ΕΠΟ: Τότε μπαίνει το VAR στην Super League

ΕΠΟ: Τότε μπαίνει το VAR στην Super League

Στον δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος της Super League θα τεθεί σε λειτουργία το VAR.

Κατά την διάρκεια της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης της ΕΠΟ, που βρίσκεται σε εξέλιξη την Παρασκευή (29/6) ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Βαγγέλης Γραμμένος, υποστήριξε πως την Πέμπτη (28/6) δημοσιοποιήθηκε ο διαγωνισμός για την επιλογή της αναδόχου εταιρείας που θα αναλάβει το Video Assistant Referee.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά: «Το VAR είναι η μεγαλύτερη παρέμβαση και κληρονομιά αξιοπιστίας στο ελληνικό ποδόσφαιρο». Ο διαγωνισμός έχει τίτλο «Ψηφιακός Μετασχηματισμός Ελληνικού Ποδοσφαίρου με σύγχρονα Ψηφιακά Μέσα ΤΠΕ» και ο προϋπολογισμός ανέρχεται στα 13.950.000 ευρώ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ!

Από εκεί και πέρα, το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης όρισε δικαιούχο για την υλοποίηση του έργου την ΕΔΕΤ ΑΕ για την τεχνογνωσία σε παροχή δικτυακών, υπολογιστικών και αποθηκευτικών υπηρεσιών. Η καταληκτική ημερομηνία ορίστηκε η 4η Αυγούστου 2018.

Στην συνέχεια, στα μέσα του Σεπτεμβρίου θα ανοίξουν οι φάκελοι, όπου θα γίνει η επιλογή από τον Υπουργό, Νίκο Παππά. Λόγω του χρόνου που απαιτείται για την ολοκλήρωση της εγκατάστασης και την εκπαίδευση των διαιτητών, το πιο πιθανό σενάριο είναι πως το VAR θα χρησιμοποιηθεί στην έναρξη του δεύτερου γύρου της Super League.Παναιτωλικός: Με Χουάνπι και Βοϊλη κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης
Παναιτωλικός: Με Χουάνπι και Βοϊλη κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης
Βόλεϊ Ανδρών: Κερδισμένος ο Ολυμπιακός
Βόλεϊ Ανδρών: Κερδισμένος ο Ολυμπιακός
Ligue 1: Νίκη με ανατροπή για τη Λιλ
Ligue 1: Νίκη με ανατροπή για τη Λιλ
La Liga: «Χαστούκι» της Θέλτα στην Μπέτις
La Liga: «Χαστούκι» της Θέλτα στην Μπέτις