Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Μάντσεστερ Σίτι 2-0: Την έκανε… πελάτισσα! (videos)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Μάντσεστερ Σίτι 2-0: Την έκανε… πελάτισσα! (videos)

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ νίκησε ξανά τη Μάντσεστερ Σίτι, αυτή τη φορά 2-0 στο «Ολντ Τράφορντ» και αρχίζει να χτίζει… παράδοση που θυμίζει εποχές Φέργκιουσον!

Μια φορά μπορεί να… τύχει. Δεύτερη, να… τύχει ξανά. Τρίτη φορά, όμως, να κερδίζει η Γιουνάιτεντ του Σόλσκιερ τη Σίτι του Γκουαρδιόλα, δεν μπορεί να είναι τυχαίο! Άλλωστε, αυτό είχε να συμβεί από το 2010 και την εποχή του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον. Τότε είχε κερδίσει για τελευταία φορά εντός κι εκτός έδρας η Γιουνάιτεντ τη Σίτι, και έγινε ξανά μετά από 10 χρόνια, με τους «κόκκινους διαβόλους» να ρίχνουν… νέα σφαλιάρα στη «νεόπλουτη» συμπολίτισσα και δείχνουν πως η φανέλα τους παραμένει βαριά!

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που δείχνει πλήρως αναγεννημένη, κατάφερε να μείνει για δέκατο σερί ματς αήττητη και να το συνδυάσει με μια πανηγυρική ατμόσφαιρα στο «Ολντ Τράφορντ», για τη δεύτερη νίκη επί της Μάντσεστερ Σίτι στη σεζόν. Οι «κόκκινοι διάβολοι» με αυτή τη νίκη μπήκαν στην πεντάδα έχοντας 45 βαθμούς, ενώ οι «Πολίτες» έμειναν στους 57 και στο -25 από την πρωτοπόρο Λίβερπουλ που μόνο με… θαύμα θα χάσει το φετινό πρωτάθλημα, το πρώτο της μετά από 30 χρόνια.

Μπορεί να έχουν αρκετή διαφορά δυναμικότητας, αλλά και τεράστια διαφορά στη βαθμολογία της φετινής Premier League, παρόλα αυτά όταν αντιμετωπίζουν η μια την άλλη δεν υπάρχουν προγνωστικά. Αυτό έγινε και στον πρώτο γύρο, όταν η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κατάφερε να κερδίσει μέσα στην έδρα της Σίτι στο ντέρμπι, ενώ και στον δεύτερο γύρο οι «κόκκινοι διάβολοι» απέδειξαν πως στα ντέρμπι δεν υπάρχουν φαβορί.

Με καλή εικόνα σε όλο το πρώτο ημίχρονο, οι ποδοσφαιριστές του Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ κατάφεραν να πάρουν προβάδισμα με τον… συνήθη ύποπτο στα τελευταία παιχνίδια, Αντονί Μαρσιάλ. Ο φορ των «κόκκινων διαβόλων», μετά από ωραία εκτέλεση φάουλ του Μπρούνο Φερνάντες εκτέλεσε στην κίνηση στο 30’ και έβαλε μπροστά την ομάδα του. Μάλιστα, ο Μαρσιάλ σκόραρε για τρίτο σερί ντέρμπι του Μάντσεστερ έχοντας ξεκινήσει ως βασικός για τη Γιουνάιτεντ, κάτι που είχε να συμβεί από την εποχή του Ερίκ Καντονά. Ο μυθικός Γάλλος είχε πετύχει γκολ σε πέντε σερί ντέρμπι από τον Μάρτιο του 1993 ως τον Απρίλιο του 1996!

Η Γιουνάιτεντ συνέχισε να έχει καλή εικόνα σε όλο το πρώτο ημίχρονο, και μάλιστα έφτασε κοντά και σε δεύτερο γκολ. Στο 42’ της αναμέτρησης ο Φρεντ μπήκε στην περιοχή, ανατράπηκε από τον Οταμέντι αλλά ο ρέφερι Ντιν έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι.

Με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, η Σίτι θέλησε να απαντήσει άμεσα στο γκολ της Γιουνάιτεντ. Η ομάδα του Γκουαρδιόλα έβαλε τη μπάλα κάτω, θέλησε να βγάλει συνδυασμούς και να γίνει απειλητική όμως, δεν κατάφερε να σκοράρει. Για την ακρίβεια, το έκανε με τον Αγκουέρο, όμως, το γκολ του Αργεντινού ακυρώθηκε για οφσάιντ σε μια φάση που επίσης θα συζητηθεί.

Στη συνέχεια, η Γιουνάιτεντ άρχισε να ισορροπεί την κατάσταση. Οι «κόκκινοι διάβολοι» περιόρισαν την επιθετικότητα της Σίτι, κράτησαν μπάλα και έφτασαν κοντά στο 2-0 με τραγικό λάθος του Έντερσον, το οποίο όμως δεν κόστισε στην ομάδα του Γκουαρδιόλα.

Ότι δεν έγινε στην αρχή του δευτέρου ημιχρόνου, όμως, έγινε στο φινάλε του. Στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων, ο πορτιέρο των φιλοξενούμενων πήγε να δώσει βιαστικά τη μπάλα για να γίνει η τελευταία επίθεση μήπως κι έρθει η ισοφάριση, με τον ΜακΤόμινι να σουτάρει στην κίνηση και τον τερματοφύλακα εκτός θέσης, με τη μπάλα να πηγαίνει στα δίχτυα για το τελικό 2-0 μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς στο «Ολντ Τράφορντ».



Ξέφρενο πάρτι στο Μιλάνο για το 20ό πρωτάθλημα της Ίντερ (vids+pics)
Ξέφρενο πάρτι στο Μιλάνο για το 20ό πρωτάθλημα της Ίντερ (vids+pics)
Παναθηναϊκός AKTOR: Μήνυμα της ΚΑΕ με συστάσεις και... εκπλήξεις προς τον κόσμο
Παναθηναϊκός AKTOR: Μήνυμα της ΚΑΕ με συστάσεις και... εκπλήξεις προς τον κόσμο
Δολοφονία Λυγγερίδη: Βαριές διώξεις για τους συλληφθέντες - Δικογραφία για 160 άτομα
Δολοφονία Λυγγερίδη: Βαριές διώξεις για τους συλληφθέντες - Δικογραφία για 160 άτομα
Μεγάλο ντέρμπι ΑΕΚ-Παναθηναϊκός με τις καλύτερες αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Μεγάλο ντέρμπι ΑΕΚ-Παναθηναϊκός με τις καλύτερες αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved