Δίκη των 28: Κατέθεσαν Σαρρής, Δούρος και Μπριάκος

Δίκη των 28: Κατέθεσαν Σαρρής, Δούρος και Μπριάκος

Με απολογίες συνεχίστηκαν οι καταθέσεις στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για τη δίκη των 28.

Με τις απολογίες των Γιώργου Σαρρή, Νίκου Προύντζου, Γιώργου Δούρου και Θανάση Μπριάκου συνεχίστηκε την Τρίτη (15/9) στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων η δίκη των 28.

Ο πρώην πρόεδρος της ΚΕΔ και από το 2012 έως το 2014 πρόεδρος της ΕΠΟ Γιώργος Σαρρής αναφέρθηκε στην προεκλογική συνάντηση που έγινε στο Χίλτον, τον Δεκέμβριο του 2011: «Κάθε φορά που ερχόμασταν στην Αθήνα, οι επαρχιώτες σύμβουλοι μαζευόμασταν και τρώγαμε. Μετά τις 12 μείναμε και φάγαμε. Ο Μαρινάκης ήρθε τυχαία μαζί με άλλη παρέα, κάθισε μαζί μας 10-15 λεπτά και έφυγε. Είναι ψευδές ότι είπα στον Σάββα ότι ο Μαρινάκης διοργάνωσε το τραπέζι στο Χίλτον, ο Σάββας το κανόνισε».

Για την υποψηφιότητα του είπε: «Συνάδελφοι και πρόεδροι Ενώσεων με πρότειναν και έλεγαν αν δεν κατέβει ο Πιλάβιος, να κατέβω εγώ. Οι πρόεδροι των Ενώσεων είναι εκείνοι που εκλέγουν τον πρόεδρο της ΕΠΟ. Προεκλογικός αγώνας γίνεται, όταν ήμουν υποψήφιος γύρισα όλη την Ελλάδα».

Για τους πίνακες διαιτητών του 2012 τόνισε: «Ο Βασάρας δεν είχε καμία αντίρρηση για τους πίνακες, τους υπέγραψε κανονικά και ξαφνικά έστειλε μια επιστολή με την οποία διαχώριζε τη θέση του. Ζήτησα εξηγήσεις από τα μέλη της ΚΕΔ. Επικοινώνησα μετά με τον Βασάρα, δεν μου εξέφρασε κανένα παράπονο για τον πίνακα. Ποτέ δεν κατάλαβα πού είχε διαφωνίες. Αυτό που είχαμε συμφωνήσει ήταν να μην υπάρξουν μεγάλες αλλαγές στους πίνακες, για τα πρόσωπα δεν υπήρχε συμφωνία με τον Χρήστο Σάββα. Είχα δεχθεί πιέσεις από αρκετούς προέδρους ΕΠΣ για να βάλω διαιτητές τους στους πίνακες. Όσοι είχαν τα κατάλληλα προσόντα, ανέβηκαν. Το πρόβλημα δημιουργήθηκε με τον Σάββα όταν έμαθε ότι εγώ θα κατέβω για πρόεδρος στην ΕΠΟ».

Για τα πακιστανικά τηλέφωνα είπε: «Σαν πρόεδρος της ΚΕΔ δεχόμουν καθημερινά πολλά τηλέφωνα που αφορούσαν τη διαιτησία. Πήρα από κάποιον ένα τηλέφωνο που δεν ήταν στο όνομά μου, για να μην με βρίσκουν και με ενοχλούν. Νόμιζα ότι ήταν καταχωρημένο σε ελληνικό όνομα, του ατόμου που μου το έδωσε, δεν ήξερα ότι ήταν σε όνομα αλλοδαπού».
Δούρος: «Δεν είμαι μέλος Συμμορίας…»

Ο Γιώργος Δούρος, αναφέρθηκε αποκλειστικά στον καταρτισμό των πινάκων διαιτησίας το 2012 όπου ήταν παρών.

«Το 2011 ο Βασάρας ήταν αποκλειστικός εισηγητής όλων των πρωταθλημάτων. Μας κάλεσε ο Πιλάβιος και μας είπε ότι θα γίνει η συνάντηση. Εγώ εισηγήσεις έκανα με γνώμονα τα στοιχεία που είχα. Ο Βασάρας δεν είχε καμία αντίρρηση για τους πίνακες», τόνισε αρχικά ο Δούρος και εν συνεχεία αναφέρθηκε στην επιστολή του Βασάρα, που διαχώριζε τη θέση του:

«Είχε επηρεαστεί προφανώς από άλλα πράγματα. Λόγω πικρίας ίσως επειδή δεν είχε ανανεωθεί η σύμβαση του και λόγω του κλίματος προεκλογικά. Ο Σάββας πήρε την επιστολή και την έκανε λάβαρο επανάστασης. Δεν μπορώ να φανταστώ ποτέ ότι οι διαιτητές θα αποτελέσουν αντικείμενο συζήτησης για ψήφο για τις εκλογές της ΕΠΟ».

«Παρακολούθησα όλες τις συνεδριάσεις του δικαστηρίου σας γιατί ήθελα να ακούσω τους μάρτυρες, τι έχουν να μου καταλογίσουν, τι είναι αυτό που έκανα. Δεν είμαι ούτε μέλος καμίας συμμορίας, ούτε επηρεάστηκα από κανένα, ούτε επηρέασα, ούτε στοιχημα έπαιξα. Ένας πρώην διαιτητής είμαι από τα 16 μου μέχρι τα 44 που σταμάτησα οικειοθελώς λόγω τραυματισμού. Μετά από 8 χρόνια, το μονο που θέλω είναι να ηρεμήσει η οικογένεια μου», κατέληξε.

Μπριάκος: «Ο Βασάρας ήταν στραβωμένος, όχι με εμάς»

«Ο Βασάρας ήταν στραβωμένος, όχι όμως με εμάς, με την ΕΠΟ και με τη σύμβαση του. Η σύμβαση πιθανόν να τον ενοχλεί. Εγώ και ο Δούρος δεν του κάναμε τίποτα. Μας είχε βγει η Παναγία από Μάρτη μήνα μέχρι τις 13 Αυγούστου. Δεν υπήρχε καμία επιφύλαξη, καμία ένσταση από κανέναν. Στις 13, βγάλαμε τους πίνακες και είπαμε φεύγουμε και ανανεώσαμε το ραντεβού μας για τις 17, παρουσία και του Σαρρή, προέδρου της ΚΕΔ» είπε ο Θανάσης Μπριάκος.

Ο Μπριάκος αρνήθηκε κατηγορηματικά τις κατηγορίες που του αποδίδονται: «Όχι μόνο αρνούμαι την κατηγορία αλλά οχτώ χρόνια έχω κάνει τόσο μεγάλη προσπάθεια να καταλάβω τι φταίει η γυναίκα μου και τα παιδιά μου και το τραβάνε όλο αυτό».Οι απολογίες θα συνεχιστούν την Πέμπτη 17/9 με τους διαιτητές Κάμπαξη, Δημητρόπουλο, Γιάχο, Ιωαννίδη, Σπάθα, και τον Θόδωρο Κουρίδη μέσω δικηγόρου.



Στο Παγκόσμιο Συλλόγων η Ατλέτικο Μαδρίτης
Στο Παγκόσμιο Συλλόγων η Ατλέτικο Μαδρίτης
Η ανάρτηση της Ελένης Βουλγαράκη για τον Φώτη Ιωαννίδη
Η ανάρτηση της Ελένης Βουλγαράκη για τον Φώτη Ιωαννίδη
NBA: Ισόβιος αποκλεισμός στον Πόρτερ για παράνομο στοιχηματισμό!
NBA: Ισόβιος αποκλεισμός στον Πόρτερ για παράνομο στοιχηματισμό!
Champions League: Η Ρεάλ Μαδρίτης "έκλεψε" την πρόκριση στην Αγγλία!
Champions League: Η Ρεάλ Μαδρίτης "έκλεψε" την πρόκριση στην Αγγλία!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved