«Ο κορονοϊός μπορεί να προκαλέσει ζημιά 7,5 δισεκατομμυρίων στο ποδόσφαιρο»

«Ο κορονοϊός μπορεί να προκαλέσει ζημιά 7,5 δισεκατομμυρίων στο ποδόσφαιρο»

Άκρως αποκαλυπτικά ήταν όλα όσα είπε ο πρόεδρος της La Liga, Χαβιέρ Τεμπάς, για το πώς ο κορονοϊός μπορεί να επηρεάσει το ισπανικό πρωτάθλημα και το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο γενικότερα.

Για τις αλυσιδωτές εξελίξεις που έχει προκαλέσει ο κορονοϊός στο ισπανικό πρωτάθλημα αλλά και το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο γενικότερα, μίλησε ο Χαβιέρ Τεμπάς. Ο πρόεδρος της La  Liga απάντησε σε ερωτήσεις των εκπροσώπων του Τύπου ενώ θα είναι και μέλος της επιτροπής που έχει φτιάξει η UEFA για να «χτίσει» από την αρχή το καλεντάρι στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Στην επιτροπή αυτή εκτός του Τεμπάς θα είναι και τρια μέλη της UEFA, τρία μέλη της ECA (σύνδεσμος των ευρωπαϊκών ομάδων) και εκπρόσωπος της Premier League.

Από τα πιο σημαντικά κομμάτια των όσων είπε ο Τεμπάς, ήταν και το πόσο θα επηρεαστεί οικονομικά το ποδόσφαιρο από τον κορονοϊό. «Αν το δούμε συνολικά σαν βιομηχανία, για όλα τα 30 ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, αυτή τη στιγμή κινδυνεύουν 7,5 δισεκατομμύρια ευρώ λόγω της κρίσης», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε:

«Αυτό θα είναι το κόστος του να μην μπορέσουμε να ολοκληρώσουμε όλες τις διοργανώσεις. Θα βάλει όλη τη βιομηχανία του ποδοσφαίρου σε κίνδυνο. Για αυτό χρειαζόμαστε μια παγκόσμια λύση. Είναι ένα πρόβλημα που μας επηρεάζει όλους και θα πρέπει να συνεργαστούν όλες οι διοργανώσεις».

Επίσης, σχολίασε πως «είναι πολύ δύσκολο αυτή τη στιγμή και για ομάδες που έχουν μουσεία, μπουτίκ. Για όλα τα μεγάλα κλαμπ. Έχουν χάσει ένα  μεγάλο ποσοστό των χρημάτων τους. Πέρα από αυτό, αν καταφέρουμε να ολοκληρώσουμε το πρόγραμμα της σεζόν, τα τηλεοπτικά δικαιώματα θα μείνουν  ως έχουν και δεν θα πρέπει να επιστραφούν χρήματα για εισιτήρια».

Ο Τεμπάς πρόσθεσε: «Το 28% των τηλεοπτικών δικαιωμάτων, που είναι  ένα ποσό κοντά στα 500 εκατ. ευρώ, είναι αυτή τη στιγμή στον… αέρα. Δεν θα πω πως τα κλαμπ έχουν ήδη κρίση, γιατί ελέγχουμε τα οικονομικά μας, αλλά η ανταγωνιστική τους δυνατότητα θα «πληγεί» για αρκετά χρόνια. Είμαστε σε επαφές με τις ομάδες, κοιτάζουμε τα προβλήματα που προκαλούνται γενικότερα στην οικονομία μέσω του ποδοσφαίρου. Πάνω από 150.000 άνθρωποι στην Ισπανία ζουν από το ποδόσφαιρο, άμεσα ή έμμεσα, και το ποδόσφαιρο παράγει το 1,67% του ΑΕΠ της χώρας»…



Γυναικεία βογγητά «πάγωσαν» τον Λούκα Ντόνσιτς (vid)
Γυναικεία βογγητά «πάγωσαν» τον Λούκα Ντόνσιτς (vid)
Απολαμβάνει την πίεση ο Μίλτος Τεντόγλου
Απολαμβάνει την πίεση ο Μίλτος Τεντόγλου
Αταμάν: «100% στο Final Four Σλούκας και Χουάντσο»!
Αταμάν: «100% στο Final Four Σλούκας και Χουάντσο»!
Άρσεναλ: Ανανέωσε για ένα χρόνο ο Ζορζίνιο
Άρσεναλ: Ανανέωσε για ένα χρόνο ο Ζορζίνιο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved