ΑΕΚ-Λαμία 2-0: «Πτήση» προς την κούπα!

ΑΕΚ-Λαμία 2-0: «Πτήση» προς την κούπα!

Η ΑΕΚ νίκησε 2-0 τη Λαμία στο ΟΑΚΑ κι έκανε καθοριστικό βήμα πρόκρισης για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας.

Οι «κιτρινόμαυροι» δεν εντυπωσίασαν με την εμφάνιση τους, ειδικά στο πρώτο μέρος, αλλά στο φινάλε πήραν αυτό που ήθελαν από την αναμέτρηση του ΟΑΚΑ. Ένα καλό σκορ ενόψει του επαναληπτικού στη Λαμία... Για την ακρίβεια ένα σκορ που τους φέρνει με το ένα πόδι στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας για τρίτη σερί χρονιά!

Βέβαια, για να συμβεί αυτό χρειάστηκε να δώσει και πάλι τη λύση ο Εζέκιελ Πόνσε, ο οποίος άνοιξε τον δρόμο με το 18ο γκολ του τη φετινή σεζόν αλλά και τον Βασίλης Μπάρκα να κάνει μια εντυπωσιακή εμφάνιση στο φινάλε, κρατώντας το «μηδέν». Λίγο νωρίτερα ο Κρστιτσιτς είχε πετύχει το δεύτερο γκολ.

Σίγουρα χρειάστηκαν κι οι φωνές του Μανόλο Χιμένεθ στην ανάπαυλα αλλά κι η αλλαγή που έκανε στο ημίχρονο, βάζοντας τον Βίκτορα Κλωναρίδη στη θέση του Ροντρίγκο Γκάλο. Κίνηση που έκανε πιο επιθετική την ΑΕΚ...

Η εξέλιξη του αγώνα

Με τους Σιμόες και Κρστιτσιτς να... ψάχνονται στη μεσαία, η ΑΕΚ αντιμετώπισε πολλά προβλήματα και δεν μπόρεσε να γίνει απειλητική. Είναι χαρακτηριστικό ότι η πρώτη... υποψία φάσης ήρθε στο 30ο λεπτό όταν ο Πόνσε έκανε το σουτ, το οποίο όμως ήταν αδύναμο και μπλόκαρε εύκολα ο Μελίσσας. Γενικά, οι παίκτες του Χιμένεθ δεν βρήκαν πολλές φορές ανοργάνωτη την άμυνα της Λαμίας, ωστόσο σημάδεψαν το δοκάρι της. Συγκεκριμένα, ήταν στο 37ο λεπτό όταν ο Μάνταλος έκανε σέντρα-σουτ με την μπάλα να καταλήγει στο οριζόντιο δοκάρι.

Ο Χιμένεθ ήταν εμφανώς εκνευρισμένος από την εικόνα της ομάδας του κι έγινε έξαλλος όταν οι φιλοξενούμενοι είχαν την πρώτη καλή στιγμή τους με τον Μπάρκα να μπλοκάρει το σουτ του Δημύτσου στο 41'. Χαρακτηριστικό της κακής εικόνας που είχαν οι «κιτρινόμαυροι» ήταν κι οι «χλιαρές» αποδοκιμασίες που ακούστηκαν με τη λήξη του ημιχρόνου.

Μετά την ανάπαυλα ο Χιμένεθ έβαλε τον Κλωναρίδη στη θέση του Γκάλο για να παίξει με τρεις πίσω και κυρίως να πιέσει μπροστά. Μια κίνηση που είχε αποτέλεσμα, καθώς οι «κιτρινόμαυροι» έγιναν πιο επιθετικοί κι άσκησαν μεγαλύτερη πίεση στην άμυνα της Λαμίας.

Με αυτό τον τρόπο έγινε πιο απειλητικός κι ο Πόνσε, ο οποίος είχε τον Καρυπίδη να τον προλαβαίνει λίγο πριν πλασάρει τον Μελίσσα και να στέλνει την μπάλα κόρνερ. Τελικά, ο Αργεντινός επιθετικός βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα δύο λεπτά αργότερα (βλ. 63') όταν μετά τη σέντρα του Μάνταλου έκανε εντυπωσιακό άλμα και το 1-0 για την ΑΕΚ.

Η «Ένωση» συνέχισε να πιέζει με στόχο να πετύχει ένα δεύτερο γκολ που θα έκανε πιο απλά τα πράγματα όσον αφορά στη ρεβάνς της Λαμίας. Οι «κιτρινόμαυροι», όμως, δεν ήταν ιδιαίτερα αποτελεσματικοί στο τελείωμα των φάσεων. Κάτι που λίγο έλειψε να πληρώσουν στο 85ο λεπτό, όταν ο Επστάιν πέρασε την μπάλα στον Καραμάνο, τον οποίο πρόλαβε ο Μπάρκας λίγο πριν πλασάρει.

Ο Μελίσσας έμεινε για αρκετή ώρα κάτω μετά από σύγκρουση κεφάλι με κεφάλι που είχε με τον Πόνσε κι έτσι είχαμε έξι λεπτά καθυστερήσεις. Σε αυτά, πάντως, υπήρξαν έντονες συγκινήσεις...

Αρχικά, ο Κρστιτσιτς έκανε το 2-0 καθώς εκμεταλλεύτηκε το γύρισμα του Κλωναρίδη, δεξιά μέσα από τη μεγάλη περιοχή. Η Λαμία είχε την ευκαιρία να μειώσει και να δώσει μεγάλο ενδιαφέρον στον επαναληπτικό αλλά ο Μπάρκας έκανε τρομερή επέμβαση στο κοντινό πλασέ του Αντέτζο στο 95ο λεπτό.



Στο Παγκόσμιο Συλλόγων η Ατλέτικο Μαδρίτης
Στο Παγκόσμιο Συλλόγων η Ατλέτικο Μαδρίτης
Η ανάρτηση της Ελένης Βουλγαράκη για τον Φώτη Ιωαννίδη
Η ανάρτηση της Ελένης Βουλγαράκη για τον Φώτη Ιωαννίδη
NBA: Ισόβιος αποκλεισμός στον Πόρτερ για παράνομο στοιχηματισμό!
NBA: Ισόβιος αποκλεισμός στον Πόρτερ για παράνομο στοιχηματισμό!
Champions League: Η Ρεάλ Μαδρίτης "έκλεψε" την πρόκριση στην Αγγλία!
Champions League: Η Ρεάλ Μαδρίτης "έκλεψε" την πρόκριση στην Αγγλία!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved