Διακόπηκαν οι έρευνες για τον εντοπισμό του Εμιλιάνο Σάλα

Διακόπηκαν οι έρευνες για τον εντοπισμό του Εμιλιάνο Σάλα

Οι έρευνες για τον εντοπισμό του μικρού αεροσκάφους, στο οποίο επέβαινε ο Αργεντινός επιθετικός Εμιλιάνο Σάλα διακόπηκαν αφού έπεσε το σκοτάδι και η αστυνομία του νησιού Γκέρνζι θεωρεί ότι όσο περνούν οι ώρες ελαχιστοποιούνται οι πιθανότητες να βρεθούν ζωντανοί οι επιβαίνοντες, στην περίπτωση που είχαν καταφέρει να προσθαλασσωθούν.

"Δεν έχουμε βρει ούτε ίχνος τους. Αν προσθαλασσώθηκαν, οι πιθανότητες επιβίωσης, δυστυχώς σε αυτό το στάδιο είναι ελάχιστες", ανέφερε η αστυνομία στον λογαριασμό της στο Twitter.

Οι έρευνες θα συνεχιστούν μόλις ξημερώσει.

Μαζί με τον 28χρονο Σάλα αγνοείται και ο πιλότος του μονοκινητήριου αεροσκάφους το οποίο χάθηκε από τις οθόνες των ραντάρ σε απόσταση περίπου 20 χιλιομέτρων βορείως του Γκέρνζι, στη Μάγχη.

Ο Εμιλιάνο Σάλα έφυγε αεροπορικώς από τη Γαλλία την Δευτέρα με προορισμό το Κάρντιφ όπου θα συνέχιζε την καριέρα του στη νέα του ομάδα.

"Δυστυχώς, φοβόμαστε το χειρότερο", δήλωσε λίγο νωρίτερα ο Τζον Φιτζέραλντ, ο γενικός διευθυντής της υπηρεσίας διάσωσης στη θάλασσα Channel Islands Airsearch. Αν είχε συντριβεί το αεροσκάφος "δεν θα υπήρχε καμία ελπίδα, θα βλέπαμε συντρίμμια", είπε. Στην περίπτωση αναγκαστικής προσθαλάσσωσης θα υπήρχαν κάποιες μικρές ελπίδες αλλά "υπό την προϋπόθεση ότι θα ήταν προετοιμασμένοι για κάτι τέτοιο". Και οι διασώστες θα ήταν σε θέση "σχεδόν σίγουρα" να διακρίνουν φώτα ή να εντοπίσουν κινητά τηλέφωνα, εξήγησε.

Επιπροσθέτως, η θερμοκρασία του νερού είναι τόσο χαμηλή αυτήν την εποχή που "αν βρίσκονταν στη θάλασσα, το κρύο θα τους είχε επηρεάσει σημαντικά", πρόσθεσε.

Ο πατέρας του Εμιλιάνο Σάλα, μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό της πόλης Ροσάριο, στην Αργεντινή, δήλωσε ότι είναι συντετριμμένος και "δεν μπορεί να το πιστέψει". "Δεν έχω λόγια, είναι ο γιος μου, είναι τα πάντα για μένα (...) Ελπίζουμε όλα να τελειώσουν καλά", είπε ο Οράσιο Σάλα.

"Είχε μεγάλες ελπίδες, ξέρετε τι σημαίνει να παίζεις στην Πρέμιερ Λιγκ. Δεν το φανταζόταν ότι θα έφτανε σε αυτό το επίπεδο, ήταν τρελό", συνέχισε. Ο Οράσιο Σάλα, που είναι οδηγός νταλίκας και έχει άλλα δύο παιδιά, είπε ότι δεν έχει καμία πληροφορία για την εξαφάνιση του αεροπλάνου. "Το έμαθα από τα μέσα ενημέρωσης. Του είχα μιλήσει την Κυριακή", είπε.

Η μητέρα του, Μερσέδες, του μίλησε λίγο πριν απογειωθεί το αεροπλάνο. "Ήταν ευτυχισμένος, στην καλύτερη στιγμή της καριέρας του. Το αεροπλάνο που τον μετέφερε ανήκε στον πρόεδρο της Κάρντιφ", είπε στον τηλεοπτικό σταθμό C5N.

Ο Εμιλιάνο Σάλα γεννήθηκε στο Κουλουλού, ένα χωριό 300 κατοίκων. Ξεκίνησε να παίζει ποδόσφαιρο σε ηλικία 4 ετών. Η οικογένειά του κατόπιν μετακόμισε στο Προγρέσο, μια κοινότητα που απέχει περίπου 600 χιλιόμετρα από το Μπουένος Άιρες.

Σε ηλικία 16 ετών ο Εμιλιάνο έφυγε για τη Γαλλία όπου ξεκίνησε την επαγγελματική καριέρα του.



Βέροια: Ο Πρόδρομος Κουτσούκης ενεπλάκη σε τροχαίο δυστύχημα
Βέροια: Ο Πρόδρομος Κουτσούκης ενεπλάκη σε τροχαίο δυστύχημα
Συνεχίζεται η άνοδος της τιμής του ελαιόλαδου
Συνεχίζεται η άνοδος της τιμής του ελαιόλαδου
ATP: Ο Τζόκοβιτς στην κορυφή για 417η εβδομάδα, στο Νο11 ο Τσιτσιπάς
ATP: Ο Τζόκοβιτς στην κορυφή για 417η εβδομάδα, στο Νο11 ο Τσιτσιπάς
Λάτσιο: Εποχή Τούντορ στην ομάδα της Ρώμης
Λάτσιο: Εποχή Τούντορ στην ομάδα της Ρώμης
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved