Τελικός Κυπέλλου: Η απάντηση της εταιρίας σεκιούριτι

Τελικός Κυπέλλου: Η απάντηση της εταιρίας σεκιούριτι

Την απάντησή της για τα όσα έγιναν στο πλαίσιο του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας έδωσε η εταιρία «NYFC SECURITY».

Αναλυτικά, στην ανακοίνωση αναφέρεται:

«Το κείμενο που ακολουθεί είναι επίσημη ανακοίνωση της εταιρίας μας διότι αυτό που κυκλοφόρησε στα Μέσα την προηγούμενη Δευτέρα ήταν email προς την Ε.Π.Ο. Καλούμε λοιπόν όποιον μπορεί να αποδείξει ότι διαρρεύσαμε εμείς το κείμενο να το πράξει άμεσα.

Όπως ενημέρωσε ο Δ/ντης της εταιρίας μας σε συνεντεύξεις που κλήθηκε ο Διαγωνισμός έγινε την Παρασκευή 05-05-2018 με κατάθεση προσφορών.

Κλήθηκαν έξι εταιρίες και όχι τρεις, συμπεριλαμβανομένων και των δυο μεγαλύτερων Πολυεθνικών που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα οι οποίες δεν κατέθεσαν καν προσφορά. Οι φάκελοι άνοιξαν την Δευτέρα 07-05-2018 το μεσημέρι και ήταν τρεις. Η εταιρία μας κλήθηκε σε συζήτηση στα γραφεία της Ε.Π.Ο. προφανώς ως μειοδότης και η συζήτηση διεκόπη από τον εκπρόσωπο της Ε.Π.Ο. όταν δεν αποδεχτήκαμε κάποιο όρο που ετέθη. Θεωρήσαμε υποχρέωση μας να στείλουμε ενημερωτικό email στην Ομοσπονδία επισημαίνοντας την έλλειψη χρόνου για τόσο σημαντική διοργάνωση. Κληθήκαμε εκ νέου την Τρίτη το μεσημέρι 08-05-2018 όπου μας ανετέθη προφορικά το έργο του σχεδιασμού και της υλοποίησης της ασφάλειας του τελικού και έγινε και η 1η σύσκεψη με στελέχη της Ε.Π.Ο. για να μας δώσουν τις πρώτες κατευθύνσεις. Η σύμβαση υπεγράφη την Τετάρτη 09-05-2018.

Από εκείνη τη στιγμή και έχοντας στην διάθεσή μας 3 ημέρες μόνο ξεκινήσαμε ως οφείλαμε σαν επαγγελματίες να σχεδιάζουμε τα πλάνα ασφαλείας, να συμμετέχουμε σε συσκέψεις με την αρμόδια Δ/νση της ΕΛΑΣ και να προσπαθούμε να συγκεντρώσουμε τους απαραίτητους φύλακες και επόπτες για την υλοποίηση των μέτρων. Αποφύγαμε συνειδητά οποιαδήποτε συζήτηση και διάλογο σε facebook και προβοκατόρικες ιστοσελίδες και παραμείναμε συγκεντρωμένοι στο έργο μας.

Έχουμε μάθει στην εταιρία μας εκτός από τα εύκολα να πραγματοποιούμε και τα δύσκολα. Δεν κάναμε το χατίρι στα φαντάσματα του παρελθόντος να εμπλακούμε σε ξεκατίνιασμα και δεν χάσαμε χρόνο σε διαλόγους άνευ ουσίας. Αυτό δε που δεν θα καταλάβουν κάποιοι είναι ότι στην δουλειά μας οικοδομούμε σχέσεις εμπιστοσύνης φιλίας και μιας μεγάλης οικογένειας.

Τις δύσκολες μέρες που προηγήθηκαν με ατελείωτες ώρες ουσιαστικής δουλειάς προσπαθήσαμε να ενημερώνουμε και επαρκώς τα μέσα που μας το ζητούσαν. Ακόμα και τότε όμως η επίθεση συνεχίστηκε. Χρησιμοποιήθηκε ένα ηχητικό από μια αγγελία που προφανώς έβαλε Υπεργολάβος μας στην προσπάθεια του να συγκεντρώσει φύλακες και να μας υποστηρίξει χρεώνοντας την στην εταιρία μας. Παρά το γεγονός ότι σε εκπομπή του ΣΠΟΡ FM 94.6 την Τρίτη το απόγευμα κλήθηκε ο Δ/ντης της εταιρίας μας και απάντησε με ειλικρίνεια και επάρκεια, το ηχητικό εστάλη σε ιστοσελίδες χρεώνοντας την εταιρία μας. Παράλληλα τα φαντάσματα του παρελθόντος διέρρεαν σε σελίδες στο facebook και κατευθυνόμενα sites ανύπαρκτες αμοιβές για να δημιουργήσουν αρνητικό κλίμα στους φύλακες και στους πιθανούς υπεργολάβους. Αρκετοί στους οποίους απευθυνθήκαμε μας εκβίασαν. Δεν υποκύψαμε! Αρκετοί φύλακες και επόπτες εκβιάστηκαν ότι θα χάσουν μεροκάματα ή θα απολυθούν από τις δουλειές τους αν συνεργαστούν μαζί μας. Και πάλι δεν μας εμπόδισαν.

Συμβουλέψαμε την Ε.Π.Ο. σε κάποια θέματα ζωτικής σημασίας για την διαχείριση της ασφάλειας του γηπέδου. Συνεργαστήκαμε άψογα και καταθέσαμε την άποψή μας, όπως συνηθίζουμε, στην ΕΛΑΣ συνεργαστήκαμε άψογα με τον Υπεύθυνο μέτρων Ταξίαρχο κ. Βουτσελά και τους επιτελείς του και ήμασταν στις θέσεις μας στο ΟΑΚΑ περίπου 45 λεπτά πριν το άνοιγμα των προελέγχων και θυρών.

Η Ελληνική Αστυνομία έκανε ένα άψογο σχεδιασμό και γι’ αυτό απετράπη η προσέγγιση των αντίπαλων οπαδών και δεν υπήρχε κάποιος σοβαρός τραυματισμός. Συντονίζαμε τις δικές μας δυνάμεις μαζί και με την ΕΛΑΣ και ανταποκριθήκαμε σε ότι μας ζητήθηκε, ακόμα και σε περιπτώσεις που άλλοι φύλακες δεν θα προσέγγιζαν συγκεκριμένα σημεία. Κάναμε συνεχείς αναδιπλώσεις για να προλάβουμε καταστάσεις. Παρακολουθήσαμε από το booth της ΕΛΑΣ τις χειρουργικής ακρίβειας εντολές που δίνονταν από τους ανώτατους Αξιωματικούς με γνώμονα όχι απλά την αποτροπή επεισοδίων αλλά και την αποφυγή ευθείας εμπλοκής με τους οπαδούς των δυο ομάδων.

Απλά ξέρετε Κύριοι τι συμβαίνει στην χώρα μας; Υπάρχουν πολλοί ειδικοί!! Αλλά δεν είναι ειδικοί στην δουλειά τους... είναι στων άλλων!

Αναμένουμε όχι με αγωνία, αλλά με απλή περιέργεια να διαβάσουμε και να ακούσουμε τα σχόλια των δεκάδων ειδικών σε θέματα ασφάλειας. Ειδικών του καναπέ και του πληκτρολογίου. Ο Υπεύθυνος Ασφαλείας του αγώνα από την εταιρία μας ξέρετε είναι κανονικός Υπεύθυνος. Πέραν των σπουδών του έχει την απαραίτητη ελάχιστη προϋπόθεση από τον Νόμο που είναι η Άδεια προσωπικού ΙΕΠΥΑ. Επίσης έχει περάσει και τρεις φορές πιστοποίηση από την Ε.Π.Ο. την τελευταία επταετία. Ξέρετε αυτές τις πιστοποιήσεις που εκπαίδευε μια εταιρία χωρίς να είναι ούτε εκπαιδευτικός οργανισμός, χωρίς να έχει την παραμικρή άδεια από το Ελληνικό Κράτος και πιστοποιούσε ο μπαμπάς του που συστηνόταν ως Υπεύθυνος Ασφαλείας της Ε.Π.Ο. χωρίς να έχει ποτέ κάποια πρόσληψη ή κάποια σύμβαση από την Ομοσπονδία. Να υποθέσουμε ότι ο αλτρουισμός δεν έχει όρια και ο εθελοντισμός επίσης; Και για να μην το ξεχάσουμε... εμείς τουλάχιστον συμμετείχαμε σε διαγωνισμό με έξι εταιρίες και κλειστούς φακέλους και επιλεγήκαμε. Όχι σαν την εταιρία του άλλου γιου που δάνειζε φύλακες διότι δεν είχε καν άδεια ΙΕΠΥΑ τα πρώτα χρόνια δραστηριότητας της. Και κάτι ακόμα που κάποιοι δεν είχαν κάνει ποτέ στο παρελθόν. Εμείς καταθέσαμε προμελέτη ασφαλείας του αγώνα και συγκεκριμένο πλάνο με θέσεις και αριθμό φυλάκων ανά θέση καθώς και αριθμό εποπτών. Επίσης είχαμε στα χέρια μας το σχέδιο εκκένωσης του γηπέδου για περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Και που είστε εσείς οι παντογνώστες και υπερασπιστές της διαφάνειας... την παραμονή του αγώνα το μεσημέρι της Παρασκευής καταθέσαμε επικαιροποιημένο πλάνο με μικρότερο αριθμό φυλάκων... άκουσον άκουσον!

Επειδή δεν θέλουμε να κουράσουμε περεταίρω, θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους συνεργάτες μας που έκαναν κατάθεση ψυχής το Σάββατο και τις εταιρίες που μας βοήθησαν. Δεν θα ονοματίσουμε διότι υπάρχει ο κίνδυνος να ξεχάσουμε κάποιον. Επίσης να ευχαριστήσουμε την ΕΛΑΣ για την συνεργασία και να θυμίσουμε στους «ειδικούς», ότι όσο τα γήπεδα χρησιμοποιούνται ως μέσα εκτόνωσης και προσπάθειας επιβολής ισχύος με κάθε τρόπο από οπαδούς, ούτε οι Διοικήσεις των ομάδων μπορούν να ελέγξουν την έκρυθμη κατάσταση, ούτε η Αστυνομία, ούτε οι Security».



Ιβάνα Κνολ: Η πιο διάσημη οπαδός του Μουντιάλ «ζεσταίνεται» για το Euro 2024 (pics)
Ιβάνα Κνολ: Η πιο διάσημη οπαδός του Μουντιάλ «ζεσταίνεται» για το Euro 2024 (pics)
Ντάνι Άλβες: «Πάρταρε» μέχρι τα ξημερώματα μετά την αποφυλάκισή του
Ντάνι Άλβες: «Πάρταρε» μέχρι τα ξημερώματα μετά την αποφυλάκισή του
Η πορεία της Ολυμπιακής Φλόγας
Η πορεία της Ολυμπιακής Φλόγας
Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved