Κοβάσεβιτς: «Στον πόλεμο με τις βόμβες περάσαμε χειρότερα»

Κοβάσεβιτς: «Στον πόλεμο με τις βόμβες περάσαμε χειρότερα»

Ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς σε συνέντευξή του μίλησε για το πώς περνάει η Σερβία την περιπέτεια με τον κορονοϊό, αλλά όχι για την περιπέτεια με τους πυροβολισμούς εναντίον του.

 «Πειθαρχία και σεβασμός, αυτό είναι το κλειδί και θα ξεπεράσουμε αυτήν την κατάσταση που δεν είναι ευχάριστη. Μια μέρα είχε 25 βαθμούς Κελσίου και πολλοί άνθρωποι έτρεχαν στις παραλίες και στις καφετέριες. Το ίδιο απόγευμα πάρθηκε η απόφαση για απαγόρευση κυκλοφορίας. Νομίζω ότι πήραν τη σωστή απόφαση στην Ελλάδα», είπε αρχικά ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς στην ιστοσελίδα «sport.blic.rs» και πρόσθεσε:

«Δέχομαι με ικανοποίηση τις αποφάσεις της κυβέρνησης. Δεν είναι απλά μια σοβααρή κατάσταση, μιλάμε για συναγερμό. Καταλαβαίνω ότι είναι δύσκολα για όλους, αλλά ρωτώ: Πότε ήταν εύκολα για εμάς στη Σερβία; Ας θυμηθούμε τι περάσαμε στις αρχές της δεκαετίας του 1990 με τον πόλεμο, τις βόμβες. Η ψυχή μου πονάει. Θα νικήσουμε όμως, είμαι σίγουρος. Είμαστε δυνατοί. Χρειαζόμαστε απλά περισσότερη πειθαρχία».

Ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς ρωτήθηκε για το πώς μπορεί ένας άνθρωπος του ποδοσφαίρου να περάσει τις ημέρες αυτές, και απάντησε: «Δεν υπάρχει δίλημμα γι' αυτό. Αλλά το πιο σημαντικό είναι η υγεία. Υπάρχει και κάτι πολύ όμορφο, ότι είσαι όλη την ώρα με την οικογένεια. Μιλάμε για τα πάντα, λέμε αστεία, θυμόμαστε παλιές όμορφες μέρες».

Σχετικά με το αν εκτιμά κάτι για την έναρξη των πρωταθλημάτων, σχολίασε: «Είναι σαφές όμως πως τίποτα δεν θα είναι το ίδιο αν ξεκνήσεις πάλι μετά από 1-2 μήνες απραξίας. Είναι απίθανο. Ό,τι γίνει, θα αποφασιστεί από την UEFA και τις ομοσπονδίες. Ποιος ξέρει, ίσως να ήταν καλύτερα να ξεκινήσουν όλα από την αρχή, ώστε να γίνουν ανθρώπινα οι προετοιμασίες».

Τέλος, για το αν έχει μιλήσει με τον Βαγγέλη Μαρινάκη που νόσησε από τον κορονοϊό, σχολίασε: «Μίλησα μαζί του, είναι μια χαρά, πολύ καλά. Δόξα τω Θεώ. Είμαι χαρούμενος που το ξεπέρασε, ήταν πολύ καλά νέα».Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων της ημέρας (07/12)
Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων της ημέρας (07/12)
Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (07/12)
Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (07/12)
Κηφισιά: Χωρίς δύο με ΠΑΟ Ρουφ
Κηφισιά: Χωρίς δύο με ΠΑΟ Ρουφ
Οι Ιάπωνες δίδαξαν ήθος και -ποδοσφαιρικό- πολιτισμό σε όλο τον πλανήτη
Οι Ιάπωνες δίδαξαν ήθος και -ποδοσφαιρικό- πολιτισμό σε όλο τον πλανήτη