Ελλάδα-Μολδαβία 2-0: Σβηστά στην κορυφή με Μπακασέτα, Μάνταλο (video+photos)

Ελλάδα-Μολδαβία 2-0: Σβηστά στην κορυφή με Μπακασέτα, Μάνταλο (video+photos)

Ελλάδα-Μολδαβία: Η Εθνική μας ομάδας χωρίς να είναι θελκτική νίκησε 2-0 στο ΟΑΚΑ, πέτυχε τη δεύτερη νίκη στον όμιλο και παραμένει στην πρώτη θέση. Απέκρουσε πέναλτι ο Βλαχοδήμος στο 89' κι ενώ έπαιζαν με εννέα οι Μολδαβοί! Δύο δοκάρια και μία ακόμα φάση σε 25' λεπτά ο Φορτούνης. 

Η Ελλάδα ήταν υποχρεωμένη να νικήσει την Μολδαβία στο ΟΑΚΑ. Η Εθνική μας ομάδα έπαιζε για πρώτη φορά εντός έδρας για τον τρίτο όμιλο της τρίτης κατηγορίας του Nations League και απέναντί της είχε την ουραγό Μολδαβία, η οποία είχε έναν βαθμό σε δύο ματς.

Κάθε άλλο αποτέλεσμα θα ήταν αυτοκτονία. Οι διεθνείς, λοιπόν, δεν εντυπωσίασαν, αλλά το καθήκον τους το έκαναν. Έπαιξαν στο ρελαντί κι ένα πέναλτι στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους και παράλληλα αποβολή των φιλοξενούμενων, άνοιξε τον δρόμο για τη νίκη με 2-0, με σκόρερ τους Μπακασέτα, Μάνταλο.

Ο πρώτος πέτυχε το 1-0 και δημιούργησε το δεύτερο. Ήταν από τους παίκτες που ξεχώρισαν σε μία γενικά μετριότατη εμφάνιση. Το αν οι διεθνείς έκαναν συντήρηση δυνάμεων για το ματς της Τετάρτης με το Κόσοβο ή αυτή η εικόνα είναι ένα καμπανάκι, θα φανεί. Το αρνητικό είναι ότι η Σλοβενία που είναι ισόβαθμη με την Εθνική μας, πέρασε κι αυτή νικηφόρα από το Κόσοβο.

Διάταξη

Με 4-2-3-1 ξεκίνησε την Εθνική ομάδα ο Τζον φαν’τ Σιπ. Ο Βλαχοδήμος ήταν στο τέρμα, ο Χατζηδιάκος, λόγω απουσιών έπαιξε δεξί μπακ, ο Γιαννούλης αριστερό και στόπερ οι Σβάρνας, Τζαβέλλας. Στα χαφ ήταν οι Ζέκα, Κουρμπέλης, δεξιά ο Λημνιός, αριστερά ο Μάνταλος και ο Μπακασέτας πίσω από τον Παυλίδη.

Κακή εικόνα και δύο φάσεις

Η Μολβαδία έπαιζε με 5-4-1. Ήταν συνεχώς με όλους τους παίκτες πίσω από τη μπάλα και δεν άφηνε χώρους στην Ελλάδα. Η Εθνική μας, παράλληλα, δεν είχε την κίνηση και την ένταση για να ανοίξει χώρους. Η πρώτη καλή στιγμή ήρθε στο 12’ όταν έκλεψε τη μπάλα ο Μάνταλος και πάσαρε αριστερά στον Γιαννούλη. Αυτός έδωσε στον Ζέκα, ο οποίος έστρωσε στον Μπακασέτα, αλλά το αριστερό σουτ από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής απέκρουσε στη δεξιά του γωνία ο Ναμάσκο (έχει αγωνιστεί στον Λεβαδειακό).

Η Εθνική, ωστόσο, αντί ν’ ανεβάσει στροφές ήταν προβλέψιμη. Η δεύτερη καλή της φάση άργησε χαρακτηριστικά. Στο 35’ από πάσα του Ζέκα ο Παυλίδης βρέθηκε απέναντι στον Ναμάσκο, ο οποίος απέκρουσε το σουτ του Έλληνα φορ.

Λύτρωση στα χασομέρια

Το πρώτο ημίχρονο έδειχνε ότι θα λήξει 0-0, έπειτα από τη μονότονη εμφάνιση της Εθνικής. Με το που μπήκαμε, όμως, στις καθυστερήσεις από τη σκαφτή μπαλιά του Κουρμπέλη, ο Παυλίδης προσπάθησε να εκτελέσει, τον τράβηξε ο Πόσματς και ο διαιτητής έδειξε πέναλτι και κόκκινη κάρτα στον στόπερ των Μολδαβών. Ο Μπακασέτας έστησε τη μπάλα στη βούλα και με αριστερό σουτ νίκησε τον Ναμάσκο κι άνοιξε το σκορ.

Καθάρισε νωρίς

Η Εθνική με το προβάδισμα, πλέον, είχε διώξει το άγχος της και στην έναρξη του δεύτερου μέρους σκόραρε νωρίς και κλείδωσε τη νίκη, κόντρα σε έναν αδύναμο αντίπαλο, που έπαιζε και με παίκτη λιγότερο. Στο 50’ ο Μπακασέτας από δεξιά έκανε εκπληκτική πάσα στον Μάνταλο, ο οποίος μπήκε στην περιοχή ως κρυφός φορ, στόπαρε εκπληκτικά και με αριστερό σουτ έστειλε τη μπάλα στην αριστερή γωνία και σημείωσε το 2-0.

Η Ελλάδα, πλέον, τελειώσει την υπόθεση και διαχειρίστηκε το ματς χωρίς δυσκολία. Οι διεθνείς δεν φόρτσαραν, βέβαια. Συνέχισαν να έχουν τις μηχανές στο ρελαντί. Στο 60’ το σουτ του Παυλίδη δεν ανησύχησε τον Ναμάσκο, όπως και το σουτ του Μπακασέτα στο 71’. Στο 77’ νέο σουτ του Μπακασέτα απομάκρυνε με τα πόδια ο Ναμάσκο. Ο τελευταίος έβγαλε και το αριστερό πλασέ του Φορτούνη στο 85’.

Στοπ ο Βλαχοδήμος!

Η Μολδαβία, μάλιστα, τελείωσε το ματς με εννέα παίκτες, αφού τραυματίστηκε στο 81’ ο Μαραντσίτσι και ο προπονητής τους είχε κάνει τις αλλαγές σε τρία διαφορετικά χρονικά σημεία. Παρ’ όλα αυτά ο νεαρός Ρότα στο ντεμπούτο του στο 89’ έκανε ανόητο πέναλτι στον Ράπτσιουκ, αλλά ο Βλαχοδήμος απέκρουσε την εκτέλεση του Μιλιντσεάνου.

Δύο δοκάρια ο Φορτούνης!

Στο 91’ ο Ναμάσκο απέκρουσε όσο χρειαζόταν τη μπάλα σε σουτ του Φορτούνη κι αυτή κατέληξε στο δεξί δοκάρι και κόρνερ. Ο άσος του Ολυμπιακού είχε και δεύτερο δοκάρι στο 93'. Από το ύψος του πέναλτι έκανε το δεξί πλασέ, αλλά η μπάλα βρήκε το οριζόντιο δοκάρι κι έφυγε άουτ.

Ελλάδα (Τζον Φαν'τ Σιπ): Βλαχοδήμος, Χατζηδιάκος (69’ Ρότα), Γιαννούλης, Τζαβέλλας, Σβάρνας, Ζέκα, Κουρμπέλης (83’ Κουρμπέλης), Λημνιός (76’ Πέλκας), Μπακασέτας, Μάνταλος (69’ Φορτούνης), Παυλίδης (83’ Φούντας).

Μολδαβία (Ένγκιτ Φίρατ): Ναμάσκο, Άρμας, Πόσματς, Μούντρατς, Ράπτσιουκ, Πλάτιτσα, Τσότσιουτς, Ράτσα (66’ Μαραντσίτσι), Καϊμάκοφ (46’ Επουρεάνου), Ιονίτσα (76’ Ράκου), Νικολαέσκου (58’ Μιλιντσεάνου).

Το 1-0

 Το 2-0

 
Το πέναλτι που απέκρουσε ο Βλαχοδήμος
 
Τα δοκάρια του Φορτούνη


Η ΠΑΕ Βόλος κατήγγειλε τηλεφώνημα Θοδωρή Καρυπίδη σε παίκτη της
Η ΠΑΕ Βόλος κατήγγειλε τηλεφώνημα Θοδωρή Καρυπίδη σε παίκτη της
Η Ελλάδα αποχαιρετά την Ολυμπιακή Φλόγα - Το πρόγραμμα της τελετής παράδοσης
Η Ελλάδα αποχαιρετά την Ολυμπιακή Φλόγα - Το πρόγραμμα της τελετής παράδοσης
Μπάσκετ Γυναικών: Εύκολα πήγε τη σειρά σε πέμπτο ματς ο Παναθηναϊκός
Μπάσκετ Γυναικών: Εύκολα πήγε τη σειρά σε πέμπτο ματς ο Παναθηναϊκός
Αργεντινή: Ο Τέβες πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο
Αργεντινή: Ο Τέβες πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved