Κιόρτσης: Δε σβήνει ποτέ η δίψα για μεγαλύτερες κατακτήσεις στον Εδεσσαϊκό

Κιόρτσης: Δε σβήνει ποτέ η δίψα για μεγαλύτερες κατακτήσεις στον Εδεσσαϊκό

«Άφησε πίσω κάθε δυσκολία φέτος ο Εδεσσαϊκός, αλλά μάλλον χρειάζεται επενδυτής για το βήμα παραπάνω». Τάδε έφη Άγγελος Κιόρτσης.

«Άφησε πίσω κάθε δυσκολία φέτος ο Εδεσσαϊκός, αλλά μάλλον χρειάζεται επενδυτής για το βήμα παραπάνω». Τάδε έφη στο αθλητικό μπλογκ «soccerpractor» ο Άγγελος Κιόρτσης, γηγενής αριστερός μπακ του Εδεσσαϊκού και εκ των αρχηγών των «πράσινων». Ο 24χρονος αγωνίζεται για τέσσερις σερί σεζόν στους «τριαινοφόρους», ενώ παλιότερα θήτευσε στη Γ΄ Εθνική τόσο με την Αναγέννηση Γιαννιτσών, όσο και με τον Εθνικό Ν. Αγιονερίου.

Αναλυτικά οι δηλώσεις Κιόρτση:

Για το πρόσημο που μπαίνει στη φετινή διαδρομή: «Η πορεία μας φέτος θεωρείται επιτυχημένη. Η ομάδα αντιμετώπισε διοικητικά προβλήματα το καλοκαίρι και το ρόστερ συγκροτήθηκε αρκετά αργά, το Σεπτέμβριο. Για άλλη μια χρονιά τερματίζουμε 5οι, τρίτη συνεχόμενη. Ωστόσο, το επίπεδο του πρωταθλήματος φέτος ήταν χαμηλότερο, συγκριτικά με τα δυο προηγούμενα χρόνια».

Για τις ομοιότητες και τις διαφορές με την προηγούμενη διετία, όταν πάλι οι Εδεσσαίοι τερμάτιζαν πέμπτοι: «Την πρώτη χρονιά στη Γ΄ εθνική νιώσαμε αρκετά τον κίνδυνο του υποβιβασμού, λείποντας αρκετά χρόνια από τις εθνικές κατηγορίες, απέναντι σε πολλές ιστορικές ομάδες. Ήταν μεγάλος ο ανταγωνισμός, σε μια χρονιά προσαρμογής και τελικά καθιέρωσης. Η προπέρσινη χρονιά είχε αρκετές ομοιότητες με τη φετινή, όπως το κακό ξεκίνημα και την ανάκαμψη στην πορεία».

Για το τι έφταιξε φέτος για την κακή εκκίνηση και το μυστικό της αντεπίθεσης: «Φέτος μας κόστισε η κακή έναρξη. Επηρέασε πολύ την ψυχολογία μας και παίζαμε με άγχος και χωρίς αυτοπεποίθηση. Άργησε να έρθει η πρώτη νίκη, εντός με την Μεσοποταμία. Απο τη στιγμή που πήραμε 2-3 νίκες επανήλθαμε στον ψυχολογικό τομέα και στα στάνταρ μας και καταφέραμε να εξαπολύσουμε την αντεπίθεσή μας. Ταπεινή μου άποψη είναι ότι φέτος είχαμε τα καλύτερα «αποδυτήρια» από όλες τις χρονιές στην κατηγορία, ήμασταν πολύ κοντά όλα τα παιδιά, ενωμένοι στα δύσκολα. Υπήρχε αισιοδοξία και πίστη στα αποδυτήρια, στη διοίκηση και τον κόσμο, ότι ο Εδεσσαϊκός θα πετύχαινε το στόχο του, όπως και έγινε. Είχαμε τα προβλήματά μας, δύσκολες στιγμές μέσα στη χρονιά, αλλά παρόλα αυτά τα αφήσαμε όλα στην άκρη και συγκεντρωθήκαμε για την επίτευξη της σωτηρίας».

Για το μήνυμα στον κόσμο της Έδεσσας: «Στον κόσμο της Έδεσσας οφείλω να πω ένα μεγάλο «ευχαριστώ» για όλα αυτά τα χρόνια. Περάσαμε μαγικές στιγμές, με μια άνοδο, τρεις πορείες σωτηρίας και δυο Κύπελλα σε μια τετραετία. Θα μείνουν ανεξίτηλες στο μυαλό μου. Μακάρι βεβαίως να μπορούσαμε να πάμε την ομάδα και πιο ψηλά, εκεί που της αρμόζει να βρίσκεται, όπως παλιά. Ως Εδεσσαίος, εύχομαι η επόμενη μέρα να είναι καλύτερη, ασχέτως προσώπων».

Για το αν μπήκαν θεμέλια για πρωταθλητισμό του χρόνου στην ιστορική ομάδα της Πέλλας: «Ο Εδεσσαϊκός ως ιστορική ομάδα πάντα πρέπει να ψάχνει το κάτι παραπάνω. Δεν πρέπει να σβήσει ποτέ αυτή η δίψα για νέες κατακτήσεις και μεγαλύτερες διακρίσεις. Είναι μεγάλες οι απαιτήσεις και οι προσδοκίες διαχρονικά. Πιστεύω ότι η ομάδα έχει καλή βάση για πρωταθλητισμό, ωστόσο, με τα τωρινά δεδομένα δεν μπορώ να γνωρίζω τι θα γίνει στο μέλλον, ποιες θα είναι οι συνθήκες γενικότερα του χρόνου, στην ομάδα και τον όμιλο».

Για το αν χρειάζεται η έλευση επενδυτή, για να γίνει το μεγάλο άλμα επιστροφής για τις επαγγελματικές κατηγορίες: «Καλώς ή κακώς, χρειάζονται επενδυτές στο ποδόσφαιρο αν θες να στοχεύεις στον πρωταθλητισμό. Είναι πολύ δύσκολο να ανεβαίνεις κατηγορία με διαφορετικό και πιο «συντηρητικό» μοντέλο. Όπως μας δείχνουν τα περισσότερα παραδείγματα ομάδων που πρωταγωνιστούν, χρειάζεται ισχυρό μπάτζετ, εμπειρία στο ρόστερ και γενικότερα και καλή οργάνωση».

Για την τετραετία του στον Εδεσσαϊκό και τη δική του επόμενη μέρα: «Δέθηκα πολύ με την ομάδα της πόλης μου, για όσα πετύχαμε μαζί και επειδή είμαι εδώ 4 χρόνια. Στο ποδόσφαιρο υπάρχει αβεβαιότητα για το «αύριο» μετά την πανδημία. Έτσι και εγώ ακόμα δεν ξέρω τι ξημερώνει για μένα, προς το παρόν όλα είναι στον αέρα».

Για το αν είχε καλύτερο πλασάρισμα η ομάδα της Έδεσσας, αν διεξάγονταν οι τρεις τελευταίες αγωνιστικές (ρεπό, ματς εκτός με Ποσειδώνα Μηχανιώνας και εντός με ΠΑΣ Φλώρινα): «Απέχαμε μόνο ένα πόντο από τη δεύτερη θέση, είναι προφανές ότι θα είχαμε καλύτερη συγκομιδή και μπορεί να τερματίζαμε πάνω από πέμπτοι. Είχαμε πολλά κίνητρα και ένα από αυτά ήταν ότι θα προσπαθούσαμε να διαφυλάξουμε το αήττητο σερί με τον προπονητή μας, Πέτρο Πεχλιβάνη, που είχε ήττα μόνο στο Κύπελλο, στον αποκλεισμό από τον Αλμωπό Αριδαίας στην παράταση».



Εργκίν Αταμάν: «Έφυγε» από τη ζωή ο πατέρας του - Η ανακοίνωση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός AKTOR
Εργκίν Αταμάν: «Έφυγε» από τη ζωή ο πατέρας του - Η ανακοίνωση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός AKTOR
EOKAN: «Καμία ενημέρωση για θετικό δείγμα ποδοσφαιριστή της Εθνικής Ελλάδας»
EOKAN: «Καμία ενημέρωση για θετικό δείγμα ποδοσφαιριστή της Εθνικής Ελλάδας»
Σούπερ προσφορά* από το Pamestoixima.gr για τους αγώνες του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ
Σούπερ προσφορά* από το Pamestoixima.gr για τους αγώνες του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ
Η «απάντηση» της Ελένης Βουλγαράκη για τον Φώτη Ιωαννίδη
Η «απάντηση» της Ελένης Βουλγαράκη για τον Φώτη Ιωαννίδη
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved