Γλούφτσης: «Αυτά στοίχισαν στον ΠΑΣ Φλώρινα»

Γλούφτσης: «Αυτά στοίχισαν στον ΠΑΣ Φλώρινα»

Ο Θεόδωρος Γλούφτσης τονίζει στην «ΩΡΑ» πως η ομάδα του έχασε το «τρένο» της σωτηρίας επειδή δεν είχε εμπειρία και οργάνωση

Ακόμη και σε αυτό το απαιτητικό πρωτάθλημα, όπως ήταν το φετινό του 2ου ομίλου, ο ΠΑΣ Φλώρινα δημιουργούσε την αίσθηση πως θα μπορούσε να παλέψει επί ίσοις όροις και, εν τέλει, να πανηγυρίσει την παραμονή του στην Κατηγορία. Ανεπιτυχή αποτελέσματα, ωστόσο, σε κρίσιμη καμπή της σεζόν, τον ανάγκασαν να χάσει την επαφή του με τις θέσεις της σωτηρίας, με συνέπεια να βρεθεί δέκα βαθμούς κάτω από τη γραμμή του υποβιβασμού τρεις αγωνιστικές πριν το φινάλε και, κατ' επέκταση, να δει τις ελπίδες του να σβήνουν οριστικά. Εν μέσω περιοριστικών μέτρων και κατάστασης εγκλεισμού, η «ΩΡΑ των σπορ» επικοινώνησε με τον Θεόδωρο Γλούφτση, ο οποίος υπογράμμισε πως στην ομάδα της Φλώρινας στοίχισαν κυρίως η έλλειψη εμπειρίας και οργάνωσης, απέναντι σε αντιπάλους που τα είχαν.

Παράλληλα, όμως, σημείωσε ότι επιδίωξη των ερυθρόλευκων θα είναι η επανεμφάνισή τους σύντομα στις εθνικές κατηγορίες. «Ο στόχος που είχαμε θέσει για την παραμονή δεν επιτεύχθηκε, όμως εν μέρει είμαστε ικανοποιημένοι. Αν υπολογίσουμε ότι το 90% των ποδοσφαιριστών ήταν γηγενείς και ότι στο οικονομικό κομμάτι καταφέραμε να καλύψουμε αυτά που είχαμε υποσχεθεί, η προσπάθεια κρίνεται επιτυχημένη. Είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος και από τη δουλειά των παικτών και από τη δική μας. Ήταν πολλές οι δυσκολίες που είχαμε να αντιμετωπίσουμε, αλλά θεωρώ ότι εκείνα που μας στοίχισαν ήταν η έλλειψη εμπειρίας και οργάνωσης σε κάποια θέματα. Εκεί νομίζω πως χάθηκε» σχολίασε αρχικά ο 40χρονος τεχνικός, για να επεκταθεί περισσότερο στην τελευταία διαπίστωση: «Το επίπεδο του ομίλου ήταν πολύ καλό. Όπου κι αν πήγαμε, ειδικά στη Θεσσαλονίκη, αντιμετωπίσαμε πολύ οργανωμένες ομάδες. Εμείς ήμασταν πολύ πίσω σε οργάνωση, η οποία παίζει πολύ σημαντικό ρόλο σε αυτές τις κατηγορίες. Είναι κάτι, μάλιστα, που περνάει και στον ποδοσφαιριστή».

Σε εκείνο το σημείο, μάλιστα, αναφέρθηκε και στα σοβαρά προβλήματα που συνάντησε με το γηπεδικό η ομάδα του καθ' όλη τη διάρκεια της σεζόν: «Δεν είχαμε καν γήπεδο να προπονηθούμε! Ενώ είχαμε δικαίωμα να μπαίνουμε μόνο μία φορά την εβδομάδα στο ΔΑΚ, αναγκαζόμασταν να μπαίνουμε κάθε μέρα, με αποτέλεσμα να έχουμε προστριβές με τη Δημοτική Αρχή και να έρχεται η αστυνομία να μας βγάλει έξω! Δεν ξέραμε αν θα τελειώναμε την προπόνηση! Είχαμε έντονο γηπεδικό πρόβλημα».

«Ο ΠΑΣ Φλώρινα θα επιστρέψει σύντομα»

Στον επίλογό του ο Θ. Γλούφτσης δεν έκρυψε τη βεβαιότητά του πως σύντομα η ομάδα της Φλώρινας θα βρεθεί πάλι στις εθνικές κατηγορίες: «Δεν ξέρουμε τι θα γίνει με την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με την πανδημία και ποιες θα είναι οι αποφάσεις της Ομοσπονδίας. Όπως και να 'χει, δεν υπάρχει περίπτωση ο ΠΑΣ Φλώρινα να μην ξανανέβει στη Γ' Εθνική! Είτε είμαι εγώ προπονητής, είτε όχι, θα τα καταφέρει σύντομα». Τέλος, σε σχέση με τις στιγμές που βιώνουμε, υπογράμμισε: «Θα πρέπει να ακούσουμε τους επιστήμονες. Να βάλουμε προτεραιότητα τη ζωή και να αφήσουμε μετά το ποδόσφαιρο. Εύχομαι υγεία σε όλο τον κόσμο».



ΑΕΚ - Ολυμπιακός: Μπήκε στις προπονήσεις ο Κάλενς ενόψει ντέρμπι
ΑΕΚ - Ολυμπιακός: Μπήκε στις προπονήσεις ο Κάλενς ενόψει ντέρμπι
Αλλαγή ώρας: Πότε γυρίζουμε τα ρολόγια μια ώρα μπροστά
Αλλαγή ώρας: Πότε γυρίζουμε τα ρολόγια μια ώρα μπροστά
Μιχάλης Φιλόπουλος: 17 χρόνια από τη δολοφονία του - Το μήνυμα Ερασιτέχνη και ΚΑΕ Παναθηναϊκός
Μιχάλης Φιλόπουλος: 17 χρόνια από τη δολοφονία του - Το μήνυμα Ερασιτέχνη και ΚΑΕ Παναθηναϊκός
Ο Κώστας Νικούλι στο ΟΠΑΠ Game Time: Για τη φιέστα της ΑΕΚ, το ντέρμπι με Ολυμπιακό και την τέχνη
Ο Κώστας Νικούλι στο ΟΠΑΠ Game Time: Για τη φιέστα της ΑΕΚ, το ντέρμπι με Ολυμπιακό και την τέχνη
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved