση του Champions League, ενώ η 2η, η 3η και η Κυπελλούχος, συμμετέχουν στον 2ο προκριματικό γύρο του Europa Conference League. Η 15η θέση εξασφαλίζει δύο ομάδες στο Champions League (2ο και 3ο προκριματικό), μία στο Europa League (3ο προκριματικό) και δύο στο Europa Conference League (2ο προκριματικό), ενώ η 14η και 13η θέση, επιτρέπουν στον πρωταθλητή, παρουσία στον 3ο προκριματικό του Champions League με τον δευτεραθλητή στον 2ο προκριματικό (Champions League), τον Κυπελλούχο και τον 3ο και 4ο στο Europa League.

Όπως είναι γνωστό, τη σεζόν 2021-22 η Ελλάδα θα εκπροσωπηθεί από τέσσερις ομάδες, μία στο Champions League (1ο προκριματικό), καμία στο Europa League και τρεις στο Europa Conference League (δεύτερο προκριματικό).

Συγκεκριμένα οι ημερομηνίες για παιχνίδια θα έχουν ως εξής:

Οι αγώνες του UEFA Europa League League θα διεξαχθούν την Πέμπτη μαζί με τους αγώνες UEFA Europa League (αν και ο τελικός θα είναι μια εβδομάδα μετά τον τελικό του UEFA Europa League στη Σεβίλλη στις 18 Μαΐου).

Πρώτος προκριματικός γύρος: 8 & 15 Ιουλίου
Δεύτερος προκριματικός γύρος: 22 & 29 Ιουλίου
Τρίτος προκριματικός γύρος: 5 & 12 Αυγούστου
Πλέι οφ: 19 & 26 Αυγούστου
Όμιλοι: 16 & 30 Σεπτεμβρίου, 21 Οκτωβρίου, 4 & 25 Νοεμβρίου, 9 Δεκεμβρίου
Πλέι-οφ νοκ-άουτ: 17 & 24 Φεβρουαρίου
Φάση των 16: 10 & 17 Μαρτίου
Προημιτελικοί: 7 & 14 Απριλίου
Ημιτελικοί: 28 Απριλίου & 5 Μαΐου
Τελικός: 25 Μαΐου (venue tbc)

Παράλληλα ο νικητής του Europa Conference League θα κερδίζει αυτόματα το εισιτήριο για το Europa League της επόμενης περιόδου αν δεν έχει καταφέρει μέσω της χώρας του να το πετύχει. Tα ματς θα διεξάγονται τις Πέμπτες στις 19:45 και στις 22:00, ενώ όπως αναφέρει η UEFA: «Το UEFA Europa Conference League δεν θα έχει αντίκτυπο στο UEFA Champions League. Ωστόσο, η φάση των ομίλων του UEFA Europa League θα μειωθεί από 48 σε 32 ομάδες». Ο τελικός της διοργάνωσης θα πραγματοποιηθεί στα Τίρανα της Αλβανίας όπως ενημέρωσε η διοργάνωση.



Ρέντη: Στη φυλακή 3 από τους 10 κατηγορούμενους που απολογήθηκαν
Ρέντη: Στη φυλακή 3 από τους 10 κατηγορούμενους που απολογήθηκαν
Η ΔΕΑΒ κάλεσε σε ακρόαση τον ΠΑΟΚ
Η ΔΕΑΒ κάλεσε σε ακρόαση τον ΠΑΟΚ
Παναθηναϊκός AKTOR: Στήριξη Ερντογάν σε Αταμάν για τις απειλές από Μακάμπι Τελ Αβίβ (video)
Παναθηναϊκός AKTOR: Στήριξη Ερντογάν σε Αταμάν για τις απειλές από Μακάμπι Τελ Αβίβ (video)
Super League: Δύο αγωνιστικές απαγόρευση στον Αλέξη Κούγια
Super League: Δύο αγωνιστικές απαγόρευση στον Αλέξη Κούγια
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved