Αυστρία - Ελλάδα 2-1: Άφησε ελπίδες αλλά… κατέρρευσε (photos+videos)

Αυστρία - Ελλάδα 2-1: Άφησε ελπίδες αλλά… κατέρρευσε (photos+videos)

Η Εθνική Ελλάδας παρουσιάστηκε ανταγωνιστική κόντρα στην Αυστρία, προηγήθηκε με τον Φορτούνη, αλλά κατέρρευσε σε τρία λεπτά και γνώρισε την ήττα 2-1.

Το «συγκρότημα» του Φαντ Σιπ άφησε ελπίδες με την εικόνα που παρουσίασε, σε σημεία της αναμέτρησης, κυρίως με καλή κυκλοφορία της μπάλας, αλλά δεν μπόρεσε να διατηρήσει το αήττητο σερί που είχε φτιάξει και ηττήθηκε από τους Κεντρικοευρωπαίους. Πλέον στρέφεται στα ματς για το Nations League με την Μολδαβία και το Κόσοβο, τις επόμενες ημέρες στο ΟΑΚΑ.

Ο Ολλανδός Ομοσπονδιακός τεχνικός παρουσίασε την «γαλανόλευκη» με πολλά νέα πρόσωπα στο αρχικό σχήμα, καθώς ο Διούδης ήταν κάτω από τα δοκάρια, οι Λαμπρόπουλος και Κυριακόπουλος κάλυψαν τα δύο άκρα, με τους Τζαβέλλα και Σβάρνα στο κέντρο της άμυνας. Οι Μπουχαλάκης και Κουρμπέλης ήταν τα δύο χαφ, με τον Μάνταλο σε ρόλο οργανωτή, τον Λημνιό στα δεξιά, τον Φούντα στα αριστερά και τον Φορτούνη στην επίθεση.

Αυστριακή… κατοχή

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους γηπεδούχους να μπαίνουν πιο δυνατά στην αναμέτρηση. Οι παίκτες του Φράνκο Φόντα κέρδισαν τέσσερα συνεχόμενα κόρνερ, χωρίς ωστόσο να μπορέσουν να φτάσουν κοντά στο γκολ, καθώς το σουτ του Χίντεργκερ στο 3’ πέρασε άουτ, χωρίς να ανησυχήσει ο Διούδης. Η Εθνική προσπάθησε να αντιδράσει αλλά στο 7’ η κεφαλιά του Τζαβέλλα δεν βρήκε στόχο και λίγο πριν την συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα, νέο μακρινό σουτ του Χίντεργκερ βρήκε σε ετοιμότητα τον πορτιέρο του αντιπροσωπευτικού μας «συγκροτήματος».

Ίδια… εικόνα, ελληνικό «χτύπημα» στην κόντρα

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε όπως και το πρώτο, ήτοι με ευκαιρία για την Αυστρία. Συγκεκριμένα, στο 50’ ο Μπάουμγκαρντλιγκερ έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Ονισίβο πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Η Εθνική προσπάθησε να πάρει μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, είχε καλή κυκλοφορία της μπάλας, αλλά αδυνατούσε να βγει με αξιώσεις στην επίθεση.

Κατάρρευση σε τρία λεπτά

Το τέρμα του Έλληνα μέσου προκάλεσε μία μικρή… αντίδραση από τους Αυστριακούς, οι οποίοι θέλησαν να απειλήσουν την εστία του Διούδη, αλλά το έκαναν κυρίως με στημένες μπάλες. Στο 70’ η ελληνική άμυνα αντέδρασε σωστά σε κόρνερ των γηπεδούχων, στο επόμενο λεπτό ο Μιχαϊλίδης έδιωξε σε κόρνερ την απειλή από το φάουλ, ενώ στο 72’ η κεφαλιά του Πος δεν βρήκε στόχο.

Ωστόσο, λίγο πριν το τελευταίο δεκάλεπτο ήρθε η κατάρρευση της Εθνικής Ελλάδας σε δύο στιγμές. Η πρώτη ήρθε στο 77’ όταν οι γηπεδούχοι άλλαξαν υποδειγματικά τη μπάλα στα δεξιά, ο Γκρέγκοριτς έκανε τη σέντρα και ο Γκρίμπιτς από την «καρδιά» της άμυνας της «γαλανόλευκης» έφερε το ματς στα ίσια (1-1) με ωραίο πλασέ.

Μάλιστα, τρία λεπτά αργότερα, η Αυστρία έφτασε στην ολική ανατροπή. Ο Σάουμπ βρήκε στην αντεπίθεση, βρήκε τον Μπαουμγκάρντερ, ο οποίος με ωραία κίνηση άδειασε τον Μιχαϊλίδη και με πλασέ στην αριστερή γωνία του Διούδη, διαμόρφωσε το 2-1. Πάντως, η Εθνική Ελλάδας έφτασε κοντά στο γκολ της ισοφάρισης στις καθυστερήσεις, όταν ο Μπακασέτας έπιασε το σουτ μέσα από την περιοχή, αλλά δεν μπόρεσε να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα.

Έτσι, το «συγκρότημα» του Φαντ Σιπ γνώρισε την ήττα 2-1 στο φιλικό τεστ και πλέον καλείται να «κοιτάξει» τα ματς με την Μολδαβία και το Κόσοβο που έπονται για το Nations League, όπου στόχος είναι το 2Χ2 και η κορυφή του ομίλου.

Ωστόσο, η «επίσημη αγαπημένη» ήταν αυτή που άνοιξε το σκορ, σε μία υποδειγματική αντεπίθεση. Ήταν το 63ο λεπτό, όταν ο Λημνιός πήρε την μπάλα έξω από την περιοχή του Διούδη, με τρομερή βαθιά μπαλιά βρήκε τον Φούντα στην μεσαία γραμμή, αυτός – με… υποψία φάουλ – κατάφερε να την κρατήσει, έκανε τη μπαλιά στον Φορτούνη, ο οποίος με όμορφη κίνηση βρέθηκε στον άξονα και από το ύψος της περιοχής νίκησε τον Περβάν και έκανε το 1-0.

Αυστρία (Φόντα): Περβάν, Φράιντλ, Τρίμελ, Ντράγκοβιτς, Χίντεργκερ, Χολτσχάουσερ, Σκοπφ, Ίλσανκερ, Μπάουμγκαρντλιγκερ, Ονισίβο, Γκρμπιτς.

Έπαιξαν και οι: Γκρις, Λάινερ, Πος, Σάουμπ.

Ελλάδα (Φαν΄τ Σιπ): Διούδης, Λαμπρόπουλος, Κυριακόπουλος, Σβάρνας, Τζαβέλλας, Κουρμπέλης, Μπουχαλάκης, Μανταλος, Λημνιος, Φούντας, Φορτούνης.

Έπαιξαν και οι: Ζέκα, Λυκογιάννης, Μιχαηλίδης, Μπακασέτας, Κουλούρης, Τζόλης.


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αυστρία-Ελλάδα: Γκολ ο Φορτούνης, κόσμος στο γήπεδο (video+photos)

Αυστρία-Ελλάδα: Γκολ ο Φορτούνης, κόσμος στο γήπεδο (video+photos)

Αυστρία-Ελλάδα: «Έφαγε» δύο γκολ σε τρία λεπτά η Εθνική (video)

Αυστρία-Ελλάδα: «Έφαγε» δύο γκολ σε τρία λεπτά η Εθνική (video)

Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved