Βασιλειάδης: «Το Grexit θα είναι καταστροφικό για το ελληνικό ποδόσφαιρο»

Βασιλειάδης: «Το Grexit θα είναι καταστροφικό για το ελληνικό ποδόσφαιρο»

Ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης μίλησε για το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Συνέντευξη εφ' όλης της ύλης στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» παραχώρησε ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, ο οποίος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στο ενδεχόμενο του «Grexit» προσθέτοντας ότι για πρώτη φορά παγκοσμίως τίθεται θέμα λόγω της στάσης του επαγγελματικού ποδοσφαίρου προς το άθλημα κι όχι λόγω σύγκρουσης της Πολιτείας με το αυτοδιοίκητο.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Γ. Βασιλειάδη:

Για τους αρχιδιαιτητές: «Ζητήσαμε και επιμένουμε από πέρυσι, ξένοι αρχιδιαιτητές για να φύγουν οι σκιές και VAR, για το οποίο υπήρξε μια μικρή καθυστέρηση. Πήραμε πρωτοβουλίες ενώ οι παράγοντες κωλυσιεργούσαν κάπως, θέλουμε να φτιάξουμε ένα θεσμικό πλαίσιο χωρίς σκιές, σε συνεργασία με την FIFA και την UEFA και νομίζω το κάνουμε με επιτυχία. Ξέραμε ότι στο καθεστώς μετάβασης θα συναντήσουμε προβλήματα, οι καθυστερήσεις και η ερμηνεία του πλαισίου ήταν κάποια από αυτά στην προσπάθειά μας.

Η μετάβαση από ένα καθεστώς ανομίας σε νομιμότητα δεν ήταν εύκολη, όμως ας μην ισοπεδώσουμε τα πάντα. Το ότι υπάρχουν τακτικοί δικαστές είναι εχέγγυο αμεροληψίας και μεγάλο βήμα σε σχέση με το παρελθόν, κανένας στο απυρόβλητο ασφαλώς, αλλά δεν υπάρχει κάτι καλύτερο. Σκεφτείτε την ίδια κατάσταση φέτος με ορισμένες συμπεριφορές ανομίας και χωρίς τακτικούς δικαστές, τι θα είχε γίνει τώρα».

Για τον κίνδυνο του Grexit: «Έχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας, θέλει οργανωμένη, συντονισμένη προσπάθεια με παίκτες και παράγοντες αποφασισμένους να βοηθήσουν. Δεν το θέλουν ιδιαίτερα, με τις τιμωρίες όμως θα βάλουν μυαλό και θα συνταχθούν με το σωστό.

Το θέμα του Grexit τίθεται για πρώτη φορά, σε παγκόσμιο επίπεδο, λόγω της στάσης του επαγγελματικού ποδοσφαίρου προς το ποδόσφαιρο, δεν είναι θέμα σύγκρουσης της Πολιτείας με το ποδόσφαιρο. Οπότε, το αν θα συμβεί εξαρτάται από τους συλλόγους, αν θέλουν να πυροβολήσουν τα πόδια τους δεν τους το απαγορεύει κανένας.

Να καταλάβουν την κρισιμότητα των στιγμών, να συμπλεύσουν με την προσπάθειά μας, γιατί το Grexit θα είναι καταστροφικό για το ελληνικό ποδόσφαιρο, θα απομονωθεί η χώρα μας σε όλα τα επίπεδα και θα μείνει πολύ πίσω από την υπόλοιπη Ευρώπη. Δεκαπέντε ομάδες δέχθηκαν άμεσα την πρότασή μας, στο σύνολό τους όλες έμμεσα. Όταν μπλέκουμε το ποδόσφαιρο και την πολιτική πολλά μπορούν να συμβούν, αλλά να βαδίσουμε όλοι μαζί σε μια συγκεκριμένη κατεύθυνση.

Συμπλέουμε με τις διεθνείς ομοσπονδίες και από το καλοκαίρι θα είναι ακόμα καλύτερα τα πράγματα. Υπάρχουν 2-3-4 παράγοντες που συνεχίζουν στο ίδιο βιολί και κάνουν φασαρία όλη τη χρονιά. Από τη στιγμή που δεν εισακουστήκαμε και οι δηλώσεις δεν κρίνονται από το Πειθαρχικό, αυτό θα γινόταν.

Ελπίζουμε από το καλοκαίρι και μετά, με νέο κανονιστικό πλαίσιο, να εξαλειφθούν αυτά τα φαινόμενα. Είναι μεγάλο πρόβλημα και δυσφημεί το σύνολο του προϊόντος, δεν είναι μόνο ελληνικό το πρόβλημα, μας το ζητούν και οι Ομοσπονδίες. Από του χρόνου όμως πιστεύω ότι θα το σκέφτεται δύο φορές κάποιος για να μιλήσει".

Για το σχέδιο αναδιάρθρωσης: "Μην ακούτε πολλά για τα σχέδια αναδιάρθρωσης, πάντα όταν μοιράζεται κάτι υπάρχει ένα λάθος για να καταλάβει κανείς τη διαρροή, οπότε υπάρχουν κι άλλα στοιχεία. Από την ημέρα που ανέλαβα, αυτό που διαπιστώσαμε είναι ότι ο ελληνικός επαγγελματικός αθλητισμός δεν έχει χώρο για τόσες πολλές ομάδες.

Δημιουργούνται ζητήματα βιωσιμότητας και αξιοπιστίας, συζητάω με τους ανθρώπους του ποδοσφαίρου για αναδιάρθρωση των κατηγοριών, το είχαμε συμφωνήσει και πέρυσι αλλά το καλοκαίρι άλλαξε η ρότα της Σούπερ Λίγκας.

Υπάρχει απόφαση και στο πλαίσιο της οικονομικής στήριξης, μέσω της χρηματοδότησης του αθλητισμού από το στοίχημα που εξετάζουμε, όμως είναι ακόμα κάπως πρώιμο. Σε αυτό που θέλουμε να φτιάξουμε και κυκλοφόρησε έτσι δεν φαίνονται καλά οι δικλίδες και αυτά που ζητούμε εμείς προκειμένου να φύγουν οριστικά οι σκιές, σχετικά με οικονομική διαχείριση, λογοδοσία, υποδομές, να μη χρωστούν χρήματα σε ποδοσφαιριστές οι ΠΑΕ, τα χρήματα από τα τηλεοπτικά να επενδύονται στον αθλητισμό, όχι σε τσέπες, η αναδιάρθρωση δεν θα γίνει χωρίς όρους.

Ενθαρρύνω ένα τέτοιο ενδεχόμενο, είναι μονόδρομος, αλλιώς θα αναγκαστούμε να φτάσουμε σε αυτό όταν έρθει η ώρα της αδειοδότησης. Δεν μπορούν οι ΠΑΕ να σταθούν με αυτά τα έσοδα, έτσι φτάνουμε να υπάρχουν παραρτήματα και εξαρτημένες ομάδες. Εμείς θέλουμε οικονομική αυτάρκεια με έλεγχο για να φύγουν οι σκιές, εκεί θα κινηθούμε με σεβασμό στο κάθε ευρώ που θα δαπανηθεί και οικονομικό έλεγχο σε όλα".

 

 



Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ: LIVE το Game 1 της σειράς των playoffs της Euroleague
Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ: LIVE το Game 1 της σειράς των playoffs της Euroleague
Παναθηναϊκός AKTOR: Ο Μάικ γύρισε σπίτι του…
Παναθηναϊκός AKTOR: Ο Μάικ γύρισε σπίτι του…
Ρομπίνιο: Συμπλήρωσε ένα μήνα στη φυλακή - Από την απομόνωση σε κελί 8 τ.μ.
Ρομπίνιο: Συμπλήρωσε ένα μήνα στη φυλακή - Από την απομόνωση σε κελί 8 τ.μ.
Βεζένκοφ: «Είναι δύσκολα στο ΝΒΑ αλλά έκανα την σωστή επιλογή»
Βεζένκοφ: «Είναι δύσκολα στο ΝΒΑ αλλά έκανα την σωστή επιλογή»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved