Ο ΠΑΟΚ των τίτλων!

Ο ΠΑΟΚ των τίτλων!

Η κατάκτηση του έβδομου πρωταθλήματος για τον «Δικέφαλο του Βορρά» είναι γεγονός και το Onsports δεν θα μπορούσε να μην αφιερώσει μερικές γραμμές  στην ομάδα, η οποία φέτος κατάφερε να σπάσει όλα τα ρεκόρ.

Η γυναικεία ομάδα του ΠΑΟΚ έχει καταφέρει μέσα στα δέκα χρόνια παρουσίας της στα ελληνικά ποδοσφαιρικά δρώμενα, να φτιάξει ένα «βαρύ» βιογραφικό. Η αρχή έγινε το 2002 όπου ο ΠΑΟΚ μέσα σε μόνο ένα χρόνο ζωής κατάφερε να κατακτήσει Κύπελλο και Πρωτάθλημα μαζί, ξεκινώντας με τον πιο ιδανικό τρόπο την πορεία του στο χώρο του γυναικείου ποδοσφαίρου.

Ακολούθησε μια τετραετία στην οποία ο ΠΑΟΚ έλειψε από τους τίτλους, ωστόσο τερμάτιζε στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας και έδειχνε ότι έχει όλα τα φόντα να πρωταγωνιστήσει τα επόμενα χρόνια. Έτσι κι έγινε,  και από το 2006 μέχρι και σήμερα η πρώτη θέση έχει αποκτήσει «μόνιμο κάτοικο» κι αυτός δεν είναι άλλος από την γυναικεία ποδοσφαιρική ομάδα του Δικεφάλου.

Ωστόσο η φετινή χρονιά είχε κάτι διαφορετικό από τις προηγούμενες, εκτός από το αήττητο σε όλη την διάρκεια της σεζόν και τα 101 γκολ που πέτυχε στο πρωτάθλημα!

H απονομή του κυπέλλου είχε ιδιαίτερο λόγο για να μείνει αξέχαστη σε όλα τα κορίτσια της ομάδας καθώς η αρχηγός της, Δήμητρα Παντελιάδου, σήκωσε την «κούπα» στο «σπίτι» του ΠΑΟΚ στην Τούμπα, μπροστά σε 20.000 οπαδούς τους Δικεφάλου να τις αποθεώνει και να τις χειροκροτεί.

Οι δύο αρχηγοί της ομάδας, Δήμητρα Παντελιάδου και Κατερίνα Σπύρου, ανοίγουν την καρδιά τους στο Onsports και μιλούν για τόσο για τη φιέστα στηνΤούμπα όσο και για τους στόχους της ομάδας σε Ελλάδα και Ευρώπη, ενώ παράλληλα μας μεταφέρουν και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει το γυναικείο ποδόσφαιρο στη χώρα μας.

- Τι συναισθήματα σας προκάλεσε η φετινή κατάκτηση του τίτλου που συνοδεύτηκε από την αποθέωση χιλιάδων οπαδών του ΠΑΟΚ;

Δ.Π. «Πιστεύω ότι ήταν η καλύτερη απονομή που θα μπορούσε να γίνει ποτέ στο γυναικείο ποδόσφαιρο. Το συναίσθημα που νιώσαμε εκεί μέσα ήταν απίστευτο πραγματικά».

Κ.Σ. «Ήταν καταπληκτικό έχω κατακτήσει έξι πρωταθλήματα με την ομάδα του ΠΑΟΚ και δεν έχω νιώσει πότε κάτι αντίστοιχο. Ήταν μεγάλο κίνητρο να κάνουμε την φιέστα μας σε κοινό 20.000 φιλάθλων στην Τούμπα».

- Ο ΠΑΟΚ πρωταγωνιστεί τα τελευταία χρόνια, ποιο είναι το μυστικό της επιτυχίας;

Κ.Σ.«Δεν υπάρχει κάποιο μυστικό για την επιτυχία μας. Γίνεται καλή δουλειά και υπάρχει ένας σταθερός κορμός εδώ και έξι χρόνια. Το θετικό για την ομάδα του ΠΑΟΚ είναι πως υπάρχουν ακαδημίες με ταλέντα και αυτό μας βοηθάει στο να έχουμε κάποιες βοηθητικές παίκτριες σε περίπτωση που τις χρειαστούμε. Η διοίκηση βρίσκεται κοντά μας. Παίζουμε για την ομάδα του ΠΑΟΚ και είναι «βαριά» η φανέλα που φοράμε».

- Παρατηρείται πως ο ΠΑΟΚ έχει διαφορά δυναμικότητας παίρνοντας εύκολα το πρωτάθλημα. Πιστεύετε ότι η έλλειψη ανταγωνισμού είναι αρνητική ως προς το στόχο σας για την Ευρώπη σε συνδυασμό με το υψηλό επίπεδο στο εξωτερικό;

Δ.Π. «Ακριβώς αυτό συμβαίνει. Σκέψου ότι για παράδειγμα, η Άρσεναλ από την οποία είχαμε χάσει πέρσι, είναι μια ομάδα της οποίας οι παίκτριες παίζουν μαζί για 10-15 χρόνια και κάνουν προπονήσεις κάθε μέρα. Κι εμείς κάνουμε προπόνηση κάθε μέρα αλλά δεν μαζευόμαστε όλες γιατί παράλληλα δουλεύουμε, σπουδάζουμε και γενικότερα ασχολούμαστε και με άλλα πράγματα. Στην Άρσεναλ που έφερα ως παράδειγμα, ασχολούνται μόνο με το ποδόσφαιρο και τίποτε άλλο».

Κ.Σ «Η έλλειψη ανταγωνισμού πάντα είναι αρνητικό στοιχείο με αποτέλεσμα να μην υπάρχει κίνητρο για να βγούμε καλύτερες στην Ευρώπη και προσπαθούμε να μην εξαρτιόμαστε από αυτό».

- Είναι δύσκολο ο ρόλος σου ως αρχηγός της ομάδας;

Δ.Π.»Ο ρόλος μου είναι να κρατάω τις ισορροπίες μεταξύ των συμπαικτριών μου και του προπονητή και δεν θα έλεγα ότι είναι δύσκολος. Αντιθέτως επειδή με τα κορίτσια είμαστε συνομήλικες δείχνουν κατανόηση γιατί ξέρουν πόσο δύσκολο είναι και για μένα αυτό που μου έχει ανατεθεί. Το να είσαι αρχηγός σε μια ομάδα έχει ευθύνες και χαίρομαι γιατί το αντιλαμβάνονται και με στηρίζουν».

-Πως βλέπεις το επίπεδο στο γυναικείο ποδόσφαιρο στην Ελλάδα; Με δεδομένη τη βαθμολογική διαφορά που τερματίσατε στο πρωτάθλημα καταστεί σαφές ότι παίζεται μόνες σας κατά μία έννοια.

Δ.Π. «Δεν θα το' λεγα ότι παίζαμε μόνες μας. Το επίπεδο φέτος είναι καλύτερο για το ελληνικό ποδόσφαιρο γιατί έχεις περισσότερα παιχνίδια στα πόδια σου και παιχνίδι με παιχνίδι η ομάδα δένεται. Φέτος εμείς κάναμε 24 αγώνες και σε κάθε αγώνα δενόταν περισσότερο η ομάδα με αποτέλεσμα να μην μπορεί να μας κερδίσει κανείς. Άλλες χρονιές κάναμε μόνο 15 με 16 παιχνίδια. Σκέψου ότι στα 10 χρόνια που υπάρχει ο ΠΑΟΚ ως ομάδα, εμείς παίζουμε 6-7 χρόνια όλες μαζί κι έχουμε φτιάξει έναν βασικό κορμό».

Κ.Σ.«Κάθε χρόνο με την έναρξη του πρωταθλήματος υπάρχουν 2-3 ομάδες που ξεκινούν δυναμικά με σκοπό να χτυπήσουν το πρωτάθλημα όπως για παράδειγμα η Αίγινα και ο Βόλος αλλά στην πορεία δεν τα καταφέρνουν».

- Ξέρουμε πως υπάρχει μια συλλογική κόντρα με τον Άρη, αυτό μεταφέρεται και στο γυναικείο ποδόσφαιρο;

Κ.Σ. «Όπου ακούμε ΠΑΟΚ – Άρης υπάρχει κόντρα, αυτό είναι αλήθεια, αλλά είναι ωραία να υπάρχει κόντρα μεταξύ ομάδων αυτό κάνει τους φιλάθλους να έρχονται στο γήπεδο και να υποστηρίζουν ακόμα περισσότερο την ομάδα τους. Όμως όλο αυτό δημιουργείτε μέσα από τους συλλόγους των ομάδων και όχι από τις ίδιες τις ομάδες».

ppaok

- Έχετε ξαναβγάλει πρωτάθλημα χωρίς να χάσετε ούτε έναν αγώνα;

Δ.Π. «Δεν το έχουμε ξανακάνει όπως δεν έχουμε ξαναπετύχει και τόσα πολλά γκολ. Μιλάμε για 101 γκολ σε όλο το πρωτάθλημα. Αυτό δεν έχει γίνει ούτε σε αντρικό πρωτάθλημα τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Και ο λόγος που το έχουμε καταφέρει αυτό είναι ότι έχουμε πολύ εμπιστοσύνη μεταξύ μας και όταν έχεις εμπιστοσύνη αρχικά στον εαυτό σου κι έπειτα στον συμπαίκτη σου δεν φοβάσαι τίποτα».

Τι πρέπει να γίνει έτσι ώστε το πρωτάθλημα να γίνει καλύτερο. Μπορεί να βοηθήσει η ΕΠΟ ή ακόμα και η πολιτεία;

Κ.Σ. «Φυσικά και πρέπει να βοηθήσει. Παίζουμε σε πρωτάθλημα Α’ κατηγορίας και δεν είναι τόσο αναγνωρίσιμο. Οι ομάδες που αναβαίνουν σε κάποια μεγαλύτερη κατηγορία την επόμενη χρονιά πέφτουν γιατί δεν μπορούν να ανταποκριθούν λόγο οικονομικών και σε αυτό φταίει η ΕΠΟ που δεν έχει την σωστή αντιμετώπιση προς το γυναικείο ποδόσφαιρο. Ωστόσο χρόνο με το χρόνο θα αναγνωριστεί το γυναικείο ποδόσφαιρο, όπως έχει αρχίσει να γίνεται».

     gynaikeio

- Ο επόμενος στόχος για τον  ΠΑΟΚ ποιος είναι;

Δ.Π. «Στόχος είναι μια καλή εμφάνιση στην Ευρώπη. Πέρσι είχαμε μία νίκη μέσα στην Τούμπα και μία ήττα μέσα στην Αυστρία. Ελπίζω φέτος να μας τύχει μία καλή κλήρωση για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε παρακάτω. Θέλουμε πολύ να πάμε στους 16 του Champions League, πέρσι είχαμε πάει στους 32 και φέτος θέλουμε να μπούμε στους 16».

Κ.Σ. «Στόχος μας είναι η κατάκτηση ενός ακόμα πρωταθλήματος παίζοντας όσο καλύτερα γίνεται. Δεν ξέρουμε αν θα γίνουν κάποιες μεταγραφές ενόψει την νέας σεζόν. Το μόνο που θέλουμε πλέον είναι να κάνουμε το καλύτερο για να βγούμε ποιό δυνατές στην Ευρώπη».

 

Επιμέλεια: Δήμητρα Τοκμακίδου - Ελένη Ανδρέου



Ρέντη: Διάλογος-σοκ ανήλικων συλληφθέντων - Καμαρώνει που τον περιμένουν στις φυλακές Αυλώνα!
Ρέντη: Διάλογος-σοκ ανήλικων συλληφθέντων - Καμαρώνει που τον περιμένουν στις φυλακές Αυλώνα!
Euroleague: «Καταιγίδα» η Ρεάλ, εύκολα το 1-0! – Highlights και τηλεοπτικό πρόγραμμα
Euroleague: «Καταιγίδα» η Ρεάλ, εύκολα το 1-0! – Highlights και τηλεοπτικό πρόγραμμα
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: «Μπλόκο» της ΕΛΑΣ στη συγκέντρωση φίλων της «Ένωσης» στο ξενοδοχείο της ομάδας!
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: «Μπλόκο» της ΕΛΑΣ στη συγκέντρωση φίλων της «Ένωσης» στο ξενοδοχείο της ομάδας!
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Ο Τερίμ θα περιμένει τον Μπερνάρ μέχρι την τελευταία στιγμή
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Ο Τερίμ θα περιμένει τον Μπερνάρ μέχρι την τελευταία στιγμή
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved