Μαραντόνα: Το τελευταίο γκολ με την Ελλάδα! (Photos & Videos)

Μαραντόνα: Το τελευταίο γκολ με την Ελλάδα! (Photos & Videos)

Μαραντόνα: Η τελευταία φορά που βρήκε δίχτυα με τη φανέλα της Αργεντινής ήταν κόντρα στην Εθνική μας-Η νύχτα που μας αντιμετώπισε ως προπονητής!

Απλησίαστο… Μυθικό… Θεϊκό… Αυτό που όλοι ένιωθαν πως είναι ο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα. Μια γνώμη που μεγάλωνε ακόμη περισσότερο, όταν τον αντιμετώπιζαν στο γήπεδο. Όταν καταλάβαιναν πως απλά δεν αντιμετωπίζεται! Γιατί ποδοσφαιρικά δεν είχε «αχίλλειο πτέρνα».

Ο «Θεός της μπάλας» είχε βρεθεί στο δρόμο της Εθνικής μας δύο φορές. Η μία με ποδοσφαιρικά παπούτσια και η άλλη με κοστούμι.

Η πρώτη ήταν πριν 26 χρόνια. Στις 21 Ιουνίου 1994. Τότε που η Εθνική Ελλάδος έκανε την πρεμιέρα της σε Μουντιάλ. Η μοίρα την έφερε να βρει απέναντί της την Αργεντινή, το περιβραχιόνιο της οποίας φορούσε ο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα.

Η «αλμπισελέστε» ήταν καταιγιστική. Επικράτησε 4-0 άνετα. Όμως εκείνο το ματς περνά σε δεύτερη μοίρα. Όλοι θα το θυμούνται ως την αναμέτρηση που ο «Θεός» σκόραρε για τελευταία φορά με τη φανέλα της Αργεντινής. Ας έβαλε τρία γκολ ο Μπατιστούτα. Αυτό το ένα ήταν… όλα τα λεφτά!

Στο 60ο λεπτό του αγώνα που είχε διεξαχθεί στο «Φόξμπορο» η μπάλα έφτασε στον Μαραντόνα. Στα όρια της περιοχής απέναντι απ’ τον Μήνου, αλλά με αμυντικούς μπροστά του. Προσποιήθηκε, βρήκε τον ελάχιστο χώρο που έψαχνε και με… μαγικό σουτ έστειλε την μπάλα στο παραθυράκι της εστίας του Μήνου!

Πέρα απ’ την γκολάρα που σημείωσε, ακολούθησε και ο πιο εμβληματικός πανηγυρισμός ίσως ολόκληρης της καριέρας του. Γεμάτος πάθος, γεμάτος «τρέλα», πήγε μπροστά στην κάμερα… Μια σκηνή που πάντα θα τον συνδέει με την Ελλάδα, που πάντα θα μπαίνει στις κορυφαίες του κορυφαίου!

 
 

Η δεύτερη φορά που αντιμετώπισε την Ελλάδα, ήταν εντελώς διαφορετική. Ο Μαραντόνα πλέον ήταν προπονητής. Είχαν περάσει 16 χρόνια απ’ το ματς στις ΗΠΑ. Παγκόσμιο Κύπελλο ξανά, αυτή τη φορά στη Νότια Αφρική. Προπονητής της Αργεντινής πλέον. Ο τρίτος αγώνας του ομίλου κόντρα στην Ελλάδα.

22 Ιουνίου του 2010 λοιπόν… Η ομάδα του Ντιέγκο Μαραντόνα επικράτησε 2-0 με τέρματα προς το τέλος της αναμέτρησης των Ντεμικέλις και Παλέρμο. Ο «Θεός» μετά το τέλος της αναμέτρησης αγκάλιασε τους περισσότερους Έλληνες διεθνείς, ενώ αστειεύτηκε και αγκάλιασε και τον Ότο Ρεχάγκελ. Είχε και σύντομη συνομιλία με τον Γιώργο Καραγκούνη, τον οποίο είχε βρίσει επειδή μιλούσε έντονα στον Λιονέλ Μέσι!

 


Ένα 24ωρο με τη Μαρίνα Σάττι
Ένα 24ωρο με τη Μαρίνα Σάττι
Μακάμπι Τελ Αβίβ: Χωρίς Μπάλντγουϊν στο Game 2 με τον Παναθηναϊκό
Μακάμπι Τελ Αβίβ: Χωρίς Μπάλντγουϊν στο Game 2 με τον Παναθηναϊκό
Super League: "Αγκαλιά" με τον τίτλο η ΑΕΚ!
Super League: "Αγκαλιά" με τον τίτλο η ΑΕΚ!
ΑΕΚ - Παναθηναϊκός 3-0: Βήμα τίτλου με εμφάνιση... Πρωταθλήτριας για την «Ένωση»
ΑΕΚ - Παναθηναϊκός 3-0: Βήμα τίτλου με εμφάνιση... Πρωταθλήτριας για την «Ένωση»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved