Λαμία-ΑΕΚ 0-4: Πρόκριση… μήνυμα για τον τελικό με τον ΠΑΟΚ!

Λαμία-ΑΕΚ 0-4: Πρόκριση… μήνυμα για τον τελικό με τον ΠΑΟΚ!

Με τελείως διαφορετική εικόνα σε σχέση με τις τελευταίες εμφανίσεις, η ΑΕΚ νίκησε 4-0 στη Λαμία και προκρίθηκε στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας.

Οι «κιτρινόμαυροι» θα δώσουν το «παρών» για τέταρτη συνεχόμενη σεζόν και για τρίτη σερί θα παίξουν κόντρα στον ΠΑΟΚ, ο οποίος τους στέρησε το τρόπαιο τα δύο προηγούμενα χρόνια! Ενδεχομένως και γι’ αυτό τον λόγο οι παίκτες του Χιμένεθ δεν έπαιξαν απλά για την πρόκριση (με δεδομένο ότι είχαν και το 2-0 του πρώτου αγώνα) αλλά έδειξαν μια τελείως διαφορετική εικόνα σε σχέση με τον αγώνα κόντρα στην ΑΕΛ στο ΟΑΚΑ.

Οι «κιτρινόμαυροι» πέτυχαν τέσσερα γκολ, είχαν δύο δοκάρια και κέρδισαν για πρώτη φορά στη Λαμία μετά από 49 χρόνια, στέλνοντας το δικό τους μήνυμα ενόψει του τελικού που θα διεξαχθεί στις 11 Μαΐου. Εκεί όπου θα έχουν την ευκαιρία να διεκδικήσουν το τρόπαιο, το οποίο μπορεί να σώσει μια σεζόν που δεν εξελίχθηκε όπως θα ήθελαν στην ΑΕΚ.

«Μελανό» σημείο σε έναν γενικά πολύ καλό αγώνα για την «Ένωση» ήταν ο τραυματισμός του Λούκας Μπογέ, ο οποίος πάτησε άτσαλα και αποχώρησε με φορείο στο 87', αντιμετωπίζοντας πρόβλημα στο αριστερό γόνατο.

Η εξέλιξη του αγώνα

Η Λαμία προσπάθησε να πιέσει την ΑΕΚ αλλά στο πρώτο 20λεπτο η αναμέτρηση δεν είχε ιδιαίτερα καλό ρυθμό. Για την ακρίβεια κυριάρχησαν τα σκληρά μαρκαρίσματα με τον Τζήλο να δείχνει τρεις κίτρινες. Σταδιακά η ΑΕΚ ανέβασε την απόδοση της και στο 24ο λεπτό είχε την πρώτη καλή στιγμή της όταν μετά τη σέντρα του Σιμόες από τα δεξιά ο Πόνσε πήρε την κεφαλιά, με την μπάλα να χτυπά στο οριζόντιο δοκάρι της Λαμίας. Τέσσερα λεπτά αργότερα (βλ. 28’), οι «κιτρινόμαυροι» είχαν και δεύτερο δοκάρι!

Μάλιστα, αυτό προήλθε έπειτα από πολύ όμορφη συνεργασία των παικτών του Χιμένεθ! Ο Λιβάγια έδωσε με το στήθος στον Μπακασέτα, ο οποίος με τη μια πάσαρε στον Μάνταλο. Ο αρχηγός της «Ένωσης» έκανε το σουτ, με την μπάλα να βρίσκει στο δεξί δοκάρι. Στο 33ο λεπτό, ο Χουλτ έκανε την κούρσα από τα αριστερά και βρέθηκε τετ-α-τετ με τον Κατσικά, ο οποίος, όμως, έκλεισε σωστά τη γωνία του κι έδιωξε την μπάλα.

Τελικά, η ΑΕΚ άνοιξε το σκορ τρία λεπτά αργότερα (βλ. 36') κι ενώ στην αμέσως προηγούμενη φάση η Λαμία είχε δικό της δοκάρι, με τον Μπερτόγλιο να σημαδεύει το οριζόντιο του Μπάρκα μετά από απευθείας εκτέλεση φάουλ. Στην εξέλιξη της φάσης, ο Λιβάγια βρέθηκε μέσα στην περιοχή, έκανε το σουτ, με την μπάλα να παίρνει περίεργη τροχιά μετά από κόντρα και χτύπησε στο αριστερό δοκάρι της Λαμίας. Στην επαναφορά ο Πόνσε με κοντινό πλασέ άνοιξε το σκορ για την «Ένωση».

Οι παίκτες του Χιμένεθ, έχοντας ουσιαστικά «καθαρίσει» την υπόθεση πρόκριση, πέτυχαν και δεύτερο γκολ στο πρώτο ημίχρονο και πιο συγκεκριμένα στο 41' με τον Οικονόμου, ο οποίος ξεκίνησε μεν από θέση οφσάιντ αλλά η μπάλα έφτασε σε εκείνον μετά από παρέμβαση του Αντέτζο. Ο πρώτος επόπτης, Γκάκας, αρχικά ακύρωσε το τέρμα αλλά μετά από συζήτηση με τον Τζήλο, το γκολ μέτρησε σωστά.

Αντίθετα, ο διαιτητής της αναμέτρησης ακύρωσε εκείνο που πέτυχε στις καθυστερήσεις ο Μάνταλος, καθώς θεώρησε ότι έκανε φάουλ πριν πάρει την μπάλα. Τελικά, το τρίτο γκολ ήρθε στο ξεκίνημα (53ο λεπτό) του δεύτερου ημιχρόνου για τους φιλοξενούμενους. Ο Μπακασέτας συνδυάστηκε ωραία με τον Μάνταλο κι έκανε το σουτ, με την μπάλα να κοντράρει στον Σκόνδρα και να καταλήγει στα δίχτυα, καθώς άλλαξε πορεία.

Η ΑΕΚ συνέχισε να παίζει σε υψηλό τέμπο και στο 66ο λεπτό βρήκε και τέταρτο τέρμα, όταν ο Χουλτ έκανε ωραία ενέργεια από τα αριστερά. Ο μπακ της «Ένωσης» έκανε τη σέντρα κι ο Βάντερσον, έχοντας την πίεση του Λιβάγια, έστειλε με κεφαλιά την μπάλα στο βάθος της εστίας της ομάδας του.

Στο 83ο λεπτό, η Λαμία είχε το δεύτερο δοκάρι της όταν ο Πίτι έπιασε στην κίνηση το σουτ, με την μπάλα να βρίσκει το οριζόντιο του Μπάρκα και στη συνέχεια στη γραμμή της εστίας, ενώ στο 87ο λεπτό ήρθε ο τραυματισμός του Μπογέ που «χάλασε» λίγο το όμορφο απόγευμα για την ΑΕΚ.

Λαμία (Μάκης Χάβος): Κατσικάς, Αντέτζο, Μπεχεράνο, Πλιάτσικας, Μπαράλες (46' Μπλάζιτς), Μπερτόλιο, Καραμάνος, Ρόμανιτς (58' Πίτι), Σκόνδρας, Βάντερσον, Ασούμπρε (69' Βασιλαντωνόπουλος).
ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Μπάρκας, Μπακάκης, Σβάρνας, Οικονόμου, Χουλτ, Σιμόες, Κρίστιτσιτς (75' Μπότος), Μπακασέτας, Μάνταλος (67' Γιούσης), Λιβάια, Πόνσε (59' Μπογέ).



Ολυμπιακός: Χωρίς Παπανικολάου κόντρα στην Μπαρτσελόνα - Ταξίδεψε στην Ισπανία ο Ουόκαπ
Ολυμπιακός: Χωρίς Παπανικολάου κόντρα στην Μπαρτσελόνα - Ταξίδεψε στην Ισπανία ο Ουόκαπ
Γιώργος Λυγγερίδης: Τι περιλαμβάνει η δικογραφία - Η πορεία του «μαύρου» χρήματος
Γιώργος Λυγγερίδης: Τι περιλαμβάνει η δικογραφία - Η πορεία του «μαύρου» χρήματος
Μακάμπι: Χαλάρωμα και πανέτοιμη για τον Παναθηναϊκό AKTOR
Μακάμπι: Χαλάρωμα και πανέτοιμη για τον Παναθηναϊκό AKTOR
Σαν ηφαίστειο που… ξυπνά!
Σαν ηφαίστειο που… ξυπνά!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved