Το μεγάλο «αντίο» του Αντούριθ στο «Σαν Μαμές» (videos+photos)

Το μεγάλο «αντίο» του Αντούριθ στο «Σαν Μαμές» (videos+photos)

Με συγκλονιστικό τρόπο «αποχαιρέτισε» η Αθλέτικ Μπιλμπάο τον κορυφαίο σκόρερ της στον 21ο αιώνα (και 6ο καλύτερο στην ιστορία της) Άριτς Αντούριθ, ο οποίος αποφάσισε προ ημερών να κρεμάσει τα παπούτσια του σε ηλικία 39 ετών, καθώς θα χρειαστεί να υποβληθεί σε επέμβαση στο ισχίο.

Και πλέον έκρινε πως είχε έρθει το πλήρωμα του χρόνου για να πει «αντίο» στην ομάδα που αγάπησε και αγαπήθηκε όσο λίγοι: στο καμάρι του Μπιλμπάο.

Παρά τις δεδομένες δυσκολίες, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, η Αθλέτικ ετοίμασε μία πολύ όμορφη, «οικογενειακή» εκδήλωση στο «σπίτι» του συλλόγου, το «Σαν Μαμές», με τον Αντούριθ να δίνει την αποχαιρετιστήρια συνέντευξή του μέσα από τον αγωνιστικό χώρο κι ακολούθως, μαζί με τη σύζυγό του και τις δύο κόρες του να διασχίζει το γήπεδο, την ώρα που οι συμπαίκτες του στην Αθλέτικ σχημάτιζαν ένα τείχος δεξιά κι αριστερά του, προσφέροντάς του, το πιο «ζεστό» χειροκρότημα.

«Είναι μια πολύ όμορφη μέρα για μένα, δεν είμαι καθόλου λυπημένος. Ποτέ δεν θα μπορούσα να φανταστώ ένα τόσο μακρύ και όμορφο ταξίδι από την αρχή μέχρι το τέλος» τόνισε αρχικά ο 39χρονος επιθετικός, βλέποντας το άδειο «Σαν Μαμές» και πρόσθεσε με ταπεινότητα:

«Αυτός ο αποχαιρετισμός είναι περισσότερο από ό, τι νομίζω ότι άξιζα. Δεν θα σας πω μακάρι να υπήρχαν 50.000 άνθρωποι εδώ. Νομίζω ότι είχα πολλές... γιορτές, το απόλαυσα πολύ εδώ. Δεν αισθάνομαι άσχημα, έχω απολαύσει τα πάντα εδώ τόσο πολύ. Αυτό είναι περισσότερο από ό, τι φαντάστηκα ποτέ».

Ο Αντούριθ ρωτήθηκε και για το πώς θα γιόρταζε μία πιθανή κατάκτηση του Κυπέλλου Ισπανίας από την Αθλέτικ Μπιλμπάο. «Δεν χρειάζεται να έχω θέση στο ανοικτό... πούλμαν. Θα υπάρχει πια χρόνος για να γιορτάσουμε οπουδήποτε. Το σημαντικό είναι να το απολαύσει ο κόσμος μας. Κι εγώ από εδώ στο εξής θα είμαι ένας ακόμη οπαδός της Αθλέτικ».

Και πρόσθεσε: «Η Αθλέτικ είναι κάτι ξεχωριστό, διαφορετικό. Πάνω απ’ όλα, υπάρχει ένα ανθρώπινο επίπεδο, που το κάνει σαν διαφορετική "ομάδα" που... ανταγωνίζεται όλο τον υπόλοιπο κόσμο. Αυτό μας κάνει διαφορετικούς. Υπάρχουν τόσα πολλά άτομα εδώ που καταλαβαίνουν τι είναι αυτό... Δεν χρειάζεται να πω τίποτα άλλο».

Όσο για τον τελικό Κυπέλλου, που δεν θα παίξει; «Το πιο δύσκολο πράγμα δεν θα είναι το ότι δεν θα παίξω αυτά τα 11 παιχνίδια που απομένουν για το πρωτάθλημα ή στον τελικό του Κυπέλλου. Το πιο δύσκολο πράγμα δεν θα είναι ξανά με αυτήν την ομάδα. Θα μου λείψετε όλοι πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ όλους για αυτό το ταξίδι. Ήταν υπέροχο και αξέχαστο...».



Final Four με Παναθηναϊκό AKTOR και Ολυμπιακό προβλέπει ο Τζόκοβιτς
Final Four με Παναθηναϊκό AKTOR και Ολυμπιακό προβλέπει ο Τζόκοβιτς
Euroleague: Ενός λεπτού σιγή πριν το Παρτιζάν-Ολυμπιακός
Euroleague: Ενός λεπτού σιγή πριν το Παρτιζάν-Ολυμπιακός
Η ΠΑΕ ΑΕΚ ζήτησε απ' τον κόσμο της να προσέχει πιθανές προκλήσεις
Η ΠΑΕ ΑΕΚ ζήτησε απ' τον κόσμο της να προσέχει πιθανές προκλήσεις
Ολυμπιακοί Αγώνες: Εκτός από το μεγάλο «ραντεβού» ο Μάτι Λι
Ολυμπιακοί Αγώνες: Εκτός από το μεγάλο «ραντεβού» ο Μάτι Λι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved