Ρεάλ Μαδρίτης – Μπαρτσελόνα: Αυτοί είναι οι πιο πιστοί οπαδοί (photos+videos)

Ρεάλ Μαδρίτης – Μπαρτσελόνα: Αυτοί είναι οι πιο πιστοί οπαδοί (photos+videos)

Ο Φεράν και ο Γκάμπριελ, είναι οι… superfans της Ρεάλ Μαδρίτης και της Μπαρτσελόνα, με την αφοσίωσή τους να είναι παροιμιώδης.

Εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον πλανήτη συντονίζονται έτσι ώστε να δουν το Clasico κάθε φορά που οι δυο τεράστιες ομάδες της Ισπανίας έρχονται αντιμέτωπες. Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα έχουν τεράστια βάση οπαδών σε όλο τον πλανήτη και σίγουρα έχουν κάποιους από τους πιο αφοσιωμένους οπαδούς στον κόσμο, που θα έκαναν τα πάντα για να βρεθούν δίπλα στην ομάδα τους.

Τέτοιου τύπου οπαδοί, μπορεί να ζουν σε απόσταση… δυο λεπτών από το γήπεδο αλλά και στην άλλη άκρη του πλανήτη. Αυτό που χρειάζεται κάποιος για να χαρακτηριστεί «superfan» είναι τεράστια αφοσίωση. Και λίγοι είναι αυτοί σε όλο τον κόσμο που μπορούν να το υποστηρίξουν αυτό.

Ένας από αυτούς είναι ο Φεράν Ιγκλέσιας Κανέρ. Ζει στη Βαρκελώνη και προφανώς υποστηρίζει τη Μπαρτσελόνα. Η αφοσίωσή του στους «μπλαουγκράνα» έγινε εμφανής τις σεζόν 2017-18 και 2018-19 όταν έδωσε μια υπόσχεση στον λογαριασμό του στο Twitter. Αυτή ήταν να ποστάρει κάθε μέρα μια φωτογραφία του Αντουάν Γκριζμάν, μέχρι  αυτός να υπογράψει με τους Καταλανούς.

«Όλα άρχισαν στις 25 Σεπτεμβρίου 2017 και δεν είχα φανταστεί ποτέ ότι θα έφτανε ως εδώ. Αρκετοί άνθρωπο υποστήριζαν πως δεν θα τα κατάφερνα και θα τα παρατούσα», εξηγεί ο ίδιος για τη δράση του στα social media. Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν τα παράτησε ποτέ, ακόμα κι όταν ο ίδιος ο Γκριζμάν είχε δηλώσει το καλοκαίρι του 2018 πως αποφάσισε να μείνει στην Ατλέτικο Μαδρίτης… για πάντα. Ο Φεράν είπε πως «όταν αποφάσισε να μείνει ήταν πλήγμα για εμένα, αλλά δεν σκέφτηκα να εγκαταλείψω την προσπάθεια  ούτε λεπτό. Κάτι μέσα μου έλεγε πως θα υπάρχει άλλη μια ευκαιρία την επόμενη χρονιά, και πράγματι ήρθε».

Ο Γκριζμάν εν τέλει, μετακινήθηκε στο «Καμπ Νου» το καλοκαίρι του 2019 και το «νήμα» που είχε φτιάξει στο Twitter ο Φεράν με τα καθημερινά tweets έγινε viral. Μάλιστα το ανέβασε και ο επίσημος λογαριασμός της Μπαρτσελόνα αλλά και ο ίδιος ο Γκριζμάν.  Ήταν 655 συνεχόμενες φωτογραφίες και σίγουρα το άξιζε. «Ο Γκριζμάν με ανέφερε στο πρώτο του tweet σαν παίκτης της Μπαρτσελόνα, είχα σοκαριστεί. Άρχισαν να με ακολουθούν 10.000 άνθρωποι μέσα σε λίγος ώρες. Ήταν τρελό! Ο Γκριζμάν με προσκάλεσε να βρεθώ και στη μπουτίκ της Μπαρτσελόνα, ήταν τρομερή εμπειρία», είπε ο Φεράν.

Η ιστορία του Φεράν είναι μοναδική, αλλά πόσο εύκολο να εκφράζεις την ίδια αφοσίωση χωρίς να είσαι στην ίδια πόλη με την ομάδα; Αυτή είναι η περίπτωση του Γκάμπριελ Μαρτίνεζ, ενός superfan της Ρεάλ Μαδρίτης από την πόλη του Μέξικο! Η συλλογή του από εμφανίσεις της Ρεάλ Μαδρίτης αλλά και αντιπάλων ομάδων ξεπερνάει τις 200 φανέλες! «Την τελευταία φορά που τις μέτρησα ήταν 198 αλλά έχω προσθέσει αρκετές και σίγουρα είναι πάνω από 200 τώρα. Τον ακριβή αριθμό δεν τον ξέρω», λέει χαρακτηριστικά.

Χρειάστηκε πολύ προσπάθεια και μεγάλη πίστη για να γίνει κανείς superfan αλλά  τόσο ο Φεράν όσο και ο Γκάμπριελ τα είχαν αυτά. «Το να είσαι οπαδός της Μπάρτσα είναι ένα από τα καλύτερα πράγματα που έχουν συμβεί στη ζωή μου», λέει ο Φεράν. Ο Γκάμπριελ είναι μέλος και σε μια λέσχη οπαδών της Ρεάλ Μαδρίτης στο Μεξικό και σχολιάζει: «Μαζευόμαστε κάθε εβδομάδα για να δούμε τους αγώνες. Έχουμε περάσει ξεχωριστές στιγμές, νιώθουμε πως είμαστε στο «Μπερναμπέου» και στηρίζουμε την ομάδα χωρίς αύριο».

Σίγουρα το να είναι κανείς στην άλλη άκρη του πλανήτη και να είναι τόσο πιστός είναι πολύ διαφορετικό αλλά και δύσκολο, όμως, πια έχει γίνει πιο εύκολο αφού είμαστε στο 2020. «Υπάρχει η τεχνολογία του σήμερα και μπορώ να ακολουθώ τη Ρεάλ Μαδρίτης μέσα από όλες τις εφαρμογές. Όπως η δική της αλλά και αυτή της La Liga. Υπάρχουν και τα social media», εξηγεί ο Γκάμπριελ. Ο Φεράν από την πλευρά του σχολίασε: «Το Twitter με βοηθάει να βρίσκω τα πάντα, ακολουθώ την ομάδα και δημοσιογράφους και ενημερώνομαι».

Ο ενθουσιασμός για το Clasico

Προφανώς και το Clasico της Κυριακής στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου», είναι το πρώτο θέμα συζήτησης για τους οπαδούς της Μπαρτσελόνα και της Ρεάλ Μαδρίτης. Για τον Φεράν και τον Γκάμπριελ, είναι ένα ξεχωριστό παιχνίδι. Έχουν ευχάριστες αλλά και δυσάρεστες αναμνήσεις όταν μιλάνε για αυτή την αντιπαλότητα.

«Μια από τις καλές αναμνήσεις είναι ο τελικός του Copa del Rey το 2011», λέει ο Γκάμπριελ και συνεχίζει «είναι αυτός που κερδίσαμε με την κεφαλιά του Κριστιάνο Ρονάλντο. Ήταν μια από τις μεγαλύτερες χαρές που είχα στα Clasico, μαζί με το γκολ του Γκάρεθ Μπέιλ στον τελικό του 2014». Για τον Φερά, η νίκη με 6-2 στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου»  το 2009 είναι κάτι το μοναδικό. «Η παράσταση που έκανε ο Λέο Μέσι σε αυτό τον αγώνα ήταν από άλλο πλανήτη», σχολίασε και πρόσθεσε: «Θυμάμαι επίσης το 5-0 στο Καμπ Νου με τον Νταβίντ Βίγια να κάνει φοβερό παιχνίδι. Ήταν μια ένδοξη ημέρα, θυμάμαι τη χειρονομία του Πικέ στο τέλος».

Την Κυριακή 1 Μαρτίου, λοιπόν, θα δημιουργηθούν νέες αναμνήσεις από το «Clasico» που θα γίνει στη Μαδρίτη ανάμεσα στη Ρεάλ και τη Μπαρτσελόνα. Στις 22:00 θα τεθούν αντιμέτωπες στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» και ο Φεράν με τον Γκάμπριελ, ο καθένας από τη… δική του πλευρά του Ατλαντικού θα παρακολουθούν τον αγώνα μαζί με εκατομμύρια άλλους ανθρώπους σε όλο τον πλανήτη, που θα βλέπουν κάθε σουτ, κάθε κεφαλιά, κάθε ντρίμπλα και κάθε απόκρουση. Οι δυο Superfans του Clasico, θα συνεχίσουν να είναι απόλυτα αφοσιωμένοι όποιοι κι αν είναι το αποτέλεσμα…



Παναθηναϊκός AKTOR: Στήριξη Ερντογάν σε Αταμάν για τις απειλές από Μακάμπι Τελ Αβίβ (video)
Παναθηναϊκός AKTOR: Στήριξη Ερντογάν σε Αταμάν για τις απειλές από Μακάμπι Τελ Αβίβ (video)
Super League: Δύο αγωνιστικές απαγόρευση στον Αλέξη Κούγια
Super League: Δύο αγωνιστικές απαγόρευση στον Αλέξη Κούγια
Έπιασαν στα πράσα τον Μπολτάουζερ να κλέβει!
Έπιασαν στα πράσα τον Μπολτάουζερ να κλέβει!
Αριστεία Φαρμακευτικής Αγοράς: Στη ΒΙΑΝΕΞ και την καθηγήτρια Ελένη Σκαλτσά τα δύο ειδικά βραβεία
Αριστεία Φαρμακευτικής Αγοράς: Στη ΒΙΑΝΕΞ και την καθηγήτρια Ελένη Σκαλτσά τα δύο ειδικά βραβεία
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved