Κορονοϊός: Οι αριθμοί της Premier League πριν τη διακοπή

Κορονοϊός: Οι αριθμοί της Premier League πριν τη διακοπή

Η σεζόν στην Premier League έχει... μπει στον πάγο – όπως και σε όλα σχεδόν τα πρωταθλήματα – λόγω της έξαρσης του κορονοϊού.

Εδώ και περίπου ένα μήνα, οι σύλλογοι είναι δίχως αγωνιστική δραστηριότητα, καθώς τελευταία αναμέτρηση για τη μεγάλη κατηγορία ήταν το 4-0 της Λέστερ επί της Άστον Βίλα στις 9 Μαρτίου!

Καθώς άπαντες περιμένουν να δουν πώς θα εξελιχθεί η πανδημία και αν θα ολοκληρωθεί κανονικά η σεζόν, το ΑΠΕ-ΜΠΕ ρίχνει μια ματιά σε κάποια από τα μέχρι στιγμής στατιστικά της Premier League:

2.893- οι επαφές με την μπάλα που έχει κάνει ο πλάγιος μπακ της Λίβερπουλ, Τρεντ Αλεξάντερ-Άρνολντ. Σχεδόν 100 περισσότερες από κάθε άλλον στα πέντε κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, με τον συμπαίκτη του, Βέργκιλ φαν Ντάικ, να είναι δεύτερος με 2.784.

82- οι βαθμοί που έχει συγκεντρώσει η πρωτοπόρος Λίβερπουλ, από τους πιθανούς 87, έχοντας κερδίσει 27 από τα 29 παιχνίδια της. Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ είναι 25 βαθμούς μπροστά από τη Μάντσεστερ Σίτι.

68- τα γκολ που έχουν πετύχει οι «πολίτες», σε 28 αγώνες – δηλαδή 2,43 ανά ματς. Στα 66 είναι η Λίβερπουλ αλλά με ένα παιχνίδι περισσότερο. Αντίθετα, Νιουκάστλ και Νόριτς έχουν βρει τα αντίπαλα δίχτυα σε μόλις 25 περιπτώσεις – δηλαδή 0,86 γκολ ανά ματς. Στα 26 γκολ είναι η Κρίσταλ Πάλας και στα 27 η Γουότφορντ.

27- οι βαθμοί που έχουν Γουέστ Χαμ, Γουότφορντ και Μπόρνμουθ. Τα «σφυριά» και οι «σφήκες» υπερτερούν στην ισοβαθμία έναντι της Μπόρνμουθ που καταλαμβάνει τη 18η θέση ενώ δυο βαθμούς πιο κάτω – αλλά και με ένα ματς λιγότερο – βρίσκεται η Άστον Βίλα. Στους 21 είναι η ουραγός Νόριτς.

21- τα γκολ που έχει δεχθεί η Λίβερπουλ σε 29 ματς. Δεύτερη καλύτερη άμυνα αυτή της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, με 25 τέρματα παθητικό, αλλά σε 28 αγώνες. Στον αντίποδα, 56 φορές έχουν μαζέψει την μπάλα από τα δίχτυα τους οι παίκτες της Άστον Βίλα (1,93 γκολ ανά ματς) και 52 αυτοί των Σαουθάμπτον και Νόριτς.

19- τα γκολ που έχει σημειώσει ο επιθετικός της Λέστερ, Τζέιμι Βάρντι. Έχει δύο περισσότερα από τον Πιέρ-Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ της Άρσεναλ και τρία από τους Μοχάμεντ Σαλάχ και Σέργιο Αγκουέρο των Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Σίτι, αντίστοιχα.

18- το νικηφόρο σερί των «ρεντς» που αποτελεί και ισοφάριση του ρεκόρ της Μάντσεστερ Σίτι. Ξεκίνησε στις 27 Οκτωβρίου με τη νίκη επί της Τότεναμ, για να σταματήσει στις 24 Φεβρουαρίου με την ισοπαλία κόντρα στη Γουέστ Χαμ.

15- Το απόλυτο, με 15 νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια, έχει η Λίβερπουλ στο «Άνφιλντ». Δεν έχασε ούτε βαθμό ενώ είναι και η μοναδική ομάδα που διατηρεί απόρθητο το «κάστρο» της.

12- οι φορές που ο Άλισον έχει κρατήσει ανέπαφη την εστία του, σε 20 παιχνίδια που την υπερασπίστηκε. Ο τερματοφύλακας των «ρεντς» είναι πρώτος στη σχετική λίστα, με τον Νικ Πόουπ της Μπέρνλι να ακολουθεί με 11, αλλά σε 29 αγώνες.

11- Τα πρώτα 11 γκολ της Τσέλσι στο πρωτάθλημα σημειώθηκαν από Άγγλους, ηλικίας από 21 ετών και κάτω! Ο Τάμι Άμπραχαμ πέτυχε επτά, ο Μέισον Μάουντ τρία και ο Φικαγιό Τομόρι ένα.

2- οι εκτός έδρας νίκες της Άρσεναλ, σε 13 συνολικά ταξίδια της, ενώ τόσες έχουν και οι Μπράιτον, Γουότφορντ και Άστον Βίλα. Μόνο η ουραγός Νόριτς έχει λιγότερες, έχοντας μάλιστα σημειώσει μόλις 6 τέρματα μακριά από το «Κάροου Ρόουντ»…



Δικαίωση 10 εκατομμυρίων ευρώ για τον Κριστιάνο Ρονάλντο
Δικαίωση 10 εκατομμυρίων ευρώ για τον Κριστιάνο Ρονάλντο
Αυστραλία: Εκτός κινδύνου ο 21χρονος ποδοσφαιριστής που κατέρρευσε στην προπόνηση
Αυστραλία: Εκτός κινδύνου ο 21χρονος ποδοσφαιριστής που κατέρρευσε στην προπόνηση
Super League: Ο Πορτογάλος Νογκέιρα ορίστηκε διαιτητής στο Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ
Super League: Ο Πορτογάλος Νογκέιρα ορίστηκε διαιτητής στο Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ
Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού: Έρχονται ισχυρές βροχές, χιόνια και πτώση της θερμοκρασίας
Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού: Έρχονται ισχυρές βροχές, χιόνια και πτώση της θερμοκρασίας
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved