Ένας Έλληνας προπονητής στην Γιουβέντους!

Ένας Έλληνας προπονητής στην Γιουβέντους!

Στις ακαδημίες της Γιουβέντους εργάζεται εδώ και λίγους μήνες ο Έλληνας νεαρός προπονητής από την Σύρο Δημήτρης Πελέκης.

Ο Δημήτρης Πελέκης είναι ένας από τους 5 εκλεκτούς της «μεγάλης Κυρίας», με στόχο την ανεύρεση ταλέντων στην Κίνα, στις ηλικίες 5-15 ετών.

Ο 39χρονος τεχνικός μίλησε στο Οnsports για την δουλειά που γίνεται στην Κίνα και τις εμπειρίες του μέχρι σήμερα.

Πως βρέθηκες στην Μεγάλη Κυρία;
Το καλοκαίρι που μας πέρασε μετά από μια απόρριψη που είχα από μια ομάδα τοπικού στις Κυκλάδες, αποφάσισα μιας και δεν είχα τίποτα να χάσω να στρέψω το ενδιαφέρον μου στο εξωτερικό! Έτσι βρήκα τυχαία μια αγγελία που είχε βάλει η Γιουβέντους στην σελίδα της, στην οποία αναζητούσε προπονητές με παιδαγωγικό πτυχίο για το εξωτερικό!

Πως επιλέχθηκες; Γνώριζες για την Κίνα;
Αφού πέρασα την πρώτη συνέντευξη, μου ανέφεραν αν είμαι «οκ» στην προοπτική να πάω Κίνα. Αφού συμφώνησα πέρασα ακόμα 8 συνεντεύξεις! Από 1500 προπονητές επιλέχθηκα μαζί με άλλους τέσσερις!

Ποιος ο ρόλος σου στην Κίνα; Πως είναι η ζωή εκεί;
Αρχικά κάναμε ένα αρκετά μεγάλο σκάουτινγκ στη Κεντρική Κίνα, ώστε να βρούμε τους κατάλληλους μικρούς ταλαντούχους Κινέζους που θα στελέχωναν το τμήμα της Κίνας. Επειδή δεν είμαστε κάποιο franshise, το πρότζεκτ της Γιουβέντους είναι αυτοί οι αθλητές που θα επιλεγούν να προπονούνται με εμάς δωρεάν και επίσης να στεγαστούν στο προπονητικό που είδη κατασκευάζεται. Ίσως το μεγαλύτερο στον κόσμο. Η ζωή είναι σίγουρα δύσκολη για κάθε Ευρωπαίο! Ειδικά η μόλυνση του αέρα και το φαγητό είναι ένα μεγάλο πρόβλημα! Αλλά αν δουλεύεις για έναν τόσο μεγάλο σύλλογο τα ξεχνάς όλα!

Πρόσφατα συμμετείχες στο πρόγραμμα της Γιουβέντους για τους προπονητές της που έγινε στο Τορίνο..
Έλαβα μέρος σαν international coach της Γιουβέντους. Ήταν μια μαγική εμπειρία για εμένα να βρίσκεσαι στον πυρήνα αυτής της ομάδας και να μαθαίνεις από τόσο καταξιωμενους προπονητές. Πλέον η Γιουβέντους έχει ξεφύγει από τα πλαίσια του "club" και έχει μπει στην λογική της εταιρίας! Μετά το σκάνδαλο και τον υποβιβασμό η οικογένεια Ανιέλι αναδόμησε όλη την ομάδα. Η αρχή έγινε με το Allianz Stadium ένα πραγματικό κόσμημα. Θα ήθελα επίσης να πω ότι στο πρόγραμμα μετείχαν και οι Έλληνες προπονητές από το τμήμα της Γιουβέντους στην Αθήνα οι οποίοι πραγματικά κάνουν σπουδαία δουλειά!

Τελικά αξίζουν οι Έλληνες προπονητές το κάτι παραπάνω;
Οι Έλληνες προπονητές αδικούνται στην Ελλάδα. Επειδή έχω ζήσει πολλές καταστάσεις, κυρίως μέσω του αδελφού μου οποίος είναι επίσης εξαιρετικός προπονητής, το πρόβλημα είναι δυστυχώς οι παράγοντες οι οποίοι δεν έχουν ποδοσφαιρική παιδεία.

Τα μελλοντικά σου σχέδια;
Αυτή τη στιγμή προετοιμάζουμε εντατικά τα παιδιά για το παγκόσμιο ακαδημιών που θα γίνει το καλοκαίρι στο Τορίνο αλλά και για το Πανασιατικο τουρνουά που θα γίνει το καλοκαίρι στην Κινα!



Το ντέρμπι Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ με αμέτρητες αγορές σε super αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Το ντέρμπι Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ με αμέτρητες αγορές σε super αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Τα τουρκικά πρωτοσέλιδα για τον αποκλεισμό της Φενέρμπαχτσε από τον Ολυμπιακό
Τα τουρκικά πρωτοσέλιδα για τον αποκλεισμό της Φενέρμπαχτσε από τον Ολυμπιακό
Μάρκος Σεφερλής: Στο αεροδρόμιο τα ξημερώματα για να υποδεχθεί τον Ολυμπιακό
Μάρκος Σεφερλής: Στο αεροδρόμιο τα ξημερώματα για να υποδεχθεί τον Ολυμπιακό
Ο Ματίας Λεσόρ σε ρόλο οργανωτή κερκίδας στο ΟΠΑΠ Game Time
Ο Ματίας Λεσόρ σε ρόλο οργανωτή κερκίδας στο ΟΠΑΠ Game Time
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved