ΕΠΟ: Τα μέτρα στήριξης και οι επίσημες αποφάσεις της Εκτελεστικής Επιτροπής

ΕΠΟ: Τα μέτρα στήριξης και οι επίσημες αποφάσεις της Εκτελεστικής Επιτροπής

Όλα όσα αποφάσισε η ΕΠΟ στην τηλεδιάσκεψη της Εκτελεστικής Επιτροπής για Κύπελλο, αδειοδότηση και προσφυγές.

Στη σημερινή (9/4) σύσκεψη (μέσω τηλεδιάσκεψης) που πραγματοποίησε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ, αποφασίστηκε η επ΄ αόριστον αναβολή του Κυπέλλου Ελλάδας, καθώς παραμένουν εν ισχύ τα περιοριστικά μέτρα για τον περιορισμό της πανδημίας του κορονοϊού.

Υπενθυμίζεται ότι κατά την αναστολή της αγωνιστικής δραστηριότητας είχαν διεξαχθεί οι πρώτοι ημιτελικοί της διοργάνωσης. Σε αυτούς, ο ΠΑΟΚ είχε νικήσει στην Τούμπα με 3-2 τον Ολυμπιακό, ενώ η ΑΕΚ είχε επιβληθεί με 2-1 του Άρη στο ΟΑΚΑ.

Επίσης, η Επιτροπή αποφάσισε την αναστολή των προσφυγών των ποδοσφαιριστών κατά ΠΑΕ έως και τις 30 Ιουνίου, όπως και των πληρωμών του επαγγελματικού ποδοσφαίρου προς την ΕΠΟ έως το τέλος Αυγούστου, με στόχο να ανακουφιστούν κατά τι οι ΠΑΕ στην οικονομικά δύσκολη εποχή που διανύουμε, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Πρακτικά, η Ομοσπονδία δεν θα εισπράττει για το συγκεκριμένο διάστημα χρήματα που αφορούν πρόστιμα, μεταγραφές και ποσοστά από τηλεοπτικά δικαιώματα. Επί της ουσίας, δηλαδή, ικανοποιήθηκαν τα αιτήματα της Super League, που πλήττεται ισχυρά από την αναστολή της αγωνιστικής δραστηριότητας.

Ακόμη, αναστέλλεται έως το τέλος Ιουνίου η εφαρμογή του άρθρου του ΚΙΜΠ που σχετίζεται με τις προσφυγές των ποδοσφαιριστών. Αυτό σημαίνει ότι οι παίκτες δεν μπορούν να προσφύγουν έως τις 30/6 στα δικαιοδοτικά όργανα για ενδεχόμενη μη τήρηση των όρων στα συμβόλαιά τους.

Τέλος, θα ζητηθεί από την UEFA να αλλάξει η ποινή της αφαίρεσης 6 βαθμών για τις ΠΑΕ που δεν θα λάβουν άδεια συμμετοχής στο πρωτάθλημα, αλλά η ποινή περιορισμού στις μεταγραφές θα παραμείνει.

Η ενημέρωση της ΕΠΟ:

«Συνεδρίασε σήμερα μέσω τηλεδιάσκεψης η Εκτελεστική Επιτροπή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, με τη συμμετοχή του ανεξάρτητου εμπειρογνώμονα των FIFA/UEFA κ. Πετρ Φούσεκ και του εκπροσώπου της UEFA κ. Μάριου Γεωργίου.

Η Εκτελεστική Επιτροπή εξέτασε διεξοδικά την εξαιρετικά δυσμενή κατάσταση που εξελίσσεται στον χώρο του Ελληνικού Ποδοσφαίρου, μετά την πανδημία του covid-19 που έχει ως αποτέλεσμα την πλήρη αναστολή του συνόλου των εθνικών και διεθνών αγωνιστικών διοργανώσεων συλλόγων και εθνικών ομάδων, καθώς και τις επακόλουθες συνέπειες στη λειτουργία του ερασιτεχνικού και του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, και αποφάσισε ομόφωνα:

Α. Τη λήψη μέτρων στήριξης του επαγγελματικού ποδοσφαίρου:

Αναστέλλονται μέχρι τις 30 Ιουνίου 2020 η ισχύς του άρθρου 11, παράγραφος 6 του Κανονισμού Ιδιότητας Μεταγραφών Ποδοσφαιριστών και μέχρι τις 30 Αυγούστου 2020 η πάσης φύσεως υποχρέωση πληρωμών των Π.Α.Ε. και επαγγελματικών λιγκών προς την Ε.Π.Ο.

Εξουσιοδοτήθηκαν η Διεύθυνση Αδειοδότησης της Ε.Π.Ο. να ολοκληρώσει τη διαβούλευση με την UEFA αναφορικά με την αναπροσαρμογή των κριτηρίων αδειοδότησης και το νέο πλαίσιο ποινών σε περίπτωση μη αδειοδότησης, καθώς και η Επιτροπή Εκτάκτων Θεμάτων της Ε.Π.Ο., προκειμένου να επικυρώσει, κατόπιν σχετικής εισήγησης από την Super League 1, με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, τις ποινές που θα επιβάλλονται σε περίπτωση μη εκπλήρωσης των κριτηρίων αδειοδότησης.

Β. Την επ' αόριστον αναβολή των επαναληπτικών αγώνων της ημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Ελλάδος, οι οποίοι είχαν προγραμματισθεί να διεξαχθούν στις 22 και 23 Απριλίου, λόγω των μέτρων που εφαρμόζονται με αποφάσεις της Πολιτείας, κατά της εξάπλωσης του covid-19».

 



Οι διαιτητές των playoffs: Σλοβένος στο ΑΕΚ - Ολυμπιακός, Δανός στο Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ
Οι διαιτητές των playoffs: Σλοβένος στο ΑΕΚ - Ολυμπιακός, Δανός στο Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ
Κύπελλο Ελλάδας, Παναθηναϊκός - Άρης: Τελικό με 8.000 κόσμο για κάθε ομάδα θέλει ο Καρυπίδης
Κύπελλο Ελλάδας, Παναθηναϊκός - Άρης: Τελικό με 8.000 κόσμο για κάθε ομάδα θέλει ο Καρυπίδης
Οι Μαξ Φερστάπεν και Σέρτζιο Πέρεζ σε αγώνα ταχύτητας στην... άμμο
Οι Μαξ Φερστάπεν και Σέρτζιο Πέρεζ σε αγώνα ταχύτητας στην... άμμο
Τελικός Κυπέλλου Ελλάδας: Κεκλεισμένων των θυρών το Παναθηναϊκός-Άρης λόγω του νέου νόμου
Τελικός Κυπέλλου Ελλάδας: Κεκλεισμένων των θυρών το Παναθηναϊκός-Άρης λόγω του νέου νόμου
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved