«Να πέσουν πέντε αντί οκτώ»

«Να πέσουν πέντε αντί οκτώ»

Στην ΕΠΟ έστειλαν την Παρασκευή (20/5) έγγραφο οι ομάδες που κατέλαβαν τις θέσεις 10 έως 12 στους τρεις ομίλους του Βορρά, ζητώντας να υποβιβαστούν πέντε ομάδες από κάθε όμιλο, και όχι οκτώ.

Οι σύλλογοι, που προχώρησαν σε αυτή την ενέργεια με πρωτοβουλία του Πανδραμαϊκού, υποστηρίζουν ότι η ρύθμιση για υποβιβασμό οκτώ ομάδων τροποποιήθηκε στο τέλος Νοεμβρίου και κατά παράβαση των όσων ισχύουν βάση του ΚΑΠ που ζητά στην προκήρυξη να αναφέρονται όλοι οι όροι συμμετοχής πριν οι ομάδες καταθέσουν την δήλωση.

Στην επιστολή αναφέρονται τα παρακάτω:

«Θέτουμε υπόψη σας το κοινό αίτημα των συλλόγων μας, προκειμένου να προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες για τον υποβιβασμό πέντε αντί οκτώ ομάδων στον 1ο , 2ο και 3ο όμιλο του πρωταθλήματος της Δ΄ Εθνικής.

Για τον σκοπό αυτό παρακαλούμε όπως λάβετε υπόψη σας τα εξής:

Α. Στην προκήρυξη της Ε.Π.Ο. που δημοσιοποιήθηκε την 20-7-2010, για να συμμετάσχει μία Ομάδα στο Πρωτάθλημα της Δ΄ Εθνικής Κατηγορίας είχε την υποχρέωση να υποβάλει μέχρι την 6-8-2010 στην ΕΠΟ την δήλωση συμμετοχής και ο αριθμός των Σωματείων που θα υποβιβασθούν θα προσδιοριζόταν κατά την κατάρτιση των Ομίλων. Η έναρξη των αγώνων του Πρωταθλήματος πραγματοποιήθηκε την 19-9-2010, πλην όμως ο αριθμός των ομάδων που θα υποβιβαστούν κατόπιν εισήγησης της Επιτροπής Δ΄ Εθνικής Κατηγορίας, καθορίστηκε οριστικά -και αναδρομικά- στο Δ.Σ. της Ε.Π.Ο. την Παρασκευή 26-11-2010.

Οι περισσότερες ομάδες –όπως και οι δικές μας- με την έναρξη της προετοιμασίας, (αρχές Ιουλίου, οι περισσότερες) είχαν ήδη κάνει τον προϋπολογισμό τους και την συγκρότηση τους (προπονητές, ποδοσφαιριστές) με βάση τα πιο πρόσφατα δεδομένα, δηλαδή αυτά της προηγούμενης αγωνιστικής περιόδου, δηλαδή τον υποβιβασμό πέντε ομάδων.

Β. Το γεγονός πως είναι σε εξέλιξη η διαβούλευση για τη νέα μορφή του πρωταθλήματος και πως όπως ήδη αναφέρεται σε δημοσιεύματα πολλοί σύλλογοι που κέρδισαν την άνοδο στην Δ΄ ή παρέμειναν σε αυτή, αδυνατούν να συμμετάσχουν στο πρωτάθλημα 2011-2012, με κίνδυνο να έχουμε εκ νέου φαινόμενα, όπως τα φετινά ομάδες να αποσύρονται και να αλλοιώνεται το πρωτάθλημα, καθώς υπολογίστηκαν οι μέχρι τότε βαθμολογικές συγκομιδές τους.

- Ύστερα από τα παραπάνω και λαμβάνοντας υπόψη την κοινή μας αγάπη για το υγιές ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, προτείνουμε όπως στα πλαίσια της νόμιμης διακριτικής σας ευχέρειας, αποφασίσετε για τον υποβιβασμό πέντε αντί οκτώ ομάδων στον 1ο , 2ο και 3ο όμιλο του πρωταθλήματος της Δ΄ Εθνικής και να πράξετε σύμφωνα με την αρχή της αναλογικότητας και για τους άλλους ομίλους».

Την επιστολή συνυπογράφουν τα σωματεία: Γ.Α.Σ. ΣΒΟΡΩΝΟΣ, ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ, ΠΑΝΔΡΑΜΑΪΚΟΣ, Π.Α.Ο.ΔΙΟΙΚΗΤΗΡΙΟΥ και Π.Α.Ο.ΚΟΥΦΑΛΙΩΝ. Ενήμερα είναι και σύμφωνα με την κίνηση είναι και τα σωματεία ΔΟΞΑ ΠΕΤΡΟΥΣΑΣ και ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ, τα οποία δεν υπέγραψαν για τεχνικούς λόγους, ενώ δεν απάντησαν ΘΕΡΜΑΪΚΟΣ ΘΕΡΜΗΣ και ΓΑΛΑΤΙΝΗ.



Παναθηναϊκός AKTOR: Στήριξη Ερντογάν σε Αταμάν για τις απειλές από Μακάμπι Τελ Αβίβ (video)
Παναθηναϊκός AKTOR: Στήριξη Ερντογάν σε Αταμάν για τις απειλές από Μακάμπι Τελ Αβίβ (video)
Super League: Δύο αγωνιστικές απαγόρευση στον Αλέξη Κούγια
Super League: Δύο αγωνιστικές απαγόρευση στον Αλέξη Κούγια
Έπιασαν στα πράσα τον Μπολτάουζερ να κλέβει!
Έπιασαν στα πράσα τον Μπολτάουζερ να κλέβει!
Αριστεία Φαρμακευτικής Αγοράς: Στη ΒΙΑΝΕΞ και την καθηγήτρια Ελένη Σκαλτσά τα δύο ειδικά βραβεία
Αριστεία Φαρμακευτικής Αγοράς: Στη ΒΙΑΝΕΞ και την καθηγήτρια Ελένη Σκαλτσά τα δύο ειδικά βραβεία
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved