Καραγκούνης: «Δεν είναι ωραίο να περνάνε 24 ομάδες στο Euro και να μην είναι η Εθνική»

Καραγκούνης: «Δεν είναι ωραίο να περνάνε 24 ομάδες στο Euro και να μην είναι η Εθνική»

Καλεσμένος στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Ο δρόμος προς το Euro 2020» ήταν ο Γιώργος Καραγκούνης, όπου ο αρχηγός ξέσπασε για τον αποκλεισμό της ομάδας μας από την μεγάλη γιορτή.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Γιώργος Καραγκούνης:

Για την πορεία του στις εθνικές ομάδες:

Για τον ρόλο του ως πρεσβευτής του Euro 2020:

«Είναι όντως πολύ τιμητικό. Αν και θεωρώ ότι όλη η ομάδα του 2004 και ο Ρεχάγκελ θα έπρεπε να είμαστε πρεσβευτές για πάντα στην UEFA, διότι με αυτόν τον άθλο που πετύχαμε δώσαμε ελπίδα στις θεωρητικά μικρές ομάδες. Τους κάναμε να ελπίζουν ότι μπορούν κι αυτοί. Βέβαια βλέπουμε ότι είναι πάρα πολύ δύσκολο κι ακόμα δεν το έχει καταφέρει κάποιος θεωρητικά μικρότερος. Αλλά το ότι δώσαμε μια τέτοια ελπίδα ήταν ό,τι καλύτερο και για το ποδόσφαιρο αλλά και για τον θεσμό. Είναι κρίμα που η εθνική μας ομάδα δεν θα είναι σε αυτή τη γιορτή για να εκπροσωπήσει το ποδόσφαιρο μας και τη χώρα μας. Το ότι θα είμαστε εκεί ως πρεσβευτές είναι πολύ τιμητικό. Ας το χαρούμε έστω από την κερκίδα αυτή τη φορά γιατί μέσα στο γήπεδο ζήσαμε ανεπανάληπτες στιγμές. Για μας το Euro 2004 είναι το πιο ωραίο Euro όλων των εποχών». 

Για την εθνική Ελλάδας:

«Είναι πολύς ο καιρός που δεν είμαστε σε κάποιο Euro ή σε κάποιο Μουντιάλ. Και ειδικά στο Euro, έτσι όπως είναι τώρα με 24 ομάδες, θα έπρεπε να είμαστε εκεί. Χρειάζεται μεγαλύτερη αφοσίωση από όλους. Από τους παίκτες, από τη διοίκηση, απ' όλους εμάς που θέλουμε να βλέπουμε το ελληνικό ποδόσφαιρο σε τέτοιες διοργανώσεις. Στη Θεσσαλονίκη δεν τη θέλουν, στην Αθήνα στο Καραϊσκάκης δεν μπορεί να παίξει. Έχει μείνει το Ολυμπιακό Στάδιο. Στην Κρήτη, που υπάρχει κόσμος που θέλει να δει την εθνική ομάδα, αλλά δυστυχώς δεν βρίσκουν λεφτά για να φτιάξουν το γήπεδο. Αντιθέτως, λεφτά για να μπορεί να βγει κάποιος πρόεδρος στην ΕΠΟ και να πηγαίνουν στις ενώσεις δεξιά κι αριστερά, βρίσκονται. Με πονάει όλο αυτό. Θα πρέπει να προσπαθούν όλοι αυτοί που είναι γύρω από την εθνική ομάδα να βρίσκουν τις καλύτερες προϋποθέσεις για την ομάδα. Και μετά οι ίδιοι οι παίκτες να δείξουν στην εθνική την ίδια αφοσίωση που δείχνουν και στους συλλόγους τους για να καταφέρουμε να προκριθούμε σε κάποιο Euro ή σε κάποιο Μουντιάλ. Δεν είναι ωραίο να περνάνε 24 ομάδες και να μην βλέπουμε την εθνική μας ομάδα εκεί. Ελπίζουμε ότι η καλή προσπάθεια που έχει ξεκινήσει τώρα θα συνεχιστεί. Πρέπει όλοι να περιβάλλουν με αγάπη την ομάδα για να μπορέσουμε να ξαναδούμε την ομάδα σε κάποια μεγάλη διοργάνωση. Και αυτοί που είναι στην ομάδα και εμείς. Βρισκόμαστε σε μεταβατική περίοδο. Το 2014 έφυγαν πολύ μεγάλοι παίκτες και προσωπικότητες. Αλλά πλέον είμαστε στο 2020 και σιγά σιγά πρέπει να γίνει αναγέννηση και να προκριθούμε ξανά σε κάποια μεγάλη διοργάνωση. Πρέπει η εθνική να βρεθεί σε κάποια θέση που της αρμόζει περισσότερο».

Για το αν θα μπορούσαν κάποιοι παίκτες να διοικήσουν την ΕΠΟ:

«Σίγουρα όλοι θέλουν να βοηθήσουν. Και τώρα είμαστε δίπλα στην εθνική ομάδα. Από εκεί και πέρα το πώς θα μπορούσε να γίνει κάτι τέτοιο είναι πολύ μεγάλη κουβέντα. Εμείς, όπως και να έχει, θέλουμε να προοδεύει το ελληνικό ποδόσφαιρο και η εθνική ομάδα. Και δυστυχώς αντί να προχωράμε, κάνουμε βήματα πίσω. Κι όχι μόνο λόγω των προκρίσεων που δεν παίρνουμε. 

Για τα προβλήματα υποδομών:

«Υπάρχει πρόβλημα και στις υποδομές. Γιατί από εκεί ξεκινάνε όλα. Τη δεκαετία που παίρναμε τις προκρίσεις κάθε πρόκριση απέφερε 15 εκατομμύρια ευρώ στην Ομοσπονδία. Ψάξτε να βρείτε αν έστω και ένα ευρώ πήγε στις υποδομές, ώστε να βγουν νέοι παίκτες, να τους δώσουμε και τα γήπεδα και τις εγκαταστάσεις για να προπονηθούν ή να κάνουν το όνειρο τους πραγματικότητα. Εγώ ήμουν στην Αγγλία, στην Ιταλία και στην Πορτογαλία. Οι διαφορές είναι χαώδεις. Θα πρέπει επιτέλους να γίνει κάτι για το ποδόσφαιρο. Τους ενδιαφέρει μόνο το τώρα, μόνο να κερδίσουμε αύριο, μόνο να πάρει τα λεφτά κάποια ομάδα. Δυστυχώς η εθνική μας ομάδα δεν έχει μια έδρα. Υπάρχει το Καραϊσκάκη και για τον α ή β λόγο δεν μπορεί η εθνική να παίξει εκεί. Δεν ξέρω γιατί. Δεν είναι συλλογικό το θέμα. Είναι πολλά τα πράγματα που δεν δουλεύουν σωστά». 

Για τον Ποντένσε:

«Έχει δείξει ότι είναι πάρα πολύ καλός παίκτης. Σε μερικά παιχνίδια του Τσάμπιονς Λιγκ, όπου κατά κάποιο τρόπο μετράς τις δυνάμεις σου, έχει κάνει τη διαφορά. Οπότε πιστεύω ότι σίγουρα θα μπορούσε να είναι στην εθνική Πορτογαλίας. Είναι διεισδυτικός πολύ ικανός στο ένας εναντίον ενός. Στο σύγχρονο ποδόσφαιρο χρειάζονται τέτοιοι παίκτες. Είναι χρήσιμοι για κάθε ομάδα».

Για το ποια ομάδα θα υποστηρίξει στο Euro:

«Σίγουρα η Πορτογαλία μου είναι συμπαθής. Και λόγω Σάντος αλλά και επειδή έχω αγωνιστεί εκεί. Κι η Ιταλία όμως είναι μία από τις ομάδες που υποστήριζα από μικρός. 



Παναθηναϊκός AKTOR: Πέντε χρόνια από τον θάνατο του Θανάση Γιαννακόπουλου – Η συγκινητική ανάρτηση
Παναθηναϊκός AKTOR: Πέντε χρόνια από τον θάνατο του Θανάση Γιαννακόπουλου – Η συγκινητική ανάρτηση
«Μάξι, παικτάρα, τριφυλλάρα – Στο Top-3 ο Φορτούνης»: Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων
«Μάξι, παικτάρα, τριφυλλάρα – Στο Top-3 ο Φορτούνης»: Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων
Ρεάλ Μαδρίτης: Ο Ντεσάν επιβεβαίωσε το «άκυρο» για τους Ολυμπιακούς Αγώνες - Τι συμβαίνει με Εμπαπέ
Ρεάλ Μαδρίτης: Ο Ντεσάν επιβεβαίωσε το «άκυρο» για τους Ολυμπιακούς Αγώνες - Τι συμβαίνει με Εμπαπέ
NBA: «Ισοπεδωτικοί» οι Λέικερς, ο Μπράνσον «εκτέλεσε» τους Ουόριορς | Αποτελέσματα και βαθμολογίες
NBA: «Ισοπεδωτικοί» οι Λέικερς, ο Μπράνσον «εκτέλεσε» τους Ουόριορς | Αποτελέσματα και βαθμολογίες
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved