Ρεάλ Μαδρίτης – Μπαρτσελόνα: Όλα τα μάτια στο πιο high-tech Clasico των τελευταίων ετών! (video)

Ρεάλ Μαδρίτης – Μπαρτσελόνα: Όλα τα μάτια στο πιο high-tech Clasico των τελευταίων ετών! (video)

Το Ρεάλ Μαδρίτης – Μπαρτσελόνα (22:00), θα μεταδοθεί ζωντανά από την Cosmote TV στην Ελλάδα και σε 181 ακόμα χώρες του πλανήτη.

Ίσως το πιο προηγμένο τεχνολογικά clasico της ιστορίας θα είναι αυτό που θα διεξαχθεί το βράδυ της Κυριακής (01/03) στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου». Η Ρεάλ Μαδρίτης θα υποδεχθεί τη Μπαρτσελόνα στις 22:00 σε έναν αγώνα που θα δουν περίπου 650 εκατομμύρια άνθρωποι από 182 χώρες όλου του πλανήτη. Τον αγώνα θα καλύψουν 33 κάμερες με τεχνολογία 4K HDR. Το συγκεκριμένο παιχνίδι, θεωρείται το πιο εμπορικό της πιο ανταγωνιστικής La Liga των τελευταίων ετών.

Η Mediapro που κάνει την παραγωγή των αγώνων στη La Liga θα χρησιμοποιήσει όλες τις τεχνολογικές δυνάμεις που διαθέτει για να κάνει το Clasico το πιο θεματικό τηλεοπτικό ποδοσφαιρικό παιχνίδι στον πλανήτη. Σκοπός της είναι να προσφέρει στον θεατή μια ατμόσφαιρα γηπέδου, οπότε θα κάνει ότι είναι δυνατό για να μας κάνει να αισθανθούμε πως παρακολουθούμε το Ρεάλ Μαδρίτης – Μπαρτσελόνα μέσα από το «Σαντιάγκο Μπερναμπέου».

Η τεχνολογία που θα χρησιμποιηθεί στο Clasico

Κάμερες εντοπισμού της MediaCoach. Είναι προγραμματισμένες αυτόματα να ακολουθούν το παιχνίδι και να μεταδίδουν ζωντανά την τακτική που χρησιμοποιούν οι δυο προπονητές. Το σήμα που λαμβάνουν αναλύεται σε πραγματικό χρόνο μέσα στο γήπεδο, ενώ περνάνε και οι ζωντανοί ήχοι και μας δίνουν ουσιαστικά μια εμπειρία… εντός αγωνιστικού χώρου.

Εναέρια κάμερα: Στα 21 μέτρα πάνω από τον αγωνιστικό χώρο, υπάρχει η κάμερα που προσφέρει μοναδικές εικόνες στους θεατούς. Τα πλάνα είναι εντυπωσιακά και το ύψος δίνει ευελιξία στο να καταγραφούν ακόμα και οι πιο γρήγορες ενέργειες των παικτών. Η συγκεκριμένη HD κάμερα έχει εύρος 2/3 και 14x zoom, ενώ μεταδίδει τις εικόνες μέσω οπτικών ινών από τον αγωνιστικό χώρο στις συσκευές. Η κάμερα αυτή μπορεί να καλύψει χώρο 7.000 τ.μ. ακόμα και σε στιγμές που δεν παίζεται αγώνας (pre game, post game).

Τεχνολογία ριπλέι 360: 38 Ultra High Definition κάμερες είναι τοποθετημένες στο στάδιο, κάτι που επιτρέπει τη δημιουργία κλιπ 360 μοιρών που χρησιμοποιούνται στις μεταδόσεις. Αυτή η τεχνολογία επιτρέπει τη δημιουργία 3D ριπλέι, κάθε κίνησης, και προσφέρει στους θεατές μια ξεχωριστή οπτική από κάθε πλευρά του αγωνιστικού χώρου.

Επίσης το λογισμικό «Be The Player», που για πρώτη φορά εμφανίστηκε στο «Clasico» της σεζόν 2017-18, βάζει τον θεατή στη θέση του παίκτη την ώρα του αγώνα. Η γωνία λήψης αφήνει στον θεατή να δει τη δράση σαν να ήταν μέσα στον αγωνιστικό χώρο εκείνη τη στιγμή.

Γραφικά 3D: Η La Liga είναι η μόνη διεθνής διοργάνωση στον κόσμο που έχει το πρωτοποριακό LIVE 3D technology στη διάθεσή της. Δημιουργεί έτσι γραφικά σε ζωντανή μετάδοση, για να παρέχει πληροφορίες στον θεατή σε μια μοναδική εμπειρία παρακολούθησης ενός τέτοιου αγώνα. Το εργαλείο αυτό επιτρέπει επίσης να φαίνονται τακτικές και αλλαγές θέσεων, και βαθύτερη ανάλυση των κινήσεων που γίνονται στα παιχνίδια. Το LIVE 3D graphics λειτουργεί τόσο στη ζωντανή μετάδοση όσο και στα ριπλέι, χάρη στις λήψεις από τρεις διαφορετικές κάμερες.

Το Clasico ζωντανά σε 182 χώρες

Ούτε μια, ούτε δυο αλλά 182 χώρες από όλο τον πλανήτη θα μπορούν να δουν το μεγάλο αγώνα και να βιώσουν την εμπειρία   ενός υψηλού επιπέδου ποδοσφαιρικού ματς, χάρη στην τελευταία λέξη της τεχνολογίας που χρησιμοποιείται στα Clasico. Οι εκτιμήσεις αναφέρουν πως πάνω από 650 εκατομμύρια άνθρωποι στη Γη, θα παρακολουθήσουν την Κυριακή το Ρεάλ Μαδρίτης – Μπαρτσελόνα.

Περισσότεροι από 23 κανάλια που έχουν εξασφαλίσει τα δικαιώματα σε χώρες όπως Γαλλία, ΗΠΑ, Πολωνία, Ελλάδα, Γερμανία, Ιταλία, Αργεντινή,  Βέλγιο, Πορτογαλία, Βραζιλία, Ινδία, Κίνα, Φινλανδία, Κορέα, Σουηδία, Ιαπωνία και άλλες, θα δουν το πιο συναρπαστικό ματς των τελευταίων ετών. Επιπλέον, πάνω από 210 πάροχοι έχουν ζητήσει να μεταδώσουν τον αγώνα ανάμεσα σε Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα.

Ρεάλ Μαδρίτης – Μπαρτσελόνα στην πιο ανταγωνιστική La Liga των τελευταίων ετών

Με μόλις δυο πόντους να χωρίζουν τις δυο ομάδες στη βαθμολογία, η κούρσα του τίτλου είναι πιο «κλειστή» από κάθε άλλη χρονιά. Στο φετινό πρωτάθλημα της Primera Division υπάρχει η αίσθηση πως όλοι μπορούν να κερδίσουν όλους, με απόδειξη τις νίκες της Λεβάντε, της Γρανάδα και της Μαγιόρκα απέναντι σε Ρεάλ και Μπαρτσελόνα μέσα στη χρονιά.

Οι λόγοι που έχει συμβεί αυτό είναι αρκετοί, αλλά σύμφωνα με αναλυτές ένα από τα κλειδιά είναι η αύξηση της ανταγωνιστικότητας μετά τους περιορισμούς που έθεσε η La Liga για τα οικονομικά των ομάδων από το 2013 κι έπειτα. Η κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων αύξησε τα έσοδα της La Liga στα 600 εκατ. ευρώ το 2015 και στο 1,865 δισεκατομμύρια τη φετινή σεζόν, που έχει διανεμηθεί στις ομάδες. Έτσι, βελτίωσαν την ποιότητά τους και έγινα πολύ ανταγωνιστικές δυσκολεύοντας και τους… μεγάλους της La Liga.

Όπως δήλωσε νωρίτερα μέσα στη χρονιά ο αρχηγός της Ρεάλ Μαδρίτης, Σέρχιο Ράμος, «δεν μπορείς να είσαι εφησυχασμένος σε κανένα παιχνίδι, ανεξάρτητα από το πόσο μεγάλη ομάδα είσαι ή το ποιον αντιμετωπίζεις. Αυτό είναι που κάνει το πρωτάθλημά μας το καλύτερο στον κόσμο».

Ρεάλ Μαδρίτης-Μπαρτσελόνα: Υψηλή τεχνολογία στο Clasico



Αριστεία Φαρμακευτικής Αγοράς: Στη ΒΙΑΝΕΞ και την καθηγήτρια Ελένη Σκαλτσά τα δύο ειδικά βραβεία
Αριστεία Φαρμακευτικής Αγοράς: Στη ΒΙΑΝΕΞ και την καθηγήτρια Ελένη Σκαλτσά τα δύο ειδικά βραβεία
Τουρκική Ομοσπονδία μπάσκετ υπέρ Αταμάν για τις απειλές απ' τη Μακάμπι
Τουρκική Ομοσπονδία μπάσκετ υπέρ Αταμάν για τις απειλές απ' τη Μακάμπι
Παναθηναϊκός AKTOR: Επικό βίντεο από τα αποδυτήρια του ΟΑΚΑ - «Ποιος; Εσύ!»
Παναθηναϊκός AKTOR: Επικό βίντεο από τα αποδυτήρια του ΟΑΚΑ - «Ποιος; Εσύ!»
Ολυμπιακή Φλόγα: Στο Καλλιμάρμαρο η ξεχωριστή τελετή παράδοσης - Αναχωρεί με ιστιοφόρο για Μασσαλία
Ολυμπιακή Φλόγα: Στο Καλλιμάρμαρο η ξεχωριστή τελετή παράδοσης - Αναχωρεί με ιστιοφόρο για Μασσαλία
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved