Σοκαριστικές λεπτομέρειες για τον ξυλοδαρμό του Τζήλου

Σοκαριστικές λεπτομέρειες για τον ξυλοδαρμό του Τζήλου

Συγκλονίζουν οι αποκαλύψεις από τη δικογραφία για την υπόθεση της επίθεσης στον Θανάση Τζήλο.

Σχεδόν έναν χρόνο μετά από τον ξυλοδαρμό του διαιτητή Θανάση Τζήλου, που έγινε στις 19 Δεκεμβρίου 2018 στη Λάρισα, οι αποκαλύψεις σοκάρουν. Όπως αποκάλυψε η «Δίκη στο Open», η Α’ τακτική ανακρίτρια Λάρισας Μαρία Νέσση ολοκλήρωσε την ανάκριση για την υπόθεση. Η δικογραφία θα χρεωθεί σε εισαγγελέα, ο οποίος θα κάνει την πρότασή του προς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Λάρισας.

Η ποινική δίωξη στρέφεται εναντίον τεσσάρων ατόμων που φέρονται να συμμετείχαν στην ενέδρα θανάτου κατά του διαιτητή, αλλά και κατά παντός άλλου υπευθύνου που θα προκύψει ότι είχε συμμετοχή στην απόπειρα ανθρωποκτονίας. Μέχρι τώρα έχουν ταυτοποιηθεί δύο κατηγορούμενοι, ο ένας απολογήθηκε στην ανακρίτρια και ο άλλος διέφυγε στο εξωτερικό. Για τους άλλους δύο κατηγορούμενους που δεν έχουν ταυτοποιηθεί τα στοιχεία τους, η υπόθεση παραμένει ποινικά εκκρεμής.

Πλέον, θα εκδοθεί αντίγραφο της δικογραφίας και θα διαβιβαστεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Λάρισας, προκειμένου να δοθεί παραγγελία για συνέχιση της έρευνας, μέχρι να εντοπιστούν οι δύο άγνωστοι φερόμενοι ως δράστες. Παράλληλα με αυτόν τον τρόπο θα επιχειρηθεί και ο εντοπισμός άλλων προσώπων που φέρονται ως ηθικοί αυτουργοί. Δηλαδή η έρευνα των αρχών επεκτείνεται πέραν των τεσσάρων προσώπων που είχαν εντοπιστεί αρχικά.

Συγκλονιστικά στοιχεία από το πόρισμα της αστυνομίας

Στη δικογραφία της απόπειρας ανθρωποκτονίας του Θανάση Τζήλου, περιλαμβάνονται και συγκλονιστικά στοιχεία του πορίσματος της αστυνομίας. Ο διεθνής διαιτητής δέχτηκε χτυπήματα από τους δράστες με σφυρί και με κλωτσιές. Προηγουμένως οι δράστες έσπασαν με σφυρί το τζάμι της πόρτας του οδηγού του αυτοκινήτου και έσυραν τον Τζήλο στο οδόστρωμα. Του κατάφεραν πολλαπλά χτυπήματα με τα χέρια και με κλωτσιές, ενώ ο ένας από τους δράστες τον χτυπούσε με το σφυρί στο κεφάλι και στο δεξί γόνατο. Τον εγκατέλειψαν αιμόφυρτο, επιβιβάστηκαν στο αυτοκίνητό τους και διέφυγαν.

Η κατάθεση Τζήλου: «Με χτυπούσαν με σφυρί στο κεφάλι»

Στην κατάθεσή του ο Θανάσης Τζήλος αναφέρει ότι ουδέποτε δέχτηκε απειλές κατά της ζωής του και δεν είχε αντιδικία με κανέναν τόσο ο ίδιος, όσο και τα μέλη της οικογένειάς του. Επίσης εξέφρασε την πεποίθηση του ότι η επίθεση σε βάρος του σχετίζεται με την ιδιότητά του ως διαιτητή, αλλά και με συγκεκριμένο αγώνα της Super League. Είπε στους αστυνομικούς ότι δεν γνωρίζει αν οι δράστες ήταν τρεις ή τέσσερις και ότι ο ένας από αυτούς ήταν πολύ ψηλός, τουλάχιστον 1,90 μ. Ο διεθνής διαιτητής προσκόμισε αντίγραφα ιατρικών εξετάσεων, στα οποία έχουν διαγνωστεί πολλαπλές εκδορές, θλαστικά τραύματα στο δεξί γόνατο, οστικό οίδημα και κάταγμα στους μηριαίους κονδύλους. Μάλιστα κατέθεσε στην αστυνομία ότι για να προστατευθεί από τον δράστη που είχε το σφυρί, έβαλε ενστικτωδώς τα χέρια του στο κεφάλι.

Επικοινωνία με ποδοσφαιρικό παράγοντα και κατηγορούμενο του ΝOOR ONE

Στις ειδικές ανακριτικές ενέργειες περιλαμβάνονται τρεις άρσεις τηλεφωνικού απορρήτου. Ο ένας εκ των φερομένων ως δραστών που διέφυγε στο εξωτερικό ανήκει σε σύνδεσμο φιλάθλων μεγάλης ΠΑΕ και επικοινωνεί με δύο πρόσωπα, τα οποία έχουν στενή σχέση με ποδοσφαιρικό παράγοντα. Ο δεύτερος εκ των φερομένων ως δραστών επικοινωνεί με αστυνομικό, ο οποίος στο παρελθόν υπηρετούσε στην ασφάλεια του ίδιου ποδοσφαιρικού παράγοντα. Και οι δύο φερόμενοι ως δράστες επικοινωνούν με στέλεχος εταιρίας, ο οποίος διώκεται ποινικά για την υπόθεση του Noor One.



Ντιέγκο Μαραντόνα: Δικάζονται οι ύποπτοι για το θάνατό του
Ντιέγκο Μαραντόνα: Δικάζονται οι ύποπτοι για το θάνατό του
Θρήνος στον αθλητισμό: Πέθανε ξαφνικά στα 42 του ο σύντροφος της τενίστριας Αρίνα Σαμπαλένκα
Θρήνος στον αθλητισμό: Πέθανε ξαφνικά στα 42 του ο σύντροφος της τενίστριας Αρίνα Σαμπαλένκα
O ιστορικός αγώνας της Ελλάδας με το Καζακστάν με τις καλύτερες αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
O ιστορικός αγώνας της Ελλάδας με το Καζακστάν με τις καλύτερες αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Αναντολού Εφές – Ολυμπιακός και Περιστέρι – Τενερίφη
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Αναντολού Εφές – Ολυμπιακός και Περιστέρι – Τενερίφη
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved