Σκέψεις της UEFA για Euro 2020 τον Δεκέμβρη

Σκέψεις της UEFA για Euro 2020 τον Δεκέμβρη

Το Plan B της UEFA για Euro τον Δεκέμβρη κι ολοκλήρωση των πρωταθλημάτων ως τον Ιούλιο.

Η αναστολή (σχεδόν) όλων των εθνικών πρωταθλημάτων, των νοκ-άουτ φάσεων των ευρωπαϊκών Κυπέλλων και βεβαίως των διεθνών αγώνων ανά τον κόσμο, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, έχει δημιουργήσει τεράστιο πρόβλημα σε όλες τις ποδοσφαιρικές αρχές, για το πώς (και αν) θα καταστεί εφικτό να ολοκληρωθεί με ομαλότητα η εφετινή σεζόν και παράλληλα να «τρέξουν» οι μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις του καλοκαιριού (Euro2020, Copa America).

Στην «ευρωπαϊκή ζώνη» το Νο1 «πρόβλημα» έχει να κάνει με τις τρομερά «συμπιεσμένες» ημερομηνίες του καλενταριού, λόγω του Euro2020. Η σέντρα της τελικής φάσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου είναι προγραμματισμένη για τις 12 Ιουνίου, ενώ το τουρνουά ήταν σχεδιασμένο να διεξαχθεί φέτος (για πρώτη φορά) σε 12 διαφορετικές πόλεις ανά την Ευρώπη, με τον τελικό να πραγματοποιείται στις 12 Ιουλίου.

Οι δε εθνικές ομοσπονδίες, είναι «υποχρεωμένες» (ως είθισται) έως την 31η Μαΐου να έχουν ολοκληρώσει όλες τις αγωνιστικές δραστηριότητές τους (πρωταθλήματα, πλέι-οφ, Κύπελλα, Λιγκ Καπ), προκειμένου εν συνεχεία να «ελευθερώσουν» όλους τους διεθνείς ποδοσφαιριστές.

Με δεδομένη, ωστόσο, τη διακοπή σε όλα τα εθνικά πρωταθλήματα, αλλά και βάσει των -αρνητικών, ως προς τη χρονική διάρκεια που θα απαιτηθεί- προβλέψεων για τον περιορισμό του κορονοϊού σε παγκόσμιο επίπεδο, θεωρείται απίθανο και πρακτικά αδύνατο να έχουν τελειώσει τα... πάντα μέχρι την τελευταία μέρα του Μάη.

Όπως ανέφερε νωρίτερα το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στην UEFA έχει αποφασίσει να δώσει προτεραιότητες σε όλες τις εγχώριες διοργανώσεις και είναι έτοιμη στην έκτακτη τηλεδιάσκεψη της Τρίτης (17/03) με εκπροσώπους των ευρωπαϊκών συλλόγων και των Λιγκών, να συζητήσει όλα τα σενάρια για να πάει πίσω χρονικά την έναρξη του Euro2020. Το ένα σχέδιο που ήρθε στον «αφρό» τις προηγούμενες ημέρες αφορούσε τη μετάθεση όλης της τελικής φάσης του Euro2020, σε αντίστοιχες ημερομηνίες μέσα στο καλοκαίρι του 2021.

Το Plan B ωστόσο, που δείχνει να εξετάζεται πολύ σοβαρά τα τελευταία 24ωρα, είναι αυτό που έφερε στο προσκήνιο η βρετανική «Telegraph», η οποία ανέφερε πως εξετάζεται η χρονική «μετακίνηση» του Euro2020 τον Δεκέμβριο, σε ένα πολύ συμπτυγμένο πρόγραμμα πάνω στις διακοπές των εθνικών πρωταθλημάτων, ούτως ώστε να έχουν οι εθνικές Λίγκες το χρονικό περιθώριο να ολοκληρώσουν τα πρωταθλήματά τους ακόμη και μέχρι τις αρχές Ιουλίου, εφόσον θεωρηθεί απαραίτητο λόγω του κορονοϊού. Κάτι που ισχύει -εν πολλοίς- και για το Champions και Europa League.

Εάν «επικρατήσει» στην τηλεδιάσκεψη της Τρίτης το εν λόγω σχέδιο, θα πρέπει βεβαίως να υπάρξει αναπροσαρμογή σε όλο το καλεντάρι των εθνικών πρωταθλημάτων και των καλοκαιρινών προκριματικών των Champions και Europa League κι όπως αναφέρουν τα αγγλικά ΜΜΕ, ήδη στην UEFA έχουν βάλει κάτω τις... ημερομηνίες κι εξετάζουν αναλυτικά τις εναλλακτικές τους. Υπό την προϋπόθεση, βεβαίως, πως μέχρι τον Μάιο θα αρχίσει να περιορίζεται η πανδημία του κορονοϊού και θα είναι πολύ πιο εφικτό, να επιστρέψει (ως ένα βαθμό) και η αθλητική δραστηριότητα ανά τον κόσμο, σε μία -υποτυπώδη- «κανονικότητα».Έξαλλος με Βανδή: Την είδα στο μόνιτορ, δεν ήξερε ότι παίρνει η κάμερα
Έξαλλος με Βανδή: Την είδα στο μόνιτορ, δεν ήξερε ότι παίρνει η κάμερα
Αργεντινή: Ο Πάπου Γκόμες «κόπηκε», επειδή… μάγια σε συμπαίκτη του!
Αργεντινή: Ο Πάπου Γκόμες «κόπηκε», επειδή… μάγια σε συμπαίκτη του!
Απασφάλισε η Ελένη Μενεγάκη: «Μην ξανακούσω γκρίνιες εδώ μέσα...»
Απασφάλισε η Ελένη Μενεγάκη: «Μην ξανακούσω γκρίνιες εδώ μέσα...»
Βόλος: «Θέατρο παραλόγου από τους Big 4»
Βόλος: «Θέατρο παραλόγου από τους Big 4»
©2011-2023 Onsports.gr - All rights reserved