Πρόεδρος La Liga: «Αδύνατον να μολυνθεί κανείς στην προπόνηση»

Πρόεδρος La Liga: «Αδύνατον να μολυνθεί κανείς στην προπόνηση»

Ο Χαβιέρ Τεμπάς σε συνέντευξη που παραχώρησε αναφέρθηκε στην πιθανότητα επιστροφής της La Liga στη δράση αλλά και στα μέτρα που έχουν πάρει στην Ισπανία κατά του κορονοϊού.

Υπέρμαχος της επιστροφής στη δράση ήταν εξαρχής ο πρόεδρος της La Liga, Χαβιέρ Τεμπάς. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή «El Partizado» στο Movistar, ο ισχυρός άνδρας του ισπανικού πρωταθλήματος… αποθέωσε τη Bundesliga ενώ δήλωσε πως ελπίζει σε επιστροφή στη δράση στις 12 Ιουνίου για τη δική του λίγκα. Παράλληλα, σχολίασε με κατηγορηματικό τρόπο πως αποκλείεται να μολυνθεί κάποιος ποδοσφαιριστής σε προπόνηση ομάδας, λόγω των μέτρων και της πρόληψης που υπάρχει σε όλα τα κλαμπ της La Liga.

«Είμαι χαρούμενος με την επιστροφή της Bundesliga και τους έδωσα συγχαρητήρια γιατί έκαναν ένα πολύ σημαντικό βήμα. Δουλέψαμε σκληρά, μαζί, τους προηγούμενους μήνες. Ανταλλάξαμε πρωτόκολλα, ιδέες και μιλούσαμε τουλάχιστον  δυο φορές την εβδομάδα. Είμαι  υπερήφανος για την Bundesliga. Δεν ήταν εύκολο, ήταν οι πρώτοι που ξεκίνησαν και έγιναν παράδειγμα για εμάς», είπε αρχικά ο Χαβιέρ Τεμπάς.

Όσο για το αν υπάρχουν ομοιότητες στην Ισπανία με τη Γερμανία, απάντησε: «Πρακτικά είναι παρόμοια κατάσταση και για τη La Liga. Μπορεί να αλλάξουμε κάποια σημεία στο πρωτόκολλο, να δούμε πως μπορούν να γίνουν κάποια πράγματα διαφορετικά, αλλά πρακτικά θα είναι το ίδιο».

Σχετικά με τις ομαδικές προπονήσεις και πότε θα επιτραπούν, επεσήμανε: «Στο Υπουργικό Συμβούλιο έχει τεθεί αυτό και θα ήταν καλό να αρχίσουν όλες οι προπονήσεις την ίδια περίοδο και με τους ίδιους κανόνες για όλους. Είναι πολύ σημαντικό για κάθε ομάδα να έχει την ευκαιρία να βρεθεί σε καλή φόρμα. Δεν είναι αναγκαίο, αλλά είναι πολύ σημαντικό και είμαστε ευγνώμονες που θα μπορέσει να είναι έτσι. Θα επηρεάσει αυτό όλα τα σπορ, όχι μόνο το ποδόσφαιρο. Είναι σημαντικό και για το μπάσκετ όταν θα επιτραπούν οι προπονήσεις και θα ακολουθήσουμε τους κανόνες της κυβέρνησης».

Αναφορικά με τον Φάλι της Κάντιθ που αρνούταν να προπονηθεί γιατί φοβόταν για την υγεία του, απάντησε: «Εμείς υποστηρίζουμε τους παίκτες και πριν και τώρα. Δεν υπάρχει διαφορά. Ζούμε κάτι πρωτόγνωρο για όλους, δεν είναι μόνο για τον Φάλι ή για κάποιον από εμάς. Κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός. Είναι μια νίκη αυτό γιατί έχουμε να κάνουμε με διαφορετικά πράγματα κι ο καθένας τα αντιμετωπίζει διαφορετικά, αλλά είμαι πολύ χαρούμενος που γύρισε στις προπονήσεις».

Ενώ για το αν υπάρχει κίνδυνος νέων κρουσμάτων στις ομάδες, υποστήριξε: «Όταν κάθε αυτόνομη κοινότητα πηγαίνει από τη μια κατάσταση στην άλλη, όταν οι άνθρωποι αρχίζουν να έχουν περισσότερη επαφή, τότε θα πρέπει να είμαστε πιο προσεκτικοί. Είμαστε σε αυτό το στάδιο και όλοι θα πρέπει να είναι προσεκτικοί και συγκεντρωμένοι στο να τηρήσουν τα μέτρα.  Όταν πάμε σπίτι, όταν είμαστε με άλλους ανθρώπους. Είναι πρακτικά αδύνατο να μολυνθείς ενώ κάνεις προπόνηση. Με όλα τα μέτρα που έχουμε πάρει και την πρόληψη, είναι πρακτικά αδύνατο».

Ο Χαβιέρ Τεμπάς ρωτήθηκε για την ημερομηνία επιστροφής του πρωταθλήματος και ανέφερε: «Η ιδανική ημερομηνία θα είναι αυτό που θα αποφασίσουν οι αρχές της υγείας στην Ισπανία.  Θα ήθελα να είναι όσο το δυνατό πιο σύντομα, αλλά δεν έχουμε ορίσει ημερομηνία. Θα πρέπει να περιμένουμε τις αρχές. Όλοι θέλουν να προπονηθούν περισσότερο. Έχω ακούσει αρκετές θεωρίες, αλλά όταν οι αρχές θα μας επιτρέψουν, ελπίζω αυτό να είναι σύντομα, τότε θα αποφασίσουμε. Δουλεύουμε πάνω στην επιστροφή της La Liga στις 12 Ιουνίου, αλλά όπως είπα οι υγειονομικές αρχές θα είναι αυτές που θα μας πουν πότε μπορούμε να  αρχίσουμε».

Τέλος, ο πρόεδρος της La Liga απάντησε και στο ερώτημα για το αν θα γίνονται κάθε ημέρα αγώνες και υπογράμμισε: «Θα υπάρχει ποδόσφαιρο κάθε μέρα. Σε αυτό ελπίζω. Δεν θα έχουμε πρόβλημα αν παίζουμε τη Δευτέρα, έχουμε έντεκα αγωνιστικές ακόμα στο πρωτάθλημα.  Ελπίζω πως θα υπάρξει κατανόηση από την Ισπανική Ομοσπονδία  σε αυτό, γιατί είναι σημαντικό για εμάς να δώσουμε και σε αυτούς που μεταδίδουν αλλά και στους φιλάθλους σε όλο τον κόσμο, ποδόσφαιρο σε όσες το δυνατό περισσότερες ημέρες γίνεται έτσι ώστε να διασφαλίσουμε ότι θα έχουμε λιγότερες ζημιές».

Οι προπονήσεις των Ισπανικών ομάδων στα χρόνια του κορονοϊού



Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ο Κοκκαλάνης εξασφάλισε την πρόκριση για το Παρίσι!
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ο Κοκκαλάνης εξασφάλισε την πρόκριση για το Παρίσι!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved