Στον Βοτανικό ο Τουράμ για το FutbolNet (photos)

Στον Βοτανικό ο Τουράμ για το FutbolNet (photos)

Ο Λιλιάν Τουράμ βρίσκεται στην Αθήνα στο πλαίσιο του προγράμματος που υλοποιείται από το Barça Foundation, σε συνεργασία με το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Στην ιστορία έχει μείνει ο «γιος της καθαρίστριας» που χάρισε στη Γαλλία την πρόκριση στον τελικό του Μουντιάλ 1998 κόντρα στην Κροατία. Μιλάμε, φυσικά για τον Λιλιάν Τουράμ, που είχε πετύχει δυο γκολ σε εκείνη την αναμέτρηση και είχε γίνει πρώτο θέμα συζήτησης σε όλο τον πλανήτη. Ο Γάλλος, παιδί μεταναστών κι ο ίδιος, είναι γνωστός και για τις κοινωνικές του δράσεις, συμμετέχοντας ενεργά στα προγράμματα του Barca Foundation και όχι μόνο. Το τελευταίο διήμερο, ο Τουράμ ήταν στην Αθήνα και μίλησε με περισσότερα από 300 παιδιά που ζουν σε κέντρα υποδοχής προσφύγων στον Σκαραμαγκά και τον Ελαιώνα.

Στην περιοχή του Βοτανικού βρέθηκε την Πέμπτη (06/06) ο Τουράμ, με την επίσκεψή του να αποτελεί μέρος του προγράμματος που υλοποιείται από το Barça Foundation, σε συνεργασία με το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ). Στο πλαίσιο του προγράμματος που στηρίζεται στη μεθοδολογία FutbolNet, o Lilian Thuram συμμετέχει, μαζί με κορίτσια και αγόρια από τα δύο κέντρα υποδοχής της Αθήνας, σε αθλητικές δραστηριότητες, μεταδίδοντάς τους τις αξίες της ομαδικότητας, του αλληλοσεβασμού και της φιλικής συνύπαρξης.

Με την υποστήριξη του ΙΣΝ, το Barça Foundation μπόρεσε να επεκτείνει το πρόγραμμα FutbolNet, με θετικό αντίκτυπο στη ζωή περισσότερων από 3000 παιδιών και νέων προσφύγων στο Λίβανο, την Ιταλία και την Ελλάδα. Eπιπλέον, το ΙΣΝ έχει στηρίξει με δωρεά του την προμήθεια αθλητικού εξοπλισμού του Κέντρου Καινοτομίας της FC Barcelona για τα κέντρα υποδοχής προσφύγων.

Η ενωτική και ανυψωτική δύναμη του ποδοσφαίρου αποτελεί κοινό παρονομαστή σε μία σειρά δράσεων που υποστηρίζει το ΙΣΝ και εκτείνονται πέρα από το γήπεδο. Αναλυτικότερα, το ΙΣΝ ενισχύει με δωρεά του το Edmílson Foundation, του πρωταθλητή José Edmílson Gomes de Moraes, που παρέχει ασφαλείς συνθήκες για παιχνίδι σε αγόρια και κορίτσια, μεταξύ έξι και δεκαοκτώ ετών, από υποβαθμισμένες περιοχές, ανά τη Βραζιλία. Παράλληλα, το ΙΣΝ συνεργάζεται με το Barça Foundation και το Leo Messi Foundation για τη δημιουργία του νέου Παιδιατρικού Κέντρου για την Αντιμετώπιση του Καρκίνου (SJD Pediatric Cancer Center), στη Βαρκελώνη.Euroleague: Έπιασε τις ομάδες της 8άδας ο Παναθηναϊκός - Η βαθμολογία και τα highlights (video)
Euroleague: Έπιασε τις ομάδες της 8άδας ο Παναθηναϊκός - Η βαθμολογία και τα highlights (video)
Μεσίνα: «Πονάει όταν χάνεις έτσι»
Μεσίνα: «Πονάει όταν χάνεις έτσι»
Ημερήσιες Προβλέψεις για όλα τα Ζώδια, 09/12
Ημερήσιες Προβλέψεις για όλα τα Ζώδια, 09/12
Παρτιζάν-Ερυθρός Αστέρας 73-76: Την «ξέρανε» με «βόμβα» ο Νέντοβιτς (video)
Παρτιζάν-Ερυθρός Αστέρας 73-76: Την «ξέρανε» με «βόμβα» ο Νέντοβιτς (video)