ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός 2-0: «Ασπρόμαυρο» προβάδισμα με «πράσινες» φωνές (video+photos)

ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός 2-0: «Ασπρόμαυρο» προβάδισμα με «πράσινες» φωνές (video+photos)

Ο ΠΑΟΚ νίκησε 2-0 τον Παναθηναϊκό στην Τούμπα με τους «πράσινους» να έχουν απόλυτα δικαιολογημένα παράπονα από τη διαιτησία του Ελβετού Σέρερ τόσο για το πέναλτι με το οποίο προηγήθηκαν οι γηπεδούχοι όσο και για τον πειθαρχικό έλεγχο.

Ο ΠΑΟΚ έβγαλε αντίδραση και κατάφερε να πάρει καθαρό προβάδισμα για την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας, αφού επικράτησε 2-0 του Παναθηναϊκού στον πρώτο προημιτελικό στην Τούμπα. Οι Θεσσαλονικείς ήταν πολύ καλύτεροι σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, δεν άφησαν το «τριφύλλι» να επαναλάβει την ίδια καλή εμφάνιση που έκανε την Κυριακή στο ΟΑΚΑ και πλέον θα κατέβουν στην Αθήνα για τον επαναληπτικό έχοντας ένα πολύ ισχυρό πλεονέκτημα.

Από την πλευρά του ο Παναθηναϊκός φάνηκε να μην έχει την ίδια ενέργεια, δεν μπόρεσε να βγάλει τα καλά στοιχεία που έδειξε στη δική του νίκη με το ίδιο σκορ στο ματς πρωταθλήματος, παρόλα αυτά, έχει παράπονα για τη διαιτησία του Ελβετού Σέρερ. Ειδικότερα για τη φάση του πέναλτι με την οποία προηγήθηκε ο ΠΑΟΚ, αφού ο Ινσούα δεν φαίνεται να κάνει καμία παράβαση πάνω στον Πέλκα. Παράλληλα, οι «πράσινοι» διαμαρτύρονται και για μη αποβολή του Πέλκα αφού δεν τιμωρήθηκε σε συνεχόμενες παραβάσεις με κίτρινες κάρτες, την ώρα που υπάρχουν και «φωνές» για πέναλτι του Βιεϊρίνια για χέρι σε δυο φάσεις στο δεύτερο ημίχρονο. Από την άλλη πλευρά, ο ΠΑΟΚ διαμαρτύρεται για μη αποβολή του Πούγγουρα με δεύτερη κίτρινη κάρτα προς το τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Σε κάθε περίπτωση, ο ΠΑΟΚ κατάφερε να πάρει καθαρό σκορ ενόψει του επαναληπτικού και πλέον επικεντρώνεται στην επόμενη υποχρέωση που έχει για το πρωτάθλημα. Οι Θεσσαλονικείς θα αναμετρηθούν με τον ΟΦΗ την Κυριακή στην Τούμπα, ενώ ο Παναθηναϊκός θα παίξει ως φιλοξενούμενος της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ στο κλασικό αθηναϊκό ντέρμπι…

Έτσι έπαιξαν…

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε το ματς με αρκετές αλλαγές. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Πασχαλάκης με τους Βιεϊρίνια, Ίνκασον, Βαρέλα και Γιαννούλη από δεξιά προς τα αριστερά στην άμυνα. Οι Μίσιτς και Μαουρίτσιο τα αμυντικά χαφ, με τους Λημνιό και Μπίσεσβαρ στα άκρα με τον Σφιντέρσκι στην κορυφή της επίθεσης.

Στον αντίποδα, ο Παναθηναϊκός είχε μόνο δυο αλλαγές. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Διούδης με τους Γιόχανσον, Σένκεφελντ, Πούγγουρα και Ινσούα από δεξιά προς τα αριστερά στην άμυνα. Στη μεσαία γραμμή ήταν οι Ανουάρ και Κουρμπέλης, με τον Μπουζούκη δεξιά, τον Χατζηγιοβάνη αριστερά και τον Ζαχίντ πίσω από τον Μακέντα.

Είδε πέναλτι ο Σέρερ, το έβαλε ο Βιεϊρίνια

Σε αντίθεση με ό,τι έγινε την Κυριακή, αυτή τη φορά ήταν ο ΠΑΟΚ αυτός που άσκησε πίεση ψηλά και δυσκόλεψε πολύ τον αντίπαλο. Ο Παναθηναϊκός δεν μπορούσε να κρατήσει καθόλου μπάλα, με αποτέλεσμα να δέχεται συνέχεια επιθέσεις. Παρόλα αυτά, υπήρξαν φάσεις όπου οι «πράσινοι» διαμαρτυρήθηκαν για τις κάρτες που δεν πήρε ο Πέλκας, με τον παίκτη να πρωταγωνιστεί και στη φάση από την οποία ήρθε το προβάδισμα του ΠΑΟΚ. Στο 33’ ο Μπουζούκης έχασε τη μπάλα έξω από την περιοχή, με υποψία φάουλ από τον Βαρέλα, και στην εξέλιξη της φάσης ο Ινσούα έκοψε τη μπάλα αλλά ο Σέρερ έδωσε πέναλτι.

Παρά τον έλεγχο στο VAR η απόφαση δεν άλλαξε. Ο Βιεϊρίνια ευστόχησε και έβαλε τον ΠΑΟΚ σε θέση οδηγού, κάνοντας πιο απλά τα πράγματα για την ομάδα του Φερέιρα. Ο Παναθηναϊκός είχε «βραχυκυκλώσει» και φαινόταν να μην μπορεί να απειλήσει, με εξαίρεση κάποια καλά ανεβάσματα του Γιόχανσον, δυο μακρινά σουτ του Κουρμπέλη που έβγαλε δύσκολα ο Πασχαλάκης και κάποιες «εκλάμψεις» του Χατζηγιοβάνη. Από τη στιγμή, λοιπόν, που ο ΠΑΟΚ είχε πάρει το προβάδισμα ήταν αυτόματα και το φαβορί στο ματς, άσχετα αν κι αυτός στο πρώτο μέρος δεν «έβγαλε» φάσεις παρά την πίεση που ασκούσε.

Ο Βαρέλα τον έκανε φαβορί

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο ΠΑΟΚ μπήκε ξανά ορμητικά με τον Δώνη να παρεμβαίνει πρώτος και να περνά στο ματς τον Νάγκι αντί του Χατζηγιοβάνη. Ο Παναθηναϊκός πήγε να γίνει πιο κινητικός, όμως, ο συγκινητικός και κορυφαίος των «πράσινων» Κουρμπέλης δεν είχε καμία βοήθεια στη μεσαία γραμμή. Έτσι, χανόταν εύκολα η κατοχή κι ο ΠΑΟΚ ανανέωνε επιθέσεις ενώ όσο ανέβαζε γραμμές ο Παναθηναϊκός ο ΠΑΟΚ έβρισκε χώρους. Ο Φερέιρα το «διάβασε» κι έβαλε τον γρήγορο Λάμπρου αντί του Πέλκα στο ματς, με τον νεαρό να χάνει τρεις κλασικές ευκαιρίες όπου στις δυο ο Διούδης έκανε φοβερές επεμβάσεις.

Ο τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού ήταν επίσης από τους καλύτερους της ομάδας του, δεν μπόρεσε όμως να κάνει το παραμικρό στο 72’ όταν ο Βαρέλα με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Ο Δώνης από εκεί και πέρα ρίσκαρε ακόμα περισσότερο, βάζοντας στο ματς τον Δώνη αλλά και τον Περέα, χωρίς ωστόσο να πάρει καθαρή φάση στο ματς. Οι «πράσινοι», πάντως, διαμαρτύρονται σε δυο φάσεις για χέρι του Βιεϊρίνια στην περιοχή, με τον διαιτητή ωστόσο να μην τις ελέγχει ούτε στο VAR. Το τελικό 2-0 φέρνει τον ΠΑΟΚ σε ισχυρή θέση για την πρόκριση στα ημιτελικά, με τον επαναληπτικό να γίνεται την επόμενη εβδομάδα στο ΟΚΑΑ και τον Παναθηναϊκό να έχει πολύ δύσκολο έργο…

ΠΑΟΚ (Αμπέλ Φερέιρα): Πασχαλάκης, Βιεϊρίνια, Ίνγκασον, Βαρέλα, Γιαννούλης, Μίσιτς, Μαουρίτσιο, Λημνιός, Μπίσεσβαρ, Πέλκας (62’ Λάμπρου), Σφιντέρσκι (81’ Άκπομ)

Παναθηναϊκός (Γιώργος Δώνης): Διούδης, Γιόχανσον, Σένκεφελντ, Πούγγουρας, Ινσούα, Κουρμπέλης, Ανουάρ (77’ Δώνης), Μπουζούκης (81' Περέα), Ζαχίντ, Χατζηγιοβάνης (54’ Νάγκι), Μακέντα

Δείτε τα highlights και το φωτορεπορτάζ του αγώνα



Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ο Κοκκαλάνης εξασφάλισε την πρόκριση για το Παρίσι!
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ο Κοκκαλάνης εξασφάλισε την πρόκριση για το Παρίσι!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved