Κορονοϊός: Κατέβασαν ρολά και στη Γουινέα

Κορονοϊός: Κατέβασαν ρολά και στη Γουινέα

Η Γουινέα έγινε η τρίτη αφρικανική χώρα μέσα σε 24 ώρες που ανακοίνωσε πρόωρο τέλος στη σεζόν του ποδοσφαίρου εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, μετά την Αγκόλα και την Κένυα.

Η σεζόν, η οποία ξεκίνησε τον Οκτώβριο, έφτασε στα μισά του δρόμου και έπρεπε να ολοκληρωθεί τον Ιούνιο. «Δεν ξέρουμε πότε θα τελειώσει αυτή η πανδημία. Με την προσέγγιση της περιόδου των βροχών και την παρουσία της πανδημίας, αποφασίσαμε ότι πρέπει να σταματήσουμε το πρωτάθλημα», δήλωσε σήμερα ο Μαθουρίν Μπανγκούρα , πρόεδρος του επαγγελματικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου της Γουινέας.

Καμία ομάδα δεν θα στεφθεί πρωταθλήτρια, αλλά οι τέσσερις πρώτες στην κατάταξη τη στιγμή της αναστολής του πρωταθλήματος θα αγωνιστούν στις ηπειρωτικές διοργανώσεις της επόμενης σεζόν, African Champions League and the African Confederation Cup, ενώ δεν θα υπάρξουν επίσης υποβιβασμοί και προβιβασμοί.

Ο Μαυρίκιος έγινε η πρώτη αφρικανική χώρα νωρίτερα αυτό το μήνα που σταμάτησε τη σεζόν λόγω της επιδημίας του κορονοϊού. Ακολούθησαν η Κένυα και η Αγκόλα, ενώ οι σύλλογοι στη Μαδαγασκάρη ψήφισαν να προσπαθήσουν να συνεχίσουν την σεζόν.

Η συνομοσπονδία αφρικανικού ποδοσφαίρου είχε θέσει στις ομοσπονδίες μέλη της προθεσμία έως τις 5 Μαΐου για να αποκαλύψουν εάν σκοπεύουν να συνεχίσουν τα πρωταθλήματα ή να τερματίσουν τις αντίστοιχες σεζόν τους.



Νιλικίνα: «Ξέραμε ότι είχαμε να παίξουμε ένα αγώνα EuroLeague»
Νιλικίνα: «Ξέραμε ότι είχαμε να παίξουμε ένα αγώνα EuroLeague»
Αναβρασμός στη Ρεάλ Μαδρίτης: «Ψάχνει ήδη για τον επόμενο προπονητή»
Αναβρασμός στη Ρεάλ Μαδρίτης: «Ψάχνει ήδη για τον επόμενο προπονητή»
«Γουλβς και Γουέστ Χαμ θέλουν τον Μανδά»
«Γουλβς και Γουέστ Χαμ θέλουν τον Μανδά»
ΠΑΟΚ: Εξοφλεί τα χρέη ο Μυστακίδης και η ΚΑΕ μπαίνει σε νέα εποχή
ΠΑΟΚ: Εξοφλεί τα χρέη ο Μυστακίδης και η ΚΑΕ μπαίνει σε νέα εποχή
©2011-2026 Onsports.gr - All rights reserved