Η απάντηση της ΕΠΟ στο Ιράν

Η απάντηση της ΕΠΟ στο Ιράν

Ανακοίνωση-απάντηση από την ΕΠΟ στην Ομοσπονδία του Ιράν για την ακύρωση του φιλικού στην Κωνσταντινούπολη.

Η ανακοίνωση της ΕΠΟ:

H Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία πληροφορήθηκε με ιδιαίτερη έκπληξη το ύφος και το περιεχόμενο της δημοσιευθείσας από τα ΜΜΕ ανακοίνωσης της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας του Ιράν, αναφορικά με τη μη διεξαγωγή φιλικού αγώνα μεταξύ των εθνικών ομάδων των δύο χωρών. Προς αποκατάσταση των γεγονότων τονίζεται ότι:

* Ουδέποτε, πέραν της προσήκουσας διαπραγμάτευσης για την εκατέρωθεν επίσημη αποδοχή της διεξαγωγής φιλικού αγώνα στην Κωνσταντινούπολη στις 2 Ιουνίου 2018, υπεγράφη από ελληνικής πλευράς οποιαδήποτε δεσμευτική σύμβαση.

* Θέματα εθνικής ευαισθησίας και ηθικού χρέους ξεπερνούν κατά πολύ οποιαδήποτε μορφή αθλητικής εκδήλωσης.

* Ο αγώνας στην Κωνσταντινούπολη έπαψε να υφίσταται ως ενδεχόμενο από μηνών και η Π.Ο. του Ιράν γνώριζε έγκαιρα τους λόγους «ανωτέρας βίας» που προέκυψαν, χωρίς φυσικά ευθύνη της Ε.Π.Ο.

* Έκτοτε, η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, ήταν δεκτική σε κάθε εναλλακτική πρόταση διεξαγωγής του αγώνα, από «εκπροσωπούντες» την Π.Ο. του Ιράν, με αποκλειστικό όμως γνώμονα την προάσπιση των συμφερόντων της και των συνεργατών της.

Εν κατακλείδι: αν προκύπτει "ζημία" από τη μη διεξαγωγή του εν λόγω αγώνα, την υφίσταται κυρίως η Ελληνική Ομοσπονδία, δεδομένου ότι δεν εκπληρώθηκαν οι συμφέροντες για εκείνη οικονομικοί όροι διεξαγωγής του και -το πλέον σημαντικό- διαταράχθηκε το πρόγραμμα προετοιμασίας της Εθνικής Ελλάδος ενόψει του επικείμενου Nations League.

Γεγονότα που φυσικά θα γνωστοποιηθούν με στοιχεία και στη FIFA.



Ανακοίνωσε και τον Οτούρου η Χάποελ Τελ Αβίβ
Ανακοίνωσε και τον Οτούρου η Χάποελ Τελ Αβίβ
Σαράνια: «Οι Νάγκετς ενημέρωσαν τον Βαλαντσιούνας ότι τον υπολογίζουν κανονικά»
Σαράνια: «Οι Νάγκετς ενημέρωσαν τον Βαλαντσιούνας ότι τον υπολογίζουν κανονικά»
Κολύμβηση: Εκπληκτική η Εθνική 4Χ100 μικτή! Ασημένιο μετάλλιο με τρομερό πανελλήνιο ρεκόρ
Κολύμβηση: Εκπληκτική η Εθνική 4Χ100 μικτή! Ασημένιο μετάλλιο με τρομερό πανελλήνιο ρεκόρ
ΑΕΚ: Μεγάλη ζημιά με Καλοσκάμη, υπέστη κάταγμα κλείδας - Θα υποβληθεί σε επέμβαση στην Αθήνα
ΑΕΚ: Μεγάλη ζημιά με Καλοσκάμη, υπέστη κάταγμα κλείδας - Θα υποβληθεί σε επέμβαση στην Αθήνα
©2011-2025 Onsports.gr - All rights reserved