Τερ Στέγκεν: «Ξεχωριστό το Clasico, αλλά… δίνει μόνο τρεις βαθμούς» (video)

Τερ Στέγκεν: «Ξεχωριστό το Clasico, αλλά… δίνει μόνο τρεις βαθμούς» (video)

Για τη σημασία των αγώνων Ρεάλ Μαδρίτης – Μπαρτσελόνα μίλησε ο τερματοφύλακας των «μπλαουγκράνα», Μαρκ-Αντρέ Τερ Στέγκεν.

Το Clasico της Κυριακής (01/03, 22:00) θα κρίνει πολλά στη φετινή «μάχη» για την κατάκτηση του τίτλου στη La Liga. Η Μπαρτσελόνα πάει στη Μαδρίτη για να επαναλάβει ακόμα μια μεγάλη εμφάνιση κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης και να διατηρήσει ή και να αυξήσει τη διαφορά από τους «μερένχες». Οι Καταλανοί έχουν 55 βαθμούς και η «Βασίλισσα» 53, με την ομάδα του Κίκε Σετιέν να ψάχνει νέο τρίποντο στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου».

Για να το καταφέρει, θα πρέπει να έχει σε καλή βραδιά και τον τερματοφύλακά της, Μαρκ-Αντρέ Τερ Στέγκεν. Ο ίδιος σε δηλώσεις του, έδειξε σαν γνήσιος Γερμανός πως είναι απόλυτα έτοιμος ψυχολογικά για ένα ακόμα Clasico. Ο Τερ Στέγκεν το χαρακτήρισε μεν ξεχωριστό παιχνίδι, ξεκαθάρισε όμως και αυτό… τρεις βαθμούς θα δώσει στο φινάλε κι αυτούς θέλει να πάρει η Μπαρτσελόνα.

«Το Clasico πάντα είναι ξεχωριστό για όλους μας. Πάντα το περιμένουμε αλλά ξέρουμε ότι υπάρχουν παιχνίδι πριν ή μετά που μπορεί να είναι  κι αυτά σημαντικά και θα πρέπει να είμαστε σε καλή κατάσταση. Σε κάθε περίπτωση, εμείς θέλουμε να κερδίζουμε όλα τα παιχνίδια, προφανώς και τα Clasico. Θέλουμε να το διασκεδάσουμε, να κάνουμε όσα θέλει ο προπονητής και να κερδίσουμε. Αυτό έχει σημασία», είπε αρχικά ο Γερμανός πορτιέρο και πρόσθεσε:

«Είναι ξεχωριστό να παίζεις ένα τέτοιο παιχνίδι. Το συναίσθημα είναι πως πρόκειται για το μεγαλύτερο παιχνίδι μέχρι τώρα, σίγουρα όλοι μας είμαστε χαρούμενοι και γεμάτοι ενέργεια όταν έρχεται το Clasico. Θέλουν όλοι να παίξουν σε τέτοια παιχνίδια. Είναι προνόμιο να παίζεις και να κάνεις καλά παιχνίδια, το σημαντικό είναι να το διασκεδάζουμε».

Ο Τερ Στέγκεν σχολίασε ακόμα ότι: «Στο τέλος, όλα γίνονται για τους τρεις βαθμούς όποια κι αν είναι η διαφορά των δυο ομάδων. Είμαστε κοντά στη βαθμολογία και θα είναι δύσκολο. Εμείς θέλουμε τη νίκη. Έχουμε ένα μικρό πλεονέκτημα, θέλουμε να ανοίξουμε το σκορ και στη συνέχεια να κρατήσουμε το προβάδισμά μας μέχρι το τέλος».

Για το πώς περιμένει το ματς της Κυριακής, ανέφερε: «Περιμένουμε τον αντίπαλο όπως πάντα να είναι αρκετά δυνατός, θα θέλει να δείξει πράγματα γιατί θα παίζει στην έδρα του. Στα τελευταία παιχνίδια στη Μαδρίτη ήμασταν τυχεροί, παίξαμε πολύ καλά και τους δυσκολέψαμε. Αυτός είναι και τώρα ο στόχος μας, θέλουμε να κερδίζουμε κάθε ματς. Δεν μας νοιάζει τόσο αν είναι Clasico ή όχι, αλλά σίγουρα ξέρουμε πόσο δύσκολο είναι. Έχουν μια πολύ καλή ομάδα, θα είναι σκληρό ματς και για τους δυο».

Ενώ για το τι αλλάζει σε αυτά τα ματς, απάντησε: «Δεν αλλάζουν πράγματα στην τακτική μας, παρότι πρόκειται για ένα ξεχωριστό παιχνίδι. Η συγκέντρωση σίγουρα αλλάζει, όλοι θέλουνε να αποδώσουν στο υψηλότερο επίπεδο. Αυτά τα βράδια, ξέρουμε όλοι ότι γίνονται τα μεγαλύτερα παιχνίδια παγκοσμίως και θεωρώ πως όλοι θέλουν να είναι στο 100%. Αυτός είναι ο στόχος όλων μας, και ίσως κάποιες φορές να αλλάζουν κάποια πράγματα επειδή παίζεις Clasico χωρίς να το καταλαβαίνουμε. Είμαστε άνθρωποι όμως και ξέρουμε πως είναι αυτά τα παιχνίδια και πως μας επηρεάζουν».

Δείτε τη συνέντευξη του Τερ Στέγκεν:

Ρεάλ Μαδρίτης-Μπαρτσελόνα: Συνέντευξη Μαρκ-Αντρέ Τερ Στέγκεν



Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ο Κοκκαλάνης εξασφάλισε την πρόκριση για το Παρίσι!
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ο Κοκκαλάνης εξασφάλισε την πρόκριση για το Παρίσι!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved