Κορονοϊός: Οι 9 φορές που ακυρώθηκε το πρωτάθλημα

Κορονοϊός: Οι 9 φορές που ακυρώθηκε το πρωτάθλημα

Η πανδημία έχει επηρεάσει την καθημερινότητά μας και φυσικά τον αθλητισμό. Σχεδόν όλες οι διοργανώσεις έχουν σταματήσει και είναι αβέβαιο πότε θα ξεκινήσουν.

Στα δικά μας χωράφια το ελληνικό πρωτάθλημα έχει βάλει πλώρη να ξεκινήσει τον Μάιο, αλλά αυτό δεν είναι σίγουρο!

Το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων σας παρουσιάζει τις 9 φορές που τα Πανελλήνια πρωταθλήματα ποδοσφαίρου ακυρώθηκαν! Από το μακρινό 1928 έως το 1951. Τέσσερις φορές δεν έγινε το πρωτάθλημα, λόγω του Β Παγκοσμίου πολέμου, ενώ τρεις φορές έχει σταματήσει για υποχρεώσεις της Εθνικής ομάδας. Αξίζει να σημειωθεί ότι όλες οι διακοπές έγιναν πριν γίνει το ποδόσφαιρο επαγγελματικό.

Η πρώτη αναβολή

Το 1928-29 το Πανελλήνιο πρωτάθλημα δεν διεξήχθη λόγω οικονομικών προβλημάτων. Παρά το γεγονός ότι πραγματοποιήθηκαν τα πρωταθλήματα σε Αθήνα, Πειραιά και Θεσσαλονίκη, το Πανελλήνιο πρωτάθλημα δεν έινε, καθώς είχε φτάσει το.... καλοκαίρι και υπήρχε έντονος φόβος ότι η διοργάνωση θα είναι ζημιογόνα.

Η προετοιμασία της Εθνικής

Την περίοδο 1934-35 ξεκίνησε κανονικά το πρωτάθλημα πυο χωρίστηκε σε δύο ομίλους (Βορράς και Νότος). Στην τελική φάση προκρίθηκαν δύο ομάδες από κάθε όμιλο. Στην Αθήνα υπήρχε τριπλή ισοβαθμία με Εθνικό, Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό, με τους «ερυθρόλευκους», όμως, να υστερούν. Οι Πειραιώτες έκαναν αίτημα στην ΕΠΟ να συμμετάσχουν στην τελική φάση ως κάτοχος του προηγούμενου τίτλου. Τελικά, το αίτημα απορρίφθηκε και στα μέσα Ιουνίου η Επιτροπή Πρωταθλήματος της ΕΠΟ ανακοίνωσε το πρόγραμμα της τελικής φάσης με έναρξη στις 16/06 και λήξη στις 21/07/1935. Η διεξαγωγή, όμως, αναβλήθηκε και εν συνεχεία ματαιώθηκε με σκοπό την πληρέστερη προετοιμασία της Εθνικής ομάδας για το 5ο Βαλκανικό Κύπελλο.

Αναβολή λόγω πολέμου

Με τον Β Παγκόσμιο πόλεμο να βρίσκεται σε εξέλιξη καμία αθλητική διοργάνωση, όπως ήταν φυσικό δεν έγινε από το 1940 έως το 1944.

Διακοπή τον Δεκέμβριο

Η πρώτη μεταπολεμική διοργάνωση δεν ολοκληρώθηκε ποτέ. Αν και αγωνίστηκαν αρχικά 8 σύλλογοι η διαμάχη του Παναθηναϊκού με την ΕΠΣΑ είχε ως αποτέλεσμα την οριστική διακοπή του τον Δεκέμβριο. Η μόνη "επίσημη" διοργάνωση της αγωνιστικής περιόδου 1944-45 υπήρξε το "Κύπελλο Ελευθερίας", που διεξήγαγε η ΕΠΟ μεταξύ Απριλίου και Ιουνίου του 1945 με συμμετοχή των περισσότερων από τους συλλόγους των Α' κατηγοριών Πειραιώς και Αθηνών, του οποίου ο τελικός επίσης δεν ολοκληρώθηκε.

Ξανά διακοπή για την Εθνική

Οι υποχρεώσεις της εθνικής μας ομάδας είχε ως αποτέλεσμα να ακυρωθεί το Πανελλήνιο πρωτάθλημα. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα είχε υποχρεώσεις για το Κύπελλο Φιλίας Ανατολικής Μεσογείου. Οι τοπικές διοργανώσεις έγιναν κανονικά με ΑΕΚ, Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ να κατακτούν την κορυφή σε Αθήνα, Πειραιά και Μακεδονία.

Τελευταία διακοπή

Ακόμη μια φορά η εθνική ομάδα ήταν ο λόγος να διακοπεί το πρωτάθλημα το 1951-52. Ο στόχος του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος ήταν να προκριθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες, στους Μεσογειακούς Αγώνες αλλά και στο Κύπελλο Φιλίας Ανατολικής Μεσογείου. Οι πολλοί αγώνες είχαν ως αποτέλεσμα να διεξαχθούν μόνο τα πρωταθλήματα Αθηνών, Πειραιώς και Μακεδονίας, στα οποία τερμάτισαν πρώτοι οι Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός και Ηρακλής αντίστοιχα.



Final Four με Παναθηναϊκό AKTOR και Ολυμπιακό προβλέπει ο Τζόκοβιτς
Final Four με Παναθηναϊκό AKTOR και Ολυμπιακό προβλέπει ο Τζόκοβιτς
Euroleague: Ενός λεπτού σιγή πριν το Παρτιζάν-Ολυμπιακός
Euroleague: Ενός λεπτού σιγή πριν το Παρτιζάν-Ολυμπιακός
Η ΠΑΕ ΑΕΚ ζήτησε απ' τον κόσμο της να προσέχει πιθανές προκλήσεις
Η ΠΑΕ ΑΕΚ ζήτησε απ' τον κόσμο της να προσέχει πιθανές προκλήσεις
Ολυμπιακοί Αγώνες: Εκτός από το μεγάλο «ραντεβού» ο Μάτι Λι
Ολυμπιακοί Αγώνες: Εκτός από το μεγάλο «ραντεβού» ο Μάτι Λι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved