Χριστοβασίλης: «Αν δεν τηρηθούν τα συμφωνημένα, δεν ξεκινά η Super League 2»

Χριστοβασίλης: «Αν δεν τηρηθούν τα συμφωνημένα, δεν ξεκινά η Super League 2»

Ξεκάθαρη η στάση του ΠΑΣ Γιάννινα και των άλλων ομάδων της Super League 2 για τις μειώσεις της ΕΡΤ.

Το θέμα των τηλεοπτικών «καίει» τις ομάδες της Super League 2, οι οποίες ετοιμάζονται να κινηθούν νομικά, προκειμένου να εξασφαλίσουν τα αρχικώς συμφωνημένα ποσά από την κρατική τηλεόραση. Ο Γιώργος Χριστοβασίλης μίλησε στο Metropolis FM για το θέμα και τη στάση των ομάδων. Ο πρόεδρος του ΠΑΣ Γιάννινα ξεκαθάρισε πως αν δεν τηρηθούν οι συμφωνίες, το πρωτάθλημα δεν θα ξεκινήσει.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Χριστοβασίλη:

Για τις περικοπές στα τηλεοπτικά της Super League 2: «Ήταν κάτι αναμενόμενο εδώ και πολλές μέρες. Χθες το βράδυ είχαμε μια συνάντηση με τον κ. Δρόσο που δυστυχώς εκτελούσε χρέη «ταχυδρόμου», φέρνοντας τα νέα ότι οι ομάδες της SL 2 θα έχουν μείωση της τάξης του 60%. Αυτά τα ποσά είχαν ψηφιστεί πέρσι με προσύμφωνα και συμβάσεις και λόγω της αναδιάρθρωσης. Δυστυχώς αυτό ήταν το τελικό νούμερο που το αρνηθήκαμε όλες οι ομάδες από την πρώτη στιγμή. Εμείς τους είπαμε ότι αν δεν εκτελεστούν τα προσυμφωνημένα, οι ομάδες της SL 2 δε θα κατέβουν να παίξουν».

Για το τι ισχύει με τα ποσά: «Στις 12 ομάδες της SL 2, υπάρχουν και οι τρεις που πέσανε από τη SL 1. Ο Απόλλων Σμύρνης είχε συμβόλαιο 1,5 εκατομμυρίου ευρώ και όσες ομάδες πέφτανε κατηγορίας λόγω της αναδιάρθρωσης θα διατηρούσαν το υπάρχον τηλεοπτικό τους συμβόλαιο είτε με την ΕΡΤ είτε όπως εμείς ως ΠΑΣ Γιάννινα με τη Nova. Και οι τρεις, λοιπόν, θα είχαμε συμβόλαιο 1,5 εκατομμυρίου ευρώ. Για τις ομάδες που παρέμειναν από την περσινή Football League που έγινε SL 2, το ποσό ήταν 850.000 ευρώ για κάθε ΠΑΕ. Με τη μείωση του 60% το ποσό γίνεται 340.000 ευρώ κι εμείς που ήμασταν στο 1,5 εκατομμύριο πέσαμε στα 600.000 ευρώ. Και για τις ομάδες της SL 1 που είναι στην ΕΡΤ, αν παίρναν 1,5 εκατομμύριο ευρώ, θα παίρνουν 780.000 ευρώ με τη μείωση του 45%».

Για το αν θα ξεκινήσει το Πρωτάθλημα της SL 2 υπό αυτές τις συνθήκες: «Δεν υπάρχει καμία περίπτωση. Οι περισσότερες ομάδες της κατηγορίας, εκτός από δύο-τρεις όπως εμείς που έχουμε μεγάλο ρόστερ και παρέμειναν οι παίκτες, δεν έχουν ξεκινήσει καν προετοιμασία και δεν έχουν και παίκτες. Όλοι μας είμαστε χαμένοι, όμως εμείς σαν ΠΑΣ Γιάννινα είμαστε λίγο παραπάνω. Παλέψαμε για πολλούς μήνες γιατί βλέπαμε ακριβώς τι θα γίνει. Εμείς είμαστε το θύμα γιατί πέσαμε λόγω της αναδιάρθρωσης για να γίνουν 14 οι ομάδες της SL 1. Τώρα το ίδιο πρόβλημα έχει και η SL 1. Δεν μπορώ να καταλάβω πώς λένε ότι ο Παναθηναϊκός έλυσε κοινή συναινέσει με την ΕΡΤ για να σταματήσει τη συμφωνία. Η ήταν συμφωνία ή δεν ήταν».

Για την πρόθεση της ΕΡΤ να μην καταθέσει καν πρόταση στον ΠΑΟΚ που είχε συμφωνία για 7,5 εκατομμύρια: «Ο ΠΑΟΚ είναι άλλη υπόθεση διότι δεν ήταν μέσα στο προσύμφωνο. Έληγε το συμβόλαιό του με τη Nova και οι άνθρωποί του προσπάθησαν να βρουν μια καλύτερη τηλεοπτική στέγη. Αν δεν μπορούν στην ΕΡΤ να εκπληρώσουν αυτά που ήταν υπογεγραμμένα, θα εκπληρώσουν κάτι που δεν υπήρχε; Το ίδιο ισχύει και για τον ΟΦΗ».

Για τον χαρακτηρισμό «ταχυδρόμο» που απέδωσε στον κ. Δρόσο: «Αυτή τη στιγμή αυτό κάνει. Έχει παραιτηθεί εδώ και 15 μέρες και τον έχουνε κρατήσει. Προσωπικά έχω την εντύπωση ότι τον τιμωρούν αν και δεν είναι αυτός που ευθύνεται. Το κράτος συνεχίζεται. Δηλαδή όλοι οι νόμοι που υπάρχουν από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, δεν ισχύουν πλέον; Εδώ υπάρχει μία συμφωνία. Δε θέλουν τις ομάδες στην ΕΡΤ, καλώς, αλλά ας πουν στις ομάδες από του χρόνου να βρουν τηλεοπτική στέγη γιατί δεν χωράνε».

Για το αν συζητήσουν ξανά με την ΕΡΤ σε περίπτωση που το «κούρεμα» είναι μικρότερο: «Χθες ήμασταν εκπρόσωποι τεσσάρων ομάδων (ΠΑΣ Γιάννινα, Απόλλων Σμύρνης, Λεβαδειακός, Κισσαμικός) και ήμασταν κάθετοι ότι αν δεν τηρηθούν τα προσυμφωνημένα, δεν κατεβαίνουμε. Δεν δεχόμαστε καμία μείωση».

Για το αν υπάρχει περίπτωση να διεκδικήσουν δικαστικά τη συμφωνία: «Οπωσδήποτε. Και νομίζω ότι αυτό θα γίνει και από τις ομάδες της SL 1. Χθες ο κ. Παπαϊωάννου της Λαμίας είπε αν δεν τηρηθούν οι συμφωνία ότι θα παρατήσει την ομάδα και θα φύγει. Είναι μία κοροϊδία αυτό που συμβαίνει».



ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: «Νάτοι, νάτοι οι Πρωταθλητές» - Η ατμόσφαιρα στην «OPAP Arena» κι η αποθέωση
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: «Νάτοι, νάτοι οι Πρωταθλητές» - Η ατμόσφαιρα στην «OPAP Arena» κι η αποθέωση
Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι: Εκτός Χουάντσο και Μπάλντγουιν
Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι: Εκτός Χουάντσο και Μπάλντγουιν
Volley League: Μία αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών στον Ολυμπιακό από τη ΔΕΑΒ
Volley League: Μία αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών στον Ολυμπιακό από τη ΔΕΑΒ
Η ΠΑΕ Βόλος κατήγγειλε τηλεφώνημα Θοδωρή Καρυπίδη σε παίκτη της
Η ΠΑΕ Βόλος κατήγγειλε τηλεφώνημα Θοδωρή Καρυπίδη σε παίκτη της
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved