Μπαρτσελόνα – Ατλέτικο Μαδρίτης 2-0: Πήρε το πρωτάθλημα… σε ένα λεπτό! (videos+photos)

Μπαρτσελόνα – Ατλέτικο Μαδρίτης 2-0: Πήρε το πρωτάθλημα… σε ένα λεπτό! (videos+photos)

Το «δολοφονικό» δίδυμο Μέσι – Σουάρες «χτύπησε» και την Ατλέτικο, με γκολ στο 85’ και το 86’, και έδωσε νίκη τίτλου 2-0 στη Μπαρτσελόνα!

Τέλος! Η Primera Division πλέον έχει ενδιαφέρον για τις υπόλοιπες θέσεις αλλά όχι για τον τίτλο! Η Μπαρτσελόνα είναι και πάλι, ουσιαστικά, πρωταθλήτρια αφού νίκησε 2-0 την Ατλέτικο Μαδρίτης και ξέφυγε με 11 βαθμούς από τους «ροχιμπλάνκος» με επτά αγωνιστικές να απομένουν. Η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε βρήκε γκολ από τους συνήθεις ύποπτους, Λουίς Σουάρες και Λέο Μέσι μέσα σε… ένα λεπτό! Ο Ουρουγουανός άνοιξε το σκορ στο 85’ και με τη… σέντρα, ο Αργεντινός «μάγος» έκανε το 2-0 και τελείωσε το ματς,  στο οποίο η Ατλέτικο από το 27’ έπαιζε με δέκα παίκτες αφού ο Ντιέγκο Κόστα αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη, επειδή έβρισε τη… μητέρα του διαιτητή όπως γράφουν στην Ισπανία!

Η ουσία είναι πως η Μπαρτσελόνα πήγε στους 73 βαθμούς, ο Μέσι έβαλε το 29ο γκολ απέναντι στην Ατλέτικο Μαδρίτης και το 33ο στο φετινό πρωτάθλημα και πλέον… στρέφεται στο Champions League. Τα ματς των προημιτελικών κόντρα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι αυτά που την απασχολούν, την ώρα που η Ατλέτικο Μαδρίτης έμεινε στους 62 και μένει ουσιαστικά χωρίς… αντικειμενικό στόχο στη σεζόν.

Το ματς στο «Καμπ Νου», ουσιαστικά ήταν η τελευταία ευκαιρία της Ατλέτικο Μαδρίτης να μειώσει κι άλλο τη διαφορά από τη Μπαρτσελόνα, να της βάλει… πίεση στη «μάχη» για τον τίτλο και σε συνδυασμό με τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις αλλά και την παρουσία των «μπλαουγκράνα» στον τελικό του Κυπέλλου, να εκμεταλλευτεί τυχόν μελλοντικά στραβοπατήματα για να έχει τύχη. Όλα αυτά άρχισαν να… χλομιάζουν από νωρίς όταν ο Ντιέγκο Κόστα για ακόμα μια φορά έβγαλε τον… κακό εαυτό του στην επιφάνεια και αποβλήθηκε. Ένα ακόμα παιχνίδι για τους «ροχιμπλάνκος» κόντρα στους Καταλανούς που παίζουν με παίκτη λιγότερο, κάτι που σχολίαζαν μετά τον αγώνα εμφανώς εκνευρισμένοι Σιμεόνε και παίκτες.

Παρά το γεγονός, πάντως, ότι η Ατλέτικο Μαδρίτης έπαιζε με παίκτη λιγότερο, δεν φαινόταν να απειλείται τόσο σοβαρά από τη Μπαρτσελόνα. Η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε είχε την κατοχή, την πρωτοβουλία και έμπαινε συνέχεια στα «καρέ» του Όμπλακ, όμως, οι αμυντικοί του «Τσόλο» Σιμεόνε και ο Σλοβένος τερματοφύλακας, έβρισκαν τον τρόπο να κρατήσουν το «μηδέν». Ειδικότερα, αποκρούοντας τις εντυπωσιακές κούρσες του Λιονέλ Μέσι που έφτασε πολλές φορές  κοντά στο γκολ αλλά δεν μπορούσε να το πετύχει.

Η Μπαρτσελόνα φαινόταν να έχει «βολευτεί» και με το 0-0 στο «Καμπ Νου», αφού θα έμενε στο +8 που θεωρείται απόσταση ασφαλείας, ωστόσο τα δεδομένα άλλαξαν στο 85’ της αναμέτρησης. Σε αυτό το σημείο ο Λουίς Σουάρες με ένα… μαγικό πλασέ άνοιξε το σκορ και έβαλε… φωτιά στις κερκίδες.

Με τη σέντρα, η Ατλέτικο Μαδρίτης έχασε την κατοχή της μπάλας, η άμυνά της ήταν σε ανισορροπία και ποιος άλλος θα μπορούσε να το εκμεταλλευτεί καλύτερα, από τον Λιονέλ Μέσι. Ο σούπερ σταρ των «μπλαουγκράνα» βρέθηκε μέσα στην περιοχή,  αυτή τη φορά δεν… εκτέλεσε άμεσα αλλά περίμενε, βρήκε το… κενό και έστειλε τη μπάλα εκεί όπου ο Όμπλακ δεν έκανε καν προσπάθεια να αποκρούσει.

Το 2-0 που διαμορφώθηκε, μετέτρεψε σε φιέστα… τίτλου τα τελευταία λεπτά για τους φίλους της Μπαρτσελόνα. Η ιαχή «Campeones, campeones», δηλαδή «Πρωταθλητές», δονούσε το «Καμπ Νου», αφού αυτή η νίκη επί της ουσίας «σφράγισε» το 26o πρωτάθλημα της «Μπάρτσα» και δεύτερο συνεχόμενο, που έβαλε τέλος στη νέα «κυριαρχία» που προσπάθησε να «χτίσει» τα τελευταία χρόνια η Ρεάλ Μαδρίτης, με τους Καταλανούς να επιστρέφουν στον ρόλο του… αφεντικού στο ισπανικό ποδόσφαιρο. Για το ευρωπαϊκό, μένει να δούμε τι θα καταφέρει στο Champions League…



Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ο Κοκκαλάνης εξασφάλισε την πρόκριση για το Παρίσι!
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ο Κοκκαλάνης εξασφάλισε την πρόκριση για το Παρίσι!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved