Έμερι: «Ευχαριστώ τον Βενγκέρ για την κληρονομιά στην Άρσεναλ»

Έμερι: «Ευχαριστώ τον Βενγκέρ για την κληρονομιά στην Άρσεναλ»

Ο Ουνάι Έμερι απέδωσε τιμή στο έργο και στην κληρονομιά που άφησε στην Άρσεναλ ο Αρσέν Βενγκέρ, κατά την διάρκεια της πρώτης επίσημης συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε ο νέος προπονητής της ομάδας του Λονδίνου.

Επίσης, ο Ισπανός τεχνικός τόνισε ότι αισθάνεται υπερήφανος που θα ακολουθήσει τα χνάρια του Γάλλου συναδέλφου του, ο οποίος αποχώρησε μετά από 22 χρόνια παραμονής στον πάγκο των «κανονιέρηδων».

«Είναι μια μεγάλη πρόκληση, αλλά έχω εργαστεί και σε άλλες μεγάλες ομάδες και νιώθω υπερήφανος που είμαι εδώ για να δουλέψω μετά τον Αρσέν Βενγκέρ. Στην καριέρα μου κάθε χρόνο "μεγαλώνω" με νέες προκλήσεις και για μένα η πρόκληση είναι ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα» δήλωσε ο Έμερι στους δημοσιογράφους.

Ο πρώτος προπονητής της Άρσεναλ μετά την εποχή Βενγκέρ, ο οποίος ήταν επίσης 46 ετών, όταν αναλάμβανε καθήκοντα το 1996, μίλησε αρκετά στη συνέντευξη Τύπου για τον άνθρωπο, τον οποίο αντικατέστησε. «Ευχαριστώ τον Αρσέν Βενγκέρ για την κληρονομιά που αφήνει, για όλους τους προπονητές σε όλο τον κόσμο είναι σεβαστός και μαθαίνω μαζί του όλα τα αναγκαία πράγματα στο ποδόσφαιρο» είπε.

Ο Έμερι, ο οποίος κατέκτησε τρία διαδοχικά τρόπαια του Europa League με την Σεβίλη, προτού μετακομίσει για δύο χρόνια στην Παρί Σεν Ζερμέν, ήταν ένας από τους οκτώ υποψηφίους που πέρασε μια εκτεταμένη διαδικασία συνέντευξης για να κερδίσει τελικά τη θέση.

Ακόμη, έδωσε κάποια ένδειξη σχετικά με το είδος ποδοσφαίρου που θέλει να παίξει η Άρσεναλ, καθώς η ομάδα προσπαθεί να ανακτήσει τη θέση της στην ελίτ της Αγγλίας, αφού έμεινε εκτός πρώτης τετράδας για δεύτερη συνεχή χρονιά.

«Στην καριέρα μου είμαι πολύ απαιτητικός για τον εαυτό μου, καθώς και για τους ανθρώπους του συλλόγου και τους παίκτες. Η ιστορία εδώ είναι ότι αγαπούν να παίζουν έχοντας την κατοχή της μπάλας. Προσωπικά μου αρέσει αυτή η τακτική και, όταν δεν έχουμε την μπάλα, θέλω η ομάδα να πιέζει. Δύο είναι τα βασικά. Η κατοχή της μπάλας και το πρέσινγκ στους αντιπάλους όταν δεν την έχουμε» τόνισε.

Επίσης είπε ότι δεν φοβάται να θέσει υψηλούς στόχους, μην έχοντας τα τεράστια χρηματικά διαθέσιμα, όπως στην Παρί Σεν Ζερμέν. «Πιστεύω ότι μπορούμε να πάμε καλά με τους παίκτες που έχουμε. Ο στόχος είναι να δουλέψω σκληρά μαζί με τους ταλαντούχους παίκτες της ομάδας. Είναι πολύ σημαντικό για το σύλλογο, μετά από δύο χρόνια απουσίας από το Champions League, να δουλέψουμε για να γίνει η καλύτερη ομάδα στην Premier League, αλλά και στον κόσμο».

 



Συνεχίζεται η άνοδος της τιμής του ελαιόλαδου
Συνεχίζεται η άνοδος της τιμής του ελαιόλαδου
ATP: Ο Τζόκοβιτς στην κορυφή για 417η εβδομάδα, στο Νο11 ο Τσιτσιπάς
ATP: Ο Τζόκοβιτς στην κορυφή για 417η εβδομάδα, στο Νο11 ο Τσιτσιπάς
Λάτσιο: Εποχή Τούντορ στην ομάδα της Ρώμης
Λάτσιο: Εποχή Τούντορ στην ομάδα της Ρώμης
Σαρακοστή: Τα οφέλη της νηστείας για τον οργανισμό και τα δημοφιλέστερα τρόφιμα
Σαρακοστή: Τα οφέλη της νηστείας για τον οργανισμό και τα δημοφιλέστερα τρόφιμα
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved