Το τηλεοπτικό τοπίο στο ποδόσφαιρο στις μέρες του κορονοϊού

Το τηλεοπτικό τοπίο στο ποδόσφαιρο στις μέρες του κορονοϊού

Δύσκολη η κατάσταση στο ποδόσφαιρο ενόψει της νέας σεζόν.

Αμφίβολη παραμένει η ολοκλήρωση της τρέχουσας σεζόν λόγω της πανδημίας του κορονοϊού σε όλα τα πρωταθλήματα στην Ελλάδα και η επόμενη ημέρα φαντάζει δύσκολη. Η οικονομία πλήττεται βαρύτατα από την κρίση που έχει φέρει ο Covid-19 και τα δεδομένα για τις επαγγελματικές κατηγορίες και τα τηλεοπτικά τους έσοδα δεν φαίνονται αισιόδοξα.

Η εικόνα της επόμενης σεζόν σε Super League, Super League 2 και Football League μοιάζει αβέβαιη, ιδιαίτερα εάν δεν ολοκληρωθούν φέτος κανονικά. Τα σενάρια για αναδιάρθρωση των κατηγοριών με τον έναν ή τον άλλο τρόπο κάνουν την εμφάνισή τους και η ΕΠΟ αρχικά και στη συνέχεια η κάθε διοργανώτρια, θα κληθεί να πάρει αποφάσεις.

Το σίγουρο είναι ότι οι κάποιες ομάδες της Super League, αλλά και οι κατηγορίες Super League 2 και Football League θα αντιμετωπίσουν δυσκολίες στο να βρουν τηλεοπτικό συμβόλαιο για τη νέα σεζόν.

Η Nova δεν φαίνεται πως θα καταλήξει στα χέρια του Βαγγέλη Μαρινάκη, γεγονός που θα της επιτρέψει να διατηρήσει τις ομάδες που έχει τώρα. Η ΕΡΤ από την άλλη δεν είναι σίγουρο ότι θα θελήσει να διατηρήσει τα δικαιώματα των ΠΑΕ που κατέχει. Εξάλλου, το περασμένο καλοκαίρι φάνηκε η πρόθεση της κυβέρνησης να αποδεσμεύσει τη δημόσια τηλεόραση από τη χρηματοδότηση του ποδοσφαίρου.

Εάν αυτή η στάση δεν αλλάξει, τότε δύσκολα θα ανανεωθούν οι συμβάσεις με τις Super League 2 και Football League, οι αγώνες των οποίων βρήκαν εκεί στέγη φέτος. Οι ΠΑΕ που φέτος έχουν συμφωνία με την ΕΡΤ θα πρέπει να αναζητήσουν αλλού στέγη, καθώς το πλάνο για τη Liga TV που σχεδίαζαν, δεν φαίνεται να προχωρά, μιας που η Nova δεν πέρασε στα χέρια του ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού.

Η ΕΡΤ μείωσε, εν μέσω αντιδράσεων, τα ποσά που προόρισε για τη SL2, ενώ τα χρήματα για τη Football League δεν ήταν πολλά. Εάν δεν υπάρξει ενδιαφέρον από την ΕΡΤ για τη μετάδοση των αγώνων των δύο μικρότερων κατηγοριών, τότε τίθεται άμεσα θέμα βιωσιμότητας. Τα έσοδα από τη δημόσια τηλεόραση ήταν τα μόνα για της ΠΑΕ, γεγονός που προκαλέσει μεγάλο πρόβλημα στη διοργάνωση των πρωταθλημάτων. Η Nova και η Cosmote TV δεν φαίνεται να εκδηλώνουν ενδιαφέρον για τα δικαιώματα των δύο κατηγοριών, μεγαλώνοντας το πρόβλημα.

Το καλοκαίρι αναμένεται να είναι δύσκολο για τις ομάδες που θα πρέπει να βρουν νέα τηλεοπτική στέγη σε ένα περιβάλλον που έχει γίνει πιο σκληρό, λόγω και του κορονοϊού. Μάλιστα αυτή η κρίση πλήττει κυρίως τις δύο μικρότερες επαγγελματικές κατηγορίες που θα πρέπει να βρουν τρόπους να προσελκύσουν το ενδιαφέρον χορηγών.



O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved