Μάντσεστερ Σίτι-Λίβερπουλ: Το ντέρμπι της χρονιάς! (video+photos)

Μάντσεστερ Σίτι-Λίβερπουλ: Το ντέρμπι της χρονιάς! (video+photos)

Η ποδοσφαιρική Ευρώπη περιμένει πως και πως το αποψινό ντέρμπι της Premier League ανάμεσα στην Μάντσεστερ Σίτι και την Λίβερπουλ. Πάρτε θέση στο Poll του Onsports.

Από την στιγμή που η Λίβερπουλ πήρε «κεφάλι» στην βαθμολογία και στρίμωξε στα σχοινιά την Σίτι, όλοι σημάδεψαν την σημερινή ημερομηνία.

Το αποψινό ντέρμπι (22:00) στο «Etihad» το περιμένει με κομμένη την ανάσα όλος ο πλανήτης του ποδοσφαίρου καθώς πρόκειται για ματς που αν μη τι άλλο θα είναι κομβικό για τον φετινό τίτλο.

Οι «κόκκινοι» έχουν προβάδισμα, είναι σε φόρμα και κυνηγούν το πρωτάθλημα το οποίο ψάχνουν από το μακρινό 1990.

Οι «Πολίτες» που κατέκτησαν τον περσινό τίτλο βρίσκονται στην τρίτη θέση της βαθμολογίας και είναι με την πλάτη στον τοίχο.

7.jpg

Με το -7 η Σίτι του Πεπ Γκουαρντιόλα έχει μόνο ένα δρόμο να διαβεί εάν θέλει να παραμείνει στο κόλπο μέχρι τέλους. Κι αυτός είναι να «σπάσει» το αήττητο της Λίβερπουλ. Θα τα καταφέρει ή ο Σαλάχ και η παρέα του θα συνεχίσουν ακάθεκτοι την κούρσα τους;

Για το ματς που κεντρίζει δίχως άλλο το ενδιαφέρον, μέχρι το επόμενο, το Onsports συγκέντρωσε χρήσιμα (στατιστικά) στοιχεία για τους διεκδικητές του τίτλου στη φετινή Premier League.

H «κόκκινη» παράδοση

Στα ντέρμπι λένε δεν «παίζει» ρόλο η παράδοση. Ωστόσο οι αριθμοί αποτελούν σύμμαχο της Λίβερπουλ στις μάχες με τη Σίτι. Οι «Πολίτες» μόνο μια φορά στις τελευταίες 11 συναντήσεις τους με τους «κόκκινους» μπόρεσαν να νικήσουν (3 ισοπαλίες, 7 ήττες).

Στο παιχνίδι που νίκησε η Σίτι έκανε πάρτι. Πρόκειται για περσινό πάρτι με 5-0 στις 9 Σεπτεμβρίου.

Και μπορεί η Λίβερπουλ να περνά δύσκολα όταν πηγαίνει στο «Etihad» -με μόλις μια νίκη στις 9 τελευταίες επισκέψεις της για το πρωτάθλημα (3 ισοπαλίες, 5 ήττες), ωστόσο την τελευταία φορά που πήγε κατάφερε να νικήσει 2-1 για την προημιτελική φάση του Champions League την περασμένη σεζόν.

Επιπλέον στο πρώτο ντέρμπι του Γιούργκεν Κλοπ με τη Σίτι, η Λίβερπουλ επικράτησε 4-1, με την ομάδα του Μάντσεστερ να έχει σκοράρει 20 φορές σε αυτά τα 9 παιχνίδια.

 Η καλύτερη άμυνα συναντά την κορυφαία επίθεση

Για την «τρέλα» που επικρατεί για το αποψινό ντέρμπι παίζουν ρόλο και οι επιδόσεις των διεκδικητών. Θα κοντραριστούν βλέπετε η καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος τη οποία έχει η Λίβερπουλ με παθητικό μόλις 8 γκολ και η κορυφαία επίθεση της Premier League την οποία κατέχει η Σίτι με 54 τέρματα σε 20 αγώνες. Στην συγκεκριμένη λίστα ακολουθεί η Λίβερπουλ με 48.

kloppguardiolacropped_saz6ev594sme1opas8qz32cy4.jpg

«Πεπ» Vs Κλοπ

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η μάχη των πάγκων. Η παρουσία του Πεπ Γκουαρντιόλα στην Σίτι συνοδεύτηκε με το αναμενόμενο και απόλυτο στάτους για κατάκτηση τίτλων. Δεν γινόταν αλλιώς για τον κορυφαίο, ίσως, τεχνικό των τελευταίων ετών. Στην αντίπερα όχθη, η έλευση του Γιούργκεν Κλοπ στη Λίβερπουλ την «μεταμόρφωσε» και την έκανε διεκδικήτρια.

Τι συμβαίνει στις κόντρες τους; Συναντήθηκαν για πρώτη φορά το 2016 στην Αγγλία και ο Γερμανός μετράει τέσσερις νίκες, δύο ισοπαλίες και μία ήττα. Ο Κλοπ έχει πάρει 8/15 ματς κόντρα στον Καταλανό τον οποίο είχε βρει και στη Bundesliga.

Mohamed+Salah+Liverpool+vs+Manchester+City+5MMz9aH8EQml.jpg

Επιπλέον:

-Ομάδα που είναι από το +6 και πάνω στην Αγγλία στη αυγή του νέου έτους, δε χάνει τον τίτλο.

-Ο Αγουέρο έχει σκοράρει και στις 6 τελευταίες αναμετρήσεις των δύο ομάδων στο Etihad.

-Ο Σαλάχ μετράει τρία γκολ στα 4 τελευταία ματς με την Σίτι σε όλες τις διοργανώσεις.

-Η Λίβερπουλ τρέχει αήττητο σερί 20 αγώνων. Είναι η 9η φορά στην Premier League που ομάδα έμεινε χωρίς ήττα. Υπάρχει ωστόσο και η περίπτωση της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, το 1899-1900 που παρότι ήταν αήττητη μετά από 20 ματς δεν πήρε το πρωτάθλημα. 

Μπείτε στο Poll του Onsports και πάρτε θέση: Σίτι ή Λίβερπουλ;



Ετοιμάζουν τις... σκούπες οι πρωταθλητές Νάγκετς - Τρίτη νίκη επί των Λέικερς
Ετοιμάζουν τις... σκούπες οι πρωταθλητές Νάγκετς - Τρίτη νίκη επί των Λέικερς
Formula 1: Σκέψεις για αλλαγή στη βαθμολόγηση
Formula 1: Σκέψεις για αλλαγή στη βαθμολόγηση
Σημαντική συνεργασία της FIFA με την Aramco
Σημαντική συνεργασία της FIFA με την Aramco
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική λόγω Ολυμπιακής Φλόγας
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική λόγω Ολυμπιακής Φλόγας
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved