Φύσσας: «Πρέπει να δείξουμε υπομονή και πειθαρχία για να παραμείνουμε ασφαλείς»

Φύσσας: «Πρέπει να δείξουμε υπομονή και πειθαρχία για να παραμείνουμε ασφαλείς»

Για την κινητοποίηση των Legends 2004 εν μέσω κορονοϊού μίλησε ο Τάκης Φύσσας.

Ο Τάκης Φύσσας, πρωταθλητής Ευρώπης το 2004 και αθλητικός διευθυντής της Εθνικής ομάδας, μιλώντας στην Evening News, τόνισε πως έχει κινητοποιηθεί στη μάχη κατά του κορονοϊού, μαζί με τους παίκτες που στα γήπεδα της Πορτογαλίας έγραψαν Ιστορία πριν από 16 χρόνια, κατακτώντας τον ευρωπαϊκό τίτλο.

«Έχουμε την ομάδα του 2004 Legends και προσπαθούμε να δώσουμε ένα καλό παράδειγμα στους ανθρώπους», τόνισε ο Φύσσας. «Πριν από δύο εβδομάδες δώσαμε αίμα για να ενθαρρύνουμε όλους να πάνε και να δώσουν αίμα. Είναι σημαντικό να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλον. Όλες οι αθλητικές προσωπικότητες στην Ελλάδα προσπαθούν να καταβάλουν προσπάθειες και να δώσουν ένα καλό παράδειγμα σε όλους τους πολίτες στην Ελλάδα. Είναι πιθανώς όλοι πολύ φοβισμένοι για το τι συμβαίνει στον κόσμο. Φοβόμαστε και εμείς επίσης. Πρέπει όμως να είμαστε εκείνοι που θα δείξουμε ένα καλό παράδειγμα και να τους υποστηρίξουμε. Πρέπει να δείξουμε υπομονή και πειθαρχία στη ζωή μας τώρα. Δεν είναι εύκολο. Η ομάδα του 2004 Legends δίνει πολλά φιλανθρωπικά παιχνίδια. Ξεκινήσαμε να το κάνουμε το 2014 και αυτό είναι το παράδειγμα που θέλουμε να δώσουμε.

Όλοι πρέπει να ακούσουν τις συμβουλές από επιστήμονες και γιατρούς και να είναι ασφαλείς στο σπίτι. Προσπαθούμε να δώσουμε στους ανθρώπους οδηγίες για να μείνουν στο σπίτι, να παίξουν με τα παιδιά τους, να δουν κάποιες ταινίες ή να διαβάσουν κάποια βιβλία, που ίσως δεν είχαν πριν τον χρόνο να το κάνουν. Πρέπει να παραμείνουν καλά ψυχολογικά, αλλά όπως είπα δεν είναι εύκολο, όταν είσαι στο σπίτι όλη την ώρα. Τα παιδιά θέλουν να μιλήσουν για την κατάσταση όλη την ώρα και πρέπει να γνωρίζουν τα σωστά πράγματα με καλό τρόπο. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί με αυτό που τους συμβουλεύουμε και πρέπει να παραμείνουμε υπομονετικοί μαζί τους. Προσπαθούμε να παραμείνουμε ασφαλείς. Πρέπει να συγχαρούμε την ελληνική κυβέρνηση επειδή έλαβε τις σωστές αποφάσεις πολύ γρήγορα. Προσπαθούμε να διατηρήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους Έλληνες ασφαλείς», πρόσθεσε.

Για την Εθνική ομάδα τόνισε: «Είχαμε πολύ καλά αποτελέσματα τον Σεπτέμβριο, τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο. Δυστυχώς, δεν είχαμε τη δυνατότητα να φτάσουμε στο Euro 2020. Οι εθνικές ομάδες πρέπει να περιμένουν τώρα για να δουν τι θα συμβεί στα πρωταθλήματα. Η UEFA και η FIFA θα περιμένουν έως ότου οι επιστήμονες δώσουν το σήμα και δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα περισσότερο. Μπορούμε μόνο να περιμένουμε και να είμαστε θετικοί. Φυσικά, πολλοί άνθρωποιείναι πολύ αγχωμένοι. Πρέπει να νοιαζόμαστε για τους γονείς μας. Οι ηλικιωμένοι χρειάζονται περισσότερη προσοχή και χωρίς αυτούς, η νεότερη γενιά δεν θα υπήρχε. Πρέπει να κάνουμε τα πάντα γι 'αυτούς. Αν και δεν είναι μόνο για τους ηλικιωμένους. Βλέπουμε νέους που έχουν προβλήματα , έτσι είναι για όλους».

Ο Φύσσας δήλωσε πως παραμένει οπαδός της Χαρτς, με την οποία κέρδισε το Κύπελλο της Σκωτίας και βοήθησε τον σύλλογο να φτάσει στους προκριματικούς γύρους του Champions League κατά τη διάρκεια δύο ετών που φόρεσε την φανέλα της.

«Παρακολουθώ την Χαρτς κάθε χρόνο από τότε που έφυγα το 2007. Οι άνθρωποι και οι οπαδοί με αγάπησαν και μεγάλο μέρος της καρδιάς μου είναι στη Σκωτία και στο Εδιμβούργο. Δεν ξέρω αν με πιστεύουν οι άνθρωποι, αλλά έτσι αισθάνομαι. Αυτό το αισθάνεται και η οικογένειά μου».

 Παναθηναϊκός: Ανακοινώθηκε για 2,5 χρόνια ο Δημήτρης Αγραβάνης - «Περήφανος που θα φορέσω τη φανέλα»
Παναθηναϊκός: Ανακοινώθηκε για 2,5 χρόνια ο Δημήτρης Αγραβάνης - «Περήφανος που θα φορέσω τη φανέλα»
Ολυμπιακός: «Κλείνει» Μπιτίκι από Κόνιασπορ - Δεν πήγε στην προπόνηση και έρχεται άμεσα (video)
Ολυμπιακός: «Κλείνει» Μπιτίκι από Κόνιασπορ - Δεν πήγε στην προπόνηση και έρχεται άμεσα (video)
ΠΑΟΚ: Πλήγμα με Βιεϊρίνια - Εκτός για ενάμιση μήνα με κάκωση
ΠΑΟΚ: Πλήγμα με Βιεϊρίνια - Εκτός για ενάμιση μήνα με κάκωση
Παναθηναϊκός: Βγαίνουν τα εισιτήρια με Λαμία
Παναθηναϊκός: Βγαίνουν τα εισιτήρια με Λαμία